Mai multe
| http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm , e bine sa cititi acest articol pentru binele vostru, mai ales ca suntem in postul pastelui. | ||
|
tofanalina Postat pe 12 Martie 2011 20:48 |
||
|---|---|---|
De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:48:16http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm , e bine sa cititi acest articol pentru binele vostru, mai ales ca suntem in postul pastelui. Fra�ii mei, s� ne aducem aminte de nemurirea sufletului. S� �ti�i c� suntem pe p�m�nt str�in �i c�l�tori. Auzi�i ce zice Psaltirea: Nemernic este omul pe p�m�nt �i str�in ca to�i p�rin�ii s�i. Nimeni nu r�m�ne �n lumea aceasta. N-am venit s� st�m aici. Aici este o trecere necontenit�; am r�s�rit prin na�tere �i asfin�im prin moarte. Sf�ntul acela, dumnezeiescul Iov, zice a�a: Din p�ntecele maicii mele am c�zut �n groap�. A�i auzit? At�t i s-a p�rut via�a pe p�m�nt, dup� 400 de ani. C�, dup� b�taia aceea Dumnezeu i-a mai d�ruit 140 de ani de via�a, dup� ce l-a �ncercat cu at�tea chinuri �i boli; �i at�t i-a p�rut, c� din p�ntecele maicii sale a s�rit �n groap�. O s�ritura i-a p�rut via�a. Voi nu auzi�i cu ce ne aseam�n� Duhul Sf�nt? Omul ca iarba, zilele lui ca floarea c�mpului; a�a va �nflori. �i iar�i: Zilele lui ca umbra trec. �i iar�i: Zilele mele ca umbra s-au plecat �i eu ca iarba m-am uscat. �i iar�i zice: S-au stins ca fumul zilele mele �i oasele mele ca usc�ciunea s-au uscat. �i iar�i: Zilele anilor no�tri ca p�nza p�ianjenului. Cu p�nza p�ianjenului s-au asem�nat zilele vie�ii noastre. Adic�, c�t este de slab� p�nza p�ianjenului, a�a-i de slab� via�a noastr� pe p�m�nt; suntem umbra, vis �i floare pe p�m�nt! Dumnezeu zice lui Isaia: Ascult�, proorocule, strig� �i zi a�a �naintea poporului: Tot trupul omului este iarb� �i toat� slava omului este ca floarea ierbii. Uscatu-s-a iarba �i floarea ei a c�zut, iar cuv�ntul Domnului r�m�ne �n veac. Deci, s� nu punem baz� pe via�a aceasta, c�-i umbr� �i vis. �ti�i ce r�m�ne �n veci? Sufletul. Trupul vede�i c� se face ��r�n�. C� �ngrop�m �i dezgrop�m mor�ii �i se fac �n pu�in� vreme ��r�n�. Mai ales dup� o vreme nici oasele nu mai r�m�n; toate se fac nimic. Asta-i �i porunca cea dint�i, c� p�m�nt e�ti �i �n p�m�nt vei merge. Dar sufletul nu moare niciodat�. Sufletul r�m�ne �n vecii vecilor, c� el este duh �i nu poate s� moar�. A�a l-a f�cut Dumnezeu. Dar, ca s� �ti�i ce se �nt�mpl� cu sufletul c�nd moare omul, am s� v� spun care-i drumul sufletului imediat dup� moarte, dup� tradi�ia Bisericii Ortodoxe. De c�nd murim �i p�n� la 40 de zile, c�nd are loc judecata particular� a sufletului �i se hot�r�te de Dumnezeu unde o s� st�m, la bine sau la r�u, p�n� la judecata de apoi, este un timp de tranzi�ie, adic� un timp provizoriu, pentru drep�i �i pentru p�c�to�i. C�nd moare omul �i c�nd �i d� sufletul, �n clipa aceea apar �n fa�a lui at��ia diavoli, c�te p�cate a avut omul �i at��ia �ngeri sfin�i, c�te fapte bune a avut el �n via��. A�a arat� Sf�ntul Efrem Sirul. �i este o mare lupt� atunci. C� sfintele puteri se lupt� cu diavolii cum s� ia sufletul, c� ei zic c� este al lor, c� are p�cate mai multe; iar �ngerii zic c� are mai multe fapte bune. �i este o mare lupt� �i de aceea se teme sufletul s� ias� din trup. I se leag� limba c�nd vede toate astea. El vede atunci multe, dar nu poate s� spun�. El ar spune: "Uite, c��i diavoli au venit!". A v�zut la Agapia Veche, p�rintele Eftimie, cu o s�pt�m�n� �nainte de a muri, cum se luptau �ngerii cu diavolii pentru suflet, zic�nd: "Uite cum se lupt�! �ngerii Domnului sunt cu cununi de aur pe cap �i-i lovesc pe draci. Uite cum fug!" Cu o s�pt�m�n� �nainte a spus c�nd va muri, c�ci a fost un om ales al lui Dumnezeu, cum spuneau maicile. Dar nu to�i v�d taina aceasta, �i s� o poat� spune; o v�d, dar nu o pot spune. |
||
|
tofanalina Postat pe 12 Martie 2011 20:49 |
||
De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... daca esti bisexuala si ai tatele mari, vreau sa-ti fiu un "frate" mai intim
|
||
|
|
||
|
battleofwits Postat pe 12 Martie 2011 20:50 |
||
De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:48:16http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm , e bine sa cititi acest articol pentru binele vostru, mai ales ca suntem in postul pastelui. A�i v�zut ce a spus Sf�nta Teodora, c�nd a ajuns la vama be�iei? "M� minunam foarte c� dracii �mi aduceau aminte de toate paharele de rachiu �i de vin pe care le-am b�ut �n via��. �i-mi ar�tau �i c�nd am b�ut, �n ce clip� �i cu cine am fost �i de c�te ori m-am �mb�tat �i de c�te ori am b�ut. �i �i �ntrebam pe sfin�ii �ngeri: - Cum de �tiu diavolii toate acestea? - Dac� ei au fost �ngeri!" S� �ti�i, �ns�, c� de la Botez, pe l�n� �ngerul bun, care st� de-a dreapta cre�tinului, mai ai un �nger din ceata st�p�nilor iadului, un diavol care st� pe um�rul st�ng. Acela scrie tot ce ai f�cut tu r�u �i ce ai vorbit tu r�u �i de toate p�catele ce le-ai f�cut �n via��. Iar �ngerul bun scrie �i cele bune �i cele rele, cum spune acolo. A�a crede Biserica lui Hristos. Acum s� vedem ce se �nt�mpl� cu sufletul celui m�rturisit, c�nd vine diavolul cu zapisul unde sunt scrise toate p�catele omului. Nu le mai g�se�te scrise! Atunci diavolii url�, r�cnesc �i se m�nie c� pe acest suflet care avea p�cate mari, avorturi, preacurvii, furturi, �njur�turi, be�ii �i altele, nu-l mai g�se�te scris cu nimic. C�nd cre�tinul a fost dezlegat de preot pe p�m�nt, Duhul Sf�nt a �ters de acolo toate p�catele lui. Cuv�ntul lui Hristos care zice: Tot ce va dezlega preotul pe p�m�nt, va fi dezlegat �i �n cer. N-a�i auzit? Ce va lega el pe p�m�nt, este legat �i �n cer. Deci, spovedania, taina aceasta este a�a de mare, �nc�t are putere s�-l cure�e pe om de orice p�cat, s�-i dezlege toate p�catele. Numai dac� omul a fost cuminte �n via��, dac� s-a spovedit curat, acela trece u�or �nfrico�atele v�mi ale v�zduhului a treia zi. �i i se c�nt�resc faptele cele bune cu cele rele. Faptele cele bune sunt �n form� de pietre scumpe, iar faptele cele rele �n form� de pietre simple sau alte greut��i. Sufletul este foarte �n�elept. El vede singur �ncotro merge. Dac� la v�mi vede c� trag p�catele mai greu, �ncepe a pl�nge foarte �i a se �ntrista, mai ales c� vede la v�mi mii de diavoli care vor s�-l r�peasc� la fiecare vam�. �i-i zice �ngerul p�zitor: - Nu te teme, frate suflete, c� nu �tii judec��ile lui Dumnezeu! Nu te teme! Sufletul se bag� sub aripile �ngerilor, c�nd vede at�tea mii de draci. Un drac at�t este de ur�t c� dac� ar veni aici unde st�m noi acum, cum este el �n iad, nu mai r�m�ne unul viu. To�i muirm de at�ta ur�ciune �i spaim� a �ngerului c�zut. Iar sufletul, c�nd vede at�tea mii de draci se bag� sub aripile �ngerului �i zice: - Domnii mei �ngeri, nu m� l�sa�i! Tare m� tem de ace�tia! �i-i zic �ngerii: - Nu te teme, frate suflete, c� e�ti cu noi! Noi suntem garda lui Dumnezeu, care te �nso�im pe tine! Doamne fere�te, la 40 de zile s� nu cumva s� cazi �n m�inile lor! Dar acum n-ai grij�, c� noi te p�zim! �n ziua a treia sufletul nostru trece v�mile v�zduhului �i exact a treia zi, c�nd a ie�it din trup, �n aceea�i clip� ajunge prima dat� la scaunul Preasfintei �i de via�� f�c�toarei Treimi. �i ce vede el acolo? C� Sf�nta Scriptur� spune: Pe Dumnezeu nimeni odinioar� nu L-a v�zut. Dar ce vede sufletul atunci? C� pe Dumnezeu, Iisus Hristos, L-a v�zut toat� lumea. �i n-a fost Dumnezeu? L-a v�zut Avraam, L-a v�zut Moise; dar L-a v�zut cu pogor�m�nt, dup� �nchipuire, cum a vrut s� se arate. Dar fiin�a lui Dumnezeu nimeni nu a v�zut-o, nici heruvimii, nici serafimii. Fiin�a lui Dumnezeu este inaccesibil� oric�rei min�i ra�ionale din cer �i de pe p�m�nt. Deci, ce vede sufletul nostru a treia zi, c�nd ajunge prima dat� la tronul lui Dumnezeu? Iat� ce vde, dup� m�rturisirea Sfin�ilor P�rin�i. Vede str�lucind o lumin� negr�it�, de miliarde de ori mai tare ca soarele, �i mireasma Duhului Sf�nt. Aude c�nt�rile heruvimilor �i serafimilor �i apar ni�te nori de aur azurii, merg�nd spre r�s�rit �i �ngerii �ngenuncheaz� pe ei, �mpreun� cu sufletul. �i odat� se opresc �n loc c�tre r�s�rit. C� de aceea, s� �ine�i minte, ne �nchin�m la r�s�rit c�nd facem rug�ciunile; pentru c� tronul lui Dumnezeu este la r�s�rit. N-ai v�zut ce zice Sf�nta Scriptur�? �i au s�dit rai �n Eden spre r�s�rituri. N-a�i auzit ce spune Isaia? R�s�rit este numele Lui. N-a�i auzit ce spune Psaltirea, pe care o ave�i �n cas�? Dumnezeu s-a suit peste cerurile cerurilor, spre r�s�rituri. Deci, la r�s�rit este tronul Sfintei Treimi. �i se opresc norii ace�tia �i �ngerii care satu �n genunchi cu sufletul care-i la fel cu ei. A treia zi aude acest glas pe limba lui Adam: "Duce�i sufletul acesta �n Rai �ase zile". C� �ase zile trece sufletul nostru prin Rai, cu iu�eala g�ndului. Atunci �ngerii cei buni �l iau cu iu�eala fulgerului �i-l duc c�tre gr�dinile Raiului. C�nd ajunge sufletul acolo cu �ngerii, nimeni nu poate spune ce frumuse�e este. �i atunci vede acolo c� o floare din Rai, cum spune Sf�ntul Andrei, este mai scump� dec�t toate popoarele lumii, dec�t toate podoabele �i bog��iile veacului de acum; pentru c� aceea floare are via�� �i niciodat� nu se mai vesteje�te sau nu moare. Acolo vede el, cum am zis, "Raiul desf�t�rii", "Palatul Noului Sion", "Ierusalimul ceresc" �i c�te spune Sf�nta Scriptur�. Dar o negr�it� bucurie este c�nd sufletul aude c�nt�rile a milioane de �ngeri, de heruvimi �i de drep�i, care c�nt� acolo. Apoi vede corturile drep�ilor, despre care se spune la panahid�, cum spune �i Sf�ntul Cosma, care a fost prin Rai. Numai acolo c�t� frumuse�e este! Ajunge �n ni�te livezi, ni�te pometuri care n-au margini. Apar ni�te pomi cu frunza de aur, cu florile de aur �i sub fiecare pom este un cort �i �n cort este o mas� de aur, �i �n pomii aceia c�nt� p�s�ri ale c�ror aripi nimeni nu poate spune c�t de frumoase sunt; �i acele p�s�ri nu mai mor �n veacul veacului. �i se minuneaz� sufletul, c� la unul cortul este de argint, la altul este de m�rg�ritar, la altul este de iachint, la altul de onix, la altul este de sardonix, la altul de ametist, la altul este de rubin, la altul de safir �i de celelalte pietre scumpe, de care se spune la Apocalips�. El vede c� �i mesele nu-s toate la fel. �i copacii rodesc pe o singur� ramur� c�te 70 feluri de roade. C�nt� �i frunzele pomilor, c�nt� �i florile lor, c�nt� �i p�s�rile; curg r�uri de miere �i de lapte prin livezile acelea ca oglinzile. Este o mireasm� a Duhului Sf�nt, pe care omul nu o poate spune. Dar cea mai mare bucurie c�nd trece sufletul prin Rai alta este. Se �nt�lne�te cu neamurile lui. Voi, fra�ilor, s� �ti�i c� din neamul nostru avem �i �n Rai, avem �i �n iad, c� Dumnezeu este drept. Cine a f�cut r�u, s-a dus �n iad; cine a f�cut bine, s-a dus �n Rai. �i acolo �n Rai nu cuno�ti c�nd ai ajuns, numai pe bunicul sau pe str�bunicul. Dac� te-a� �ntreba acum pe mata: "Cuno�ti pe str�bunicul de 300 de ani �n urm�?" De unde s�-l �tii! C� de-abia dac� �l cuno�ti pe cel de 50-60 de ani �n urm�. Acolo �n Rai, �ns�, se cunosc oameni unii cu al�ii. Sf�ntul Ioan Gur� de Aur zice: "M� �ntrebi dac� se cunosc sufletele �n Rai? Ia aminte la Evanghelia cu bogatul �i s�racul Laz�r. C�nd a murit bogatul �i c�nd a murit Avraam? Cu mii de ani �nainte �i se cuno�teau �i vorbeau". Acolo �n Rai ��i ies �nainte neamurile toate care sunt la bine �i au palate de aur �i pietre scumpe �i livezi �i zic: "M�i, nepoate, m�i! tu e�ti al cut�ruia, tu e�ti a cut�reia, din �ara cutare, din satul cutare. Noi suntem neamuri cu tine. Noi am murit �naintea ta cu 100 de ani, cu 300 de ani. Tu e�ti al cut�ruia, tu nu ne cuno�ti pe noi, dar noi te cunoa�tem. Noi �tim unde mergi tu. Tu mergi la judecata particular� a sufletului. La 40 de zile se va hot�r� cu tine unde mergi, �n Rai sau �n iad. De vei afla mil� la Dumnezeu �i te va da la bine, s� vii la loca�urile noastre, c� iat� ce frumuse�i avem aici; ce palate �i ce minun��ii, pe care nu poate s� le �n�eleag� omul. �i a�a �l petrec neamurile lui �i �ngerii, merg�nd prin Rai �ase zile. Sufletul atunci uit� cu totul c� a tr�it pe planeta asta, c� a avut mam�, c� a avut sor�, c� a avut frate... C� el vede acolo alte bucurii, str�ine cu totul de lumea asta trec�toare. �i atunci �ngerul de la Botez, c�nd vede c� el se bucur� tare, c�ci acolo nimeni nu poate sta �ntristat de at�ta bucurie, se apropie de el �i-i spune a�a, dac� �tie c� este drept: "Frate suflete, iat�, la 40 de zile ai s� vii s� ocupi un loc de aici!" Iar dac�-l �tie c�-i p�c�tos �i zice: "Frate suflete, nu te bucura; nu te-am adus s� r�m�i aici. Te-am adus s� vezi ce-ai pierdut �n pu�in� vreme c�t ai tr�it pe p�m�nt, dac� n-ai avut fric� de Dumnezeu �i nu te-ai m�rturisit �i n-ai postit �i n-ai mers la biseric� �i n-ai f�cut fapte bune!" C�nd aude sufletul c� nu va r�m�ne �n Rai - c�ci el credea c� va r�m�ne acolo �n veci - c�t de mare bucurie este �n Rai, el se m�hne�te �i �ncepe a pl�nge cu amar. - Cum, n-am s� r�m�n aici? �ntreab� el pe �ngerul s�u p�zitor. - Nu! �i r�spunde �ngerul. Pe aici treci numai s� vezi �n pu�in� vreme ce-au c�tigat oamenii cu frica lui Dumnezeu �i ce-au pierdut cei necredincio�i, care nu s-au �nchinat lui Dumnezeu! A�a trece sufletul �ase zile prin Rai �i cu trei, care au fost p�n� au ajuns la tronul Sfintei Treimi, se fac nou�. Iar la nou� zile vin iar�i, ca fulgerele cerului pe nori, �ngerii, �i-l duc �naintea Preasfintei Treimi, �n lumina cea neapropiat� g�nditoare. El nu vede pe Dumnezeu, c� nici heruvimii nu-L v�d; numai lumin� �i lumin� negr�it�, care nu se poate spune. �i se opresc norii ace�tia �i la nou� zile aude acest cuv�nt, dac� sufletul este drept: "Acest suflet s� aib� desf�tarea �i bucuria cea f�r� margini a celor nou� cete �ngere�ti!" Iar dac�-i p�c�tos: "Sufletul acesta s� nu aib� parte de fericirea �i slava celor nou� cete �ngere�ti!" Acest cuv�nt �l aude la nou� zile �i apoi aude, zic�nd: "Duce�i sufletul acesta prin iad 30 de zile". Atunci �l iau �ngerii �i-l �ntorc c�tre miaz�noapte �i c�tre apus, la locurile iadului, care nu au margine. �i atunci sufletul, c�nd �l duc �ngerii la iad, vede acolo ce spune Sf�nta Scriptur�: "Iadul cel mai de jos", "F�nt�na ad�ncului" �i "Iezerul de foc" de la Apocalips�. Acolo vede el viermele cel neadormit, despre care a spus Hristos, Dumnezeul nostru; vede focul cel nestins, gheena, foc negru care-i de miliarde de ori mai fierbinte ca focul p�m�ntesc �i care n-are margine ad�ncimea lui. Acolo vede el �ntunericul cel mai dinafar�, cel mai din�untru, scr�nirea din�ilor �i tartarul, c�te mai auzi�i la Sf�nta Liturghie �i �n Scriptur�. �i c�nd vede el at�tea feluri de munci �i at�tea feluri de draci, vede acolo muncindu-se �i neamuri de-a lui, cum vedea mai �nainte �n Rai. �i neamurile �tiu pe unde trece �i-i ies �nainte �i strig� c�tre el: "Frate, nepotule, v�rule, mo�ule, matale te duci la judecata particular�. Te rug�m din inim�, adu-�i aminte de noi �i te roag� lui Dumnezeu pentru noi, dac� te va da la bine. Uite, noi ne muncim aici de at��ia ani, de 200 de ani, de 300 de ani, de 500 de ani fiecare!" Dup� cum se bucura sufletul mai �nainte �n Rai, c� �i-a v�zut neamurile lui la bine, acum se sc�rbe�te de aceste neamuri ale lui, care, pentru p�catele lor, au fost r�nduite la os�nd�. �i trec cele treizeci de zile prin iad �i cu nou� care au fost c�nd s-a �ntors din Rai sunt 39 de zile. Iar �n a 40-a zi �l iau �ngerii �i-l duc a treia oar� la scaunul Preasfintei �i de via�� f�c�toarei Treimi, �n lumina cea neapropiat�, g�nditoare, spre �nchinare. �i atunci, la 40 de zile, aude acest glas �n limba aramaic� a lui Avraam, dac� sufletul este drept: "Duce�i acest suflet �n Gan Eden!", adic� �n desf�tare �i bucurie f�r� margini; iar dac�, Doamne fere�te, este p�c�tos aude: "Duce�i sufletul acesta �n �eol sau Hades", adic� �n iad �i �n munc�. �ngerii lui Dumnezeu, c�t sunt de buni �i preamilostivi, �ns�, dac� le d� porunc� Dumnezeu s�-l duc� la greu, �l duc �n iad. Dac� ar vedea atunci cineva cum se roag� sufletul nostru la �ngeri, c�nd vede c�-l duc la chinuri, ar pl�nge temeliile p�m�ntului. Se bag� sub aripile �ngerilot �i zice: - �ngerii lui Dumnezeu, cei preasfin�i, cei preabuni, nu m� l�sa�i! Unde m� duce�i?�ntr-ale cui m�ini m� duce�i? Cine ar s� m� mai scoat� pe mine de acolo? Cine mai are mil� acum de mine?Cine �tie de pe fa�a p�m�ntului �n ce chinuri m� duc eu acum? Iar �ngerii pl�ng �i-i spun: - Frate suflete, noi suntem slugile lui Dumnezeu, noi avem porunc�. Nu putem face nimic mai mult, dec�t cum porunce�te Ziditorul: s� te ducem la bine sau la r�u! �i-l duc, dac�, Doamne fere�te, sufletul a tr�it r�u, �n p�cate �i f�r� poc�in�� la r�u sau dac�-i bun �i a p�zit poruncile Domnului, �l duc la Rai, potrivit cu faptele lui bune sau rele. Aceasta se �nt�mpl� la 40 de zile dup� moarte. De aceea Biserica, mama noastr� cea duhovniceasc�, are mare grij� s� fac� pomeniri dup� fiecare mort la 3 zile, la 9 zile �i la 40 de zile, pentru c� atunci se hot�r�te unde va sta sufletul nostru, la bine sau la greu. De la 40 de zile mai r�m�ne o singur� porti�� deschis� pentru suflet. Dac� sufletul a fost �n credin�a ortodox� adev�rat� �i a fost fiu adev�rat al Bisericii lui Hristos, �i dac� n-a c�zut �n vreo sect� sau �n alte r�t�ciri, sau p�cate grele �i dac� a fost spovedit �i �mp�rtp�it, Biserica �l poate scoate din chinurile iadului prin sfintele slujbe �i prin milostenie. Biserica este mama noastr� spiritual�, care ne-a n�scut pe noi la dumnezeiescul Botez prin ap� �i prin duh. Biserica este st�lpul �i �nt�rirea adev�rului, Biserica este trupul lui Hristos, Biserica este mireasa Mielului, cum spune la Apocalips�. De aceea, are mare �ndr�zneal� c�tre capul ei din ceruri care este Hristos. A�i auzit ce spune Hristos �n Evanghelie: Eu sunt buciumul, vi�a - adic� trunchiul copacului - �i voi sunte�i ramurile; toat� vi�a care r�m�ne �ntru Mine, aduce road� mult�, iar care nu r�m�ne �ntru Mine, �n foc se arunc�. Deci, b�ga�i de seam�! Cine nu r�m�ne �n Biseric�, nu r�m�ne �n trupul lui Hristos. Cine s-a rupt de Biseric�, to�i sectan�ii care au ie�it �i au �mp�nzit lumea - c�ci sunt peste 800 de secte numai �n Europa - ace�tia sunt neghin� �n gr�u, ace�tia sunt semin�ele satanei; Doamne, zice Evanghelia, n-ai sem�nat s�m�n�� bun� �n �arina Ta? Dar de unde are neghin�? Un om vr�jma�, adic� diavolul a f�cut aceasta. Sectan�ii sunt buruieni crescute la umbra Bisericii, oameni strica�i la minte �i la credin��, prin care satana vrea s� r�t�ceasc� �i pe al�ii. S� nu-i asculta�i! Cine s-a rupt de Biseric�, s-a rupt de trupul lui Hristos. Ia s� v� dau o imagine: Dac� copacul acesta ar fi �nc�rcat cu flori p�n� �n v�rf sau cu roade, un copac roditor, �i dac� o ml�di�� s-a rupt de acolo cumva �i a c�zut cu greutatea roadelor sale jos, mai rode�te aceea? Ce se �nt�mpl�? Se usuc� �i o punem pe foc. A�a-i sufletul care s-a rupt de Biseric�. S-a rupt de trupul lui Hristos. C� Biserica este, cum spune marele Apostol Pavel, trupul lui Hristos. |
||
|
tofanalina Postat pe 12 Martie 2011 20:51 |
||
De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:51:19De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:48:16http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm , e bine sa cititi acest articol pentru binele vostru, mai ales ca suntem in postul pastelui. |
||
|
tofanalina Postat pe 12 Martie 2011 20:51 |
||
De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:48:16http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm , e bine sa cititi acest articol pentru binele vostru, mai ales ca suntem in postul pastelui. �i acea ml�di��, acel suflet care s-a rupt de Biseric�, �n veacul veacului nu mai rode�te �i nici m�ntuire nu are. Pentru c� Duhul Sf�nt �i seva Duhului Sf�nt, vine numai prin punerea m�inilor, de la Apostoli la episcopi, de la episcopi la preo�i �i de la preo�i se lucreaz� �n r�ndul credincio�ilor prin Tainele care le-a hot�r�t Dumenzeu s� le lucreze preotul, ca iconom al Tainelor lui Dumnezeu. Pe alt� cale nu vine Duhul Sf�nt �n Biseric�. Feri�i-v�! Fugi�i c�t pute�i, ca de diavoli, de acei care v� �nva�� s� nu v� �nchina�i Sfintei Cruci, sau Maicii Domnului, sau s� nu merge�i la Biseric�, sau s� nu asculta�i de preot. Aceia vin cu satana �n inim� �i-n minte, s� v� rup� de Biseric�, de adev�rul nostru dogmatic, de credin�a noastr� ortodox�, care este neschimbat� de 2000 de ani, de la Hristos. Acum sectele au ie�it ca ciupecile dup� ploaie, �i toate sectele au venit mai mult din Occident. Cele mai multe au venit de la oameni bolnavi la minte. Eu am o sectologie care s-a tip�rit la Bucure�ti, �i-am ar�tat �i istoricul, de unde au venit, cu ce scop au venit. Vin cu scopul s� ne strice �i credin�a �i neamul, s� ne piard� sufletele! Nu ie�i�i din corania m�ntuirii. Nu pleca�i din Biserica lui Hristos. Biserica este mama noastr� duhovniceasc�. Ea ne-a n�scut prin ap� �i prin duh, la Botez. Deci, s� cinsti�i Biserica �i pe preo�i �i pe arhierei �i pe Sf�ntul Sinod. �ine�i-v� de Biserica noastr� cea de totdeauna. S� fi�i cre�tini buni �i cet��eni buni, �i s� �mplini�i porunca Sf�ntului Apostol Pavel: Da�i celui cu cinstea, cinste; celui cu dajdia, dajdie; celui cu frica, fric�, �i nim�nui cu nimic s� nu r�m�ne�i datori. Se spune la Epistola c�tre Romani: Tot sufletul s� se supun� st�p�nirii celor mai �nalte, c� nu este st�p�nire dec�t de la Dumnezeu. �i iar spune: Cel ce nu se supune st�p�nirilor, legii lui Dumnezeu se �mpotrive�te. A ie�it o sect� blestamat�, foarte periculoas� pentru �ar� �i Biseric�, care se cheam� "Martorii lui Iehova". Ace�tia sunt cei mai �nver�una�i �mpotriva conducerii de stat �i a Bisericii. S� fugi�i ca de diavoli, ca de satana de ace�tia! Ace�tia, nu numai c� nu sunt cre�tini, dar sunt mai r�i dec�t to�i p�g�nii. C� nu recunosc nici Biserica, nici statul �i nu cred �n Hristos. P�zi�i-v� de orice sect�, r�m�ne�i fii ai Bisericii lui Hristos, cum au fost p�rin�ii �i bunicii vo�tri �i str�mo�ii din veac. R�m�ne�i �n Biseric�, �ine�i-v� de mama noastr�, care este Biserica. C�, doamne fere�te, chiar dac� omul merge la iad pentru p�catele lui, Biserica �l poate scoate prin dumnezeiasca Liturghie, prin pomeniri, prin milostenii �i prin jertfe. F�r� Biseric� nu este m�ntuire! Cine a ie�it din Biseric�, nu mai are pe Hristos, c� Biserica este trupul lui Hristos. Cine a oe�it din Biseric�, nu mai este fiu dup� dar al lui Dumnezeu din Botez, ci este fiu al satanei, c�ci s-a rupt de la mama lui duhovniceasc� �i a luat-o dup� capul lui �i s-a pierdut. Dumnezeu s� v� ajute. Cu aceasta �nchei �i v� rog din toat� inima s� ave�i frica lui Dumnezeu, s� nu uita�i rug�ciunea, �i s� v� ruga�i �i pentru noi p�c�to�ii. Amin. P�rintele CLEOPA |
||
|
tofanalina Postat pe 12 Martie 2011 20:52 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... iar visezi cu ochii deschisi!!!
|
||
|
vitamina_c Postat pe 12 Martie 2011 20:52 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... ... tzitze mari !!! ... iar are prostanul ... fantezii ...
|
||
|
marco918 Postat pe 12 Martie 2011 20:53 |
||
N-am citit,nu ma intereseaza."Soro" din ce secta faci parte?
|
||
|
Barbie30_ Postat pe 12 Martie 2011 20:55 |
||
De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:52:09De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... tocmai ce am vorbit cu leo, a zis ca pana se intoarce ... poti sa intri in "taina" cu marco
|
||
|
battleofwits Postat pe 12 Martie 2011 20:55 |
||
De la: marco918, la data 2011-03-12 20:53:33De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... deci tu esti marco????!!!! incantata de cunostiinta! scuza-mi emotiile dar ma acuza cineva pe aici cum ca eu as fi tu!
|
||
|
vitamina_c Postat pe 12 Martie 2011 20:56 |
||
De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 daca are tatele mari mai conteaza?
|
||
|
battleofwits Postat pe 12 Martie 2011 20:56 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:55:54De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:52:09De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... ce emotionant!!!! te-a sunat "iubitul"??? hai nu mai fi suparat vezi si lui i-a fost dor!!!
|
||
|
vitamina_c Postat pe 12 Martie 2011 20:58 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26aaa un dezaxatDe la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... |
||
|
thadoogback Postat pe 12 Martie 2011 20:58 |
||
De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:56:03De la: marco918, la data 2011-03-12 20:53:33De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... ... baietzashul ala obsedat de ceea ce nu poate ? ... uita-l ... e sarac cu duhul ... pune o poza cu ceva sini si se uda tot ... |
||
|
marco918 Postat pe 12 Martie 2011 20:58 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 Am impresia ca pentru tine poate sa fie si intr-un scaun cu rotile da sa aiba tatze MARI
|
||
|
Barbie30_ Postat pe 12 Martie 2011 20:59 |
||
De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:58:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:55:54De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:52:09De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... mi-a spus ca abia asteapta sa te iubeasca vreo 60 de minute ...
|
||
|
battleofwits Postat pe 12 Martie 2011 20:59 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 ... prostane ... ce faci tu pentru o pereche de tzitze mari ? ... ia povesteste ...
|
||
|
marco918 Postat pe 12 Martie 2011 20:59 |
||
De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:59:03De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 hmm ...
|
||
|
battleofwits Postat pe 12 Martie 2011 21:00 |
||
De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:59:03De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 ... prostanul e din generatia fast food ... a cersetorilor moderni ... a ramas blocat pe tzitze ... dar nu e in stare sa isi treaca vreo pereche pe numele lui ...
|
||
|
marco918 Postat pe 12 Martie 2011 21:01 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:59:42De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:58:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:55:54De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:52:09De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... si acum crapi de invidie! promit sa-ti mai las si tie ceva!
|
||
|
vitamina_c Postat pe 12 Martie 2011 21:01 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:00:12De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:59:03De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 Eu nu am vazut sa le intrebi altceva E clar ca restul nu conteaza pentru tine
|
||
|
Barbie30_ Postat pe 12 Martie 2011 21:02 |
||
De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 21:01:38De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:59:42De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:58:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:55:54De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:52:09De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... te gandesti la un "dublu" cu marco si leo ... dupa ce terminati lasa-mi caseta miniDV la usa, trec eu s-o iau
|
||
|
battleofwits Postat pe 12 Martie 2011 21:03 |
||
De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 21:02:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:00:12De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:59:03De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 e o intrebare fireasca, dar nu reprezentativa tu ce intrebi prima data un barbat? |
||
|
battleofwits Postat pe 12 Martie 2011 21:03 |
||
De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 21:02:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:00:12De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:59:03De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 macar sunt eu linistit ca nimeni nu are tzate mai pe aici mie imi plac medii
|
||
|
pickard Postat pe 12 Martie 2011 21:04 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:03:09De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 21:01:38De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:59:42De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:58:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:55:54De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:52:09De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... ... cred ca o confunzi cu ... prietena ta ... virtuala ... ... te-au cam redus pornografiile, badie ...
|
||
|
marco918 Postat pe 12 Martie 2011 21:06 |
||
De la: pickard, la data 2011-03-12 21:04:18De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 21:02:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:00:12De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:59:03De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 adica cupa D ???
|
||
|
battleofwits Postat pe 12 Martie 2011 21:06 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:03:09De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 21:01:38De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:59:42De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:58:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:55:54De la: vitamina_c, la data 2011-03-12 20:52:09De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:50:26De la: tofanalina, la data 2011-03-12 20:49:18...Fra�ii mei... orice ecuatie posibila!! ufffffffff numa pentru ati face pe plac!poate, poate cine stie iti iese si tie ceva!
|
||
|
vitamina_c Postat pe 12 Martie 2011 21:06 |
||
De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:03:50De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 21:02:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:00:12De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:59:03De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 In niciun caz cat o are,dar nah .... fiecare cu pasarelele lui.....Poate ne spui si de unde ti se trage asta cu tatzele
|
||
|
Barbie30_ Postat pe 12 Martie 2011 21:07 |
||
De la: pickard, la data 2011-03-12 21:04:18De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 21:02:25De la: battleofwits, la data 2011-03-12 21:00:12De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:59:03De la: battleofwits, la data 2011-03-12 20:56:10De la: Barbie30_, la data 2011-03-12 20:55:42 pickule parca ziceai ca ma placi pe mine!
|
||
|
vitamina_c Postat pe 12 Martie 2011 21:07 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| aveti ideie cum merge relatia intre o geamana si un scorpion? | 10 | De la: MarseVintila 19 Iulie 2009 14:52 |
| "Prietena adevarata"?? | 15 | De la: Delyi 7 August 2010 16:45 |
| Sunt o 'amanta' si vreau sa va impartasesc trairile mele. | 2 | De la: kudika_973726 15 Septembrie 2014 07:22 |
|
|
||
| fecioara & fecioara | 30 | De la: pamela_1 29 Mai 2009 16:28 |
| ajutati-ma!!!nu stiu ce sa fac... | 8 | De la: kika25 13 Octombrie 2009 19:00 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.