Setari Cookie-uri

Sfat relatie

Salut,
Ma numesc Adrian, am 25 de ani si ma aflu intr-o mica incurcatura.
Sunt intr-o relatie de 3 ani de zile si locuiesc in acelasi apartament cu prietena mea.
Ne-am mutat impreuna de la 6 luni.
Prima oara la mine acasa, au fost probleme cu parintii, am trecut prin 2 ani chinuiti impreuna.
Acum sunt in chirie cu ea.
Tin foarte mult la ea, cand am facut 2 ani de zile vroiam sa ma insor, am cumparat verighete, anuntat parintii, etc.
Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu are o meserie liberala, nu contribuie la pensie, asigurari de sanatate, etc..
Ulterior, odata cu criza, a avut de suferit, banii n-au mai venit, tribunale pt nerespectarea contractelor, o intreaga harababura.
Am avut si inca am grija de tatal meu cu ff multi bani, deplasari, intretinere, etc., normal, asa ar proceda oricine, doar ca in situatia care vo prezint
imi este ff greu. De ce?
Pt ca n-am avut sustinere din partea nimanui, inclusiv a prietenei.
N-o acuz, caci si ea s-a implicat, dar...consider ca problemele prin care am trecut cu casa si parintii, ne-au secatuit.
Am trecut prin lipsuri mari impreuna, facturi de zeci de milioane, tata de intretinut, scandaluri si certuri si acum ma simt imbatranit.
Ma uit la colegii si prietenii mei de varsta mea si nu-mi vine sa cred cum pot sa se distreze si ii invidiez.
Pe scurt, tin mult la prietena mea, m-a sprijinit atat in bune cat si in rele, dar simt nevoia de o pauza
vreau sa ma mut singur si sa nu mai stiu de nimeni. Nu ma mut inapoi cu taicamiu, caci simt ca uneori se profita de bunatatea mea, deci undeva in chirie.
Nu mai stiu exact ce-mi doresc si vreau sa am putin timp de gandire pt mine.
Imi este greu acum dupa ce am stat atata timp cu ea impreuna sa ma mut separat, dar asta simt ca trebuie sa fac.
Voi ce ma sfatuiti?
kudika408223
Postat pe 15 Iunie 2011 16:48
Esti nedrept. A fost alaturi de tine la greu, a indurat lipsuri si tu ce faci?? Vrei pauze. Tatal tu si-a trait viata, are o varsta, sa se descurce singur. Ai o viata a ta si trebuie sa ai grija ca ea sa fie placuta si linistitoare. Daca as fi fost eu in locul prietenei tale nu as fi acceptat sa platesti facturile altora( sau ce o fi fost). Prin asta iti demonstreaza cat de mult te iubeste. Nu te muta, fii putin mai egoist, traieste doar pt tine( iar asta include si iubirea). Daca faci pasul de a te muta, exista o mare posibilitate sa regreti toata viata.

P.S Fratilor, traiti doar pt voi, lasati-i pe altii sa se descurce cum pot. Nimeni nu va aprecia efortul
mimi_ca29
Postat pe 15 Iunie 2011 17:08
De la: mimi_ca29, la data 2011-06-15 17:08:11Esti nedrept. A fost alaturi de tine la greu, a indurat lipsuri si tu ce faci?? Vrei pauze. Tatal tu si-a trait viata, are o varsta, sa se descurce singur. Ai o viata a ta si trebuie sa ai grija ca ea sa fie placuta si linistitoare. Daca as fi fost eu in locul prietenei tale nu as fi acceptat sa platesti facturile altora( sau ce o fi fost). Prin asta iti demonstreaza cat de mult te iubeste. Nu te muta, fii putin mai egoist, traieste doar pt tine( iar asta include si iubirea). Daca faci pasul de a te muta, exista o mare posibilitate sa regreti toata viata.

P.S Fratilor, traiti doar pt voi, lasati-i pe altii sa se descurce cum pot. Nimeni nu va aprecia efortul

pickard
Postat pe 15 Iunie 2011 17:21
De la: pickard, la data 2011-06-15 17:21:54
De la: mimi_ca29, la data 2011-06-15 17:08:11Esti nedrept. A fost alaturi de tine la greu, a indurat lipsuri si tu ce faci?? Vrei pauze. Tatal tu si-a trait viata, are o varsta, sa se descurce singur. Ai o viata a ta si trebuie sa ai grija ca ea sa fie placuta si linistitoare. Daca as fi fost eu in locul prietenei tale nu as fi acceptat sa platesti facturile altora( sau ce o fi fost). Prin asta iti demonstreaza cat de mult te iubeste. Nu te muta, fii putin mai egoist, traieste doar pt tine( iar asta include si iubirea). Daca faci pasul de a te muta, exista o mare posibilitate sa regreti toata viata.

Ceeee? Ce-am zis?
mimi_ca29
Postat pe 15 Iunie 2011 17:27
De la: mimi_ca29, la data 2011-06-15 17:27:39

Ceeee? Ce-am zis?

ps-u!
pickard
Postat pe 15 Iunie 2011 17:28
sunt de acord cu mimmi!
pickard
Postat pe 15 Iunie 2011 17:29
De la: pickard, la data 2011-06-15 17:28:31

Ceeee? Ce-am zis?

ps-u!

Pai si ce te miri asa? Cine mai apreciaza sacrificiile in ziua de azi? E viata lui in joc, ta-su sa-si rezolve problemele daca a fost prost. Auzi ma...in loc sa-i dea, ta-su ii ia Rusine! Huaaaaa!
mimi_ca29
Postat pe 15 Iunie 2011 17:33
De la: pickard, la data 2011-06-15 17:29:18 sunt de acord cu mimmi!

Prima oara esti oripilat si apoi esti de acord cu mine. Tu ce faci mai? Incerci sa ma ungi?
mimi_ca29
Postat pe 15 Iunie 2011 17:34
De la: mimi_ca29, la data 2011-06-15 17:33:41

Ceeee? Ce-am zis?

ps-u!

Pai si ce te miri asa? Cine mai apreciaza sacrificiile in ziua de azi? E viata lui in joc, ta-su sa-si rezolve problemele daca a fost prost. Auzi ma...in loc sa-i dea, ta-su ii ia Rusine! Huaaaaa!

eu as da tot daca as avea un copil dar nu am
pickard
Postat pe 15 Iunie 2011 17:35
De la: mimi_ca29, la data 2011-06-15 17:34:51
De la: pickard, la data 2011-06-15 17:29:18 sunt de acord cu mimmi!

Prima oara esti oripilat si apoi esti de acord cu mine. Tu ce faci mai? Incerci sa ma ungi?

prima data nu citisem cu atentie
pickard
Postat pe 15 Iunie 2011 17:36
De la: pickard, la data 2011-06-15 17:35:58[ Rusine! Huaaaaa!

eu as da tot daca as avea un copil dar nu am [/quote]

Ai da o sula! Tu nu ai instinct patern.
mimi_ca29
Postat pe 15 Iunie 2011 17:38
De la: mimi_ca29, la data 2011-06-15 17:38:33

Ai da o sula! Tu nu ai instinct patern.[/quote]
poate n-am dar te inseli! intr-adevar sunt foarte mamos! am instict matern
pickard
Postat pe 15 Iunie 2011 17:45
De la: mimi_ca29, la data 2011-06-15 17:33:41

Ceeee? Ce-am zis?

ps-u!

Lasa ca si mie maicamea mi-a luat ... e o adevarata "lectie de viata in asta"
The_Exile
Postat pe 15 Iunie 2011 18:05
De la: pickard, la data 2011-06-15 17:45:24

poate n-am dar te inseli! intr-adevar sunt foarte mamos! am instict matern [/quote]

Bah sa nu te puna dreacu sa vrei sa dai tzatza .... deja mi te imaginez scotand un piept paros catre un bebe
The_Exile
Postat pe 15 Iunie 2011 18:06
De la: Yharr, la data 2011-06-15 18:05:24[

Sunt parinti si parinti, Motanel!
mimi_ca29
Postat pe 15 Iunie 2011 18:09
contesina
Postat pe 15 Iunie 2011 18:54
De la: mimi_ca29, la data 2011-06-15 18:09:18
De la: Yharr, la data 2011-06-15 18:05:24[

Sunt parinti si parinti, Motanel!

motanel!!!
i-auzi!!! motenel!
pickard
Postat pe 15 Iunie 2011 19:20
De la: Yharr, la data 2011-06-15 18:06:54
De la: pickard, la data 2011-06-15 17:45:24

poate n-am dar te inseli! intr-adevar sunt foarte mamos! am instict matern

Bah sa nu te puna dreacu sa vrei sa dai tzatza .... deja mi te imaginez scotand un piept paros catre un bebe
[/quote]
pickard
Postat pe 15 Iunie 2011 19:21
De la: kudika408223, la data 2011-06-15 16:48:51Salut,
Ma numesc Adrian, am 25 de ani si ma aflu intr-o mica incurcatura.
Sunt intr-o relatie de 3 ani de zile si locuiesc in acelasi apartament cu prietena mea.
Ne-am mutat impreuna de la 6 luni.
Prima oara la mine acasa, au fost probleme cu parintii, am trecut prin 2 ani chinuiti impreuna.
Acum sunt in chirie cu ea.
Tin foarte mult la ea, cand am facut 2 ani de zile vroiam sa ma insor, am cumparat verighete, anuntat parintii, etc.
Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu are o meserie liberala, nu contribuie la pensie, asigurari de sanatate, etc..
Ulterior, odata cu criza, a avut de suferit, banii n-au mai venit, tribunale pt nerespectarea contractelor, o intreaga harababura.
Am avut si inca am grija de tatal meu cu ff multi bani, deplasari, intretinere, etc., normal, asa ar proceda oricine, doar ca in situatia care vo prezint
imi este ff greu. De ce?
Pt ca n-am avut sustinere din partea nimanui, inclusiv a prietenei.
N-o acuz, caci si ea s-a implicat, dar...consider ca problemele prin care am trecut cu casa si parintii, ne-au secatuit.
Am trecut prin lipsuri mari impreuna, facturi de zeci de milioane, tata de intretinut, scandaluri si certuri si acum ma simt imbatranit.
Ma uit la colegii si prietenii mei de varsta mea si nu-mi vine sa cred cum pot sa se distreze si ii invidiez.
Pe scurt, tin mult la prietena mea, m-a sprijinit atat in bune cat si in rele, dar simt nevoia de o pauza
vreau sa ma mut singur si sa nu mai stiu de nimeni. Nu ma mut inapoi cu taicamiu, caci simt ca uneori se profita de bunatatea mea, deci undeva in chirie.
Nu mai stiu exact ce-mi doresc si vreau sa am putin timp de gandire pt mine.
Imi este greu acum dupa ce am stat atata timp cu ea impreuna sa ma mut separat, dar asta simt ca trebuie sa fac.
Voi ce ma sfatuiti?

Vezi tu e vorba , aceea ca atunci cand in viata cuiva , in speta tatal tau, vin vremuri grele , inseamna ca omul respectiv trebuie sa mai invete o lectie de la viata, sau de la Dumnezeu, de aceea nu trebuie sa intervii cu orice pret , ci sa-l lasi sa o duca singur , altfel te vei incarca cu tot raul pe care doar el trebuia sa-l duca si vei plati in locul lui pentru greselile lui.Binele fortat nu e intotdeauna solutia optima.Si tu ai o viata de trait numai a ta si daca nu o vei trai asa cum trebuie s-ar putea ca a doua oara sa nu mai existe, nu ti se dau sanse mereu.

Postat pe 15 Iunie 2011 20:16

adica sa nu ajut pe nimeni daca pot??!!
Brunette_25
Postat pe 17 Iunie 2011 20:28
De la: Brunette_25, la data 2011-06-17 20:28:40

adica sa nu ajut pe nimeni daca pot??!!

Nu in detrimentul tau
The_Exile
Postat pe 17 Iunie 2011 20:32
Eu am retinut doar ca parintii sunt divortati si ca locuiai cu tatal tau. Nu am citit sa fi fost niste nemernici cu tine, sa profite de pe urma muncii tale. Da, am citit si ca au fost greutati cand le-ai prezentat prietena.

Care ar fi motvul sa-ti lasi tatal in mizerie, ca nu ma prind?
Spui acolo "normal, asa ar proceda oricine". Asa zic si eu, e normal sa-mi ajut parintele cand e pe marginea prapastiei, nu sa-i intorc spatele.

Cand spui in primul post "n-am avut sustinere din partea prietenei" la ce te referi? Moral, financiar?
Apoi, spui totusi ca te-a sprijinit. Din nou intreb: cum?

Facturi de zeci de milioane, deplasari si asa mai departe, toate acele chletuieli, cat iti apartin tie si cat voua, impreuna?

Nu stiu daca vecina Florica ar aprecia efortul meu de a o ajuta, dar cu siguranta mama mea sau tatal meu, l-ar aprecia.
Nici n-as concepe sa ignor suferinta parintilor mei.
rashela
Postat pe 17 Iunie 2011 20:42
Mare dreptate ai, Scorpio67. Era lectia de viata a lui taica-su si trebuia lasat sa si-o invete...Asa, el nu si-a invatat lectia, iar fiu-su, din prea multa bunatate si mila, probabil (nu stiu cum sa o numesc), este pe cale sa-si strice relatia. Parerea mea sincera este ca Adrian ar trebui sa aprecieze mult mai mult prietena pe care o are...cred ca este o fata care chiar il iubeste foarte mult, iar el ar trebui sa incerce sa-si indrepte toata atentia catre ea, sa inceapa sa traiasca alaturi de ea, iar tatal...sa inceapa sa se descurce, doar e "baiat mare".
Adrian, sa stii ca tatal tau nu va aprecia niciodata gesturile pe care le-ai facut tu fata de el...de ce? Ptr ca parintii (in marea lor majoritate) considera ca au crescut un copil si cand acesta se face mare, este de datoria lui sa-i ajute. O spun din proprie experienta, ptr ca am divortat din cauza unei soacre extrem de posesive, iar acum stau cu ai mei, castig destul de bine, dar majoritatea banilor ii cheltui pe medicamentele mamei, care este bolnava de diabet, dependenta de insulina si mai are si un inceput de osteoporoza...si? ce fac? Uite, am ajuns la 30 de ani singura, avand grija de parinti, cu visul de a avea o familie fericita - sot, copil sau copii - complet spulberat (ptr ca divortul mi-a lasat o rana foarte adanca in suflet , chiar daca a trecut 1 an si jumatate de atunci, si mi-am cam pierdut increderea in barbati si in casnicie)...
Asa ca ai grija, Adrian...si nu lasa viata sa treaca pe langa tine! Apreciaza omul de langa tine, parerea mea sincera este: ai langa tine o fata deosebita.
Incepe "sa traiesti" si mult noroc!
anamaria1806
Postat pe 18 Iunie 2011 07:56
De la: anamaria1806, la data 2011-06-18 07:56:06Mare dreptate ai, Scorpio67. Era lectia de viata a lui taica-su si trebuia lasat sa si-o invete...Asa, el nu si-a invatat lectia, iar fiu-su, din prea multa bunatate si mila, probabil (nu stiu cum sa o numesc), este pe cale sa-si strice relatia. Parerea mea sincera este ca Adrian ar trebui sa aprecieze mult mai mult prietena pe care o are...cred ca este o fata care chiar il iubeste foarte mult, iar el ar trebui sa incerce sa-si indrepte toata atentia catre ea, sa inceapa sa traiasca alaturi de ea, iar tatal...sa inceapa sa se descurce, doar e "baiat mare".
Adrian, sa stii ca tatal tau nu va aprecia niciodata gesturile pe care le-ai facut tu fata de el...de ce? Ptr ca parintii (in marea lor majoritate) considera ca au crescut un copil si cand acesta se face mare, este de datoria lui sa-i ajute. O spun din proprie experienta, ptr ca am divortat din cauza unei soacre extrem de posesive, iar acum stau cu ai mei, castig destul de bine, dar majoritatea banilor ii cheltui pe medicamentele mamei, care este bolnava de diabet, dependenta de insulina si mai are si un inceput de osteoporoza...si? ce fac? Uite, am ajuns la 30 de ani singura, avand grija de parinti, cu visul de a avea o familie fericita - sot, copil sau copii - complet spulberat (ptr ca divortul mi-a lasat o rana foarte adanca in suflet , chiar daca a trecut 1 an si jumatate de atunci, si mi-am cam pierdut increderea in barbati si in casnicie)...
Asa ca ai grija, Adrian...si nu lasa viata sa treaca pe langa tine! Apreciaza omul de langa tine, parerea mea sincera este: ai langa tine o fata deosebita.
Incepe "sa traiesti" si mult noroc!

Nu inteleg un lucru, Ana..Ii spui lui Adrian sa-si lase tatal sa se descurce singur si in acelasi timp povestesti cum iti cheltui o mare parte din bani cu mama ta bolnava.
mimi_ca29
Postat pe 18 Iunie 2011 08:15
eu cred ca poate sa le faca pe amandoua in acelasi timp.....sa isi ajute si tatal pentru ca i-a dat viata....daca nu era el sa ii dea viata ....acum el nu mai era si nu mai avea prietena......sa il ajute atat cat poate....dar sa isi concentreze atentia si asupra prietenei......fiind fata stiut ce inseamna sa nu te mai bage prietenul in seama....ptr ca asa a inceput si prietenul meu...a vrut o pauza...sa se gandeasca la sentimente...si ne-am indepartatat atat de mult unul de altu...incat acum nu mai suntem impreuna si sufar ff mult din cauza asta...nu reau sa sufere si prietena ta .....e ff dureros cand o persoana draga tie pleaca de langa tine....cel mai important intr-o relatie este comunicarea...incearca mereu sa vb cu ea...sa ii spui ce simti...si sa iti spuna si ea ce simte....sa nu lasati probleme neclarificate.....gandeste-te fff bine inainte de a lua decizia sa te muti singur....eu zic daca ai facut pasul ala o parte din relatia voastra se duce impreuna....intr-o relatie sunt momente si momente.....dar cel mai bine e sa treceti impreuna...nu tu mutat singur intr-un apartament...si ea singura cine stie unde.....incearca sa ii faci o surpriza...ia niste bilete la munte, mare etc....sa petreceti cateva zile impreuna....fara nicio grija pe cap....atunci va simti si ea pe cn are alaturi...si o sa te simti si tu bine....si nu mai fii asa indecis ptr ca ai de pierdut si mult....o pers care ti-a fost alaturi tot timpul.....
kudika368424
Postat pe 18 Iunie 2011 09:42
De la: kudika368424, la data 2011-06-18 09:42:09eu cred ca poate sa le faca pe amandoua in acelasi timp.....sa isi ajute si tatal pentru ca i-a dat viata....daca nu era el sa ii dea viata ....acum el nu mai era si nu mai avea prietena......sa il ajute atat cat poate....dar sa isi concentreze atentia si asupra prietenei......fiind fata stiut ce inseamna sa nu te mai bage prietenul in seama....ptr ca asa a inceput si prietenul meu...a vrut o pauza...sa se gandeasca la sentimente...si ne-am indepartatat atat de mult unul de altu...incat acum nu mai suntem impreuna si sufar ff mult din cauza asta...nu reau sa sufere si prietena ta .....e ff dureros cand o persoana draga tie pleaca de langa tine....cel mai important intr-o relatie este comunicarea...incearca mereu sa vb cu ea...sa ii spui ce simti...si sa iti spuna si ea ce simte....sa nu lasati probleme neclarificate.....gandeste-te fff bine inainte de a lua decizia sa te muti singur....eu zic daca ai facut pasul ala o parte din relatia voastra se duce impreuna....intr-o relatie sunt momente si momente.....dar cel mai bine e sa treceti impreuna...nu tu mutat singur intr-un apartament...si ea singura cine stie unde.....incearca sa ii faci o surpriza...ia niste bilete la munte, mare etc....sa petreceti cateva zile impreuna....fara nicio grija pe cap....atunci va simti si ea pe cn are alaturi...si o sa te simti si tu bine....si nu mai fii asa indecis ptr ca ai de pierdut si mult....o pers care ti-a fost alaturi tot timpul.....

Ce bilete, ce munte, daca baga toti banii in cu*ru lu ta-su?!

Cand aud ca "tre sa-l ajute ca i-a dat viata" ma apuca nervii Nu TREBUIE! Il ajuti daca merita, daca a fost un tata bun, care te-a ingrijit, iubit, sfatuit.
mimi_ca29
Postat pe 18 Iunie 2011 09:49
nu avem de unde sa stim cum a fost tatal lui cu el....eu cred ca l-a ajutat,,,daca nu te ajuta un parinte eu cred ca nu ajungi nicaieri....hai sa fim seriosi nu te costa ff mult sa ii oferi un weekend frumos pers iubite....
kudika368424
Postat pe 18 Iunie 2011 10:16
De la: kudika368424, la data 2011-06-18 10:16:35nu avem de unde sa stim cum a fost tatal lui cu el....eu cred ca l-a ajutat,,,daca nu te ajuta un parinte eu cred ca nu ajungi nicaieri....hai sa fim seriosi nu te costa ff mult sa ii oferi un weekend frumos pers iubite....

Sunt foarte multi parinti care nu-si ajuta copiii; si multi copii care nu au fost ajutati si au ajuns departe.

In leg. cu weekendul, poate ai dreptate. Trebuie doar sa-ti doresti
mimi_ca29
Postat pe 18 Iunie 2011 10:21
daca simti nevoie de o pauza sa iti incarci bateriile ia-o frate ca o meriti. dar sa stii ca prietena ta nu e vinovata de starea ta financiara sau de pb pe care le ai cu parintii tai. dk era ea in locul tau ai fi invinovati-o cu ceva?? eu zic sa te gandesti bine ce faci, sa ii zici si ei, si sa iei o decizie. oricum pauza ai grija sa fie scurta ptr ca risti ca ea sa inteleaga altceva si sa se simta ranita si sa te paraseasca. dupa mine insa.....tipa a fost langa tine in tot acest timp. merita mai mult de atat si tu o stii
kudika021451
Postat pe 18 Iunie 2011 11:04
Adriane inteleg de ce mama ta i-a dat jet lui taica-tu !!!!

Tu vezi-ti de ale tale si mai lasa marinimia ca o sa pierzi multe in viata! Deja te concentrezi prea mult pe problemele si greselile lui taica-tu si uiti de tine si ceea ce-ti face bine.....pacat...o sa realizezi mai tarziu!!

Nu inseamna ca nu trebuie sa-ti ajuti parintii insa la 25 de ani deja ar trebui sa fii pe drumul tau...parintii tai sunt bucurosi ca te au sunt sigura .....si totusi de mama ta nu ai zis nimic, sa inteleg ca tatal tau e un role model pentru tine ???

Deschide ochii !!!
Marryzza
Postat pe 18 Iunie 2011 11:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
iubiri imposibile 27 De la: perce_neige 25 Noiembrie 2010 21:48
Povestea mea 5 De la: kudika_pudika 1 Noiembrie 2011 22:54
Credeti ca poate rezista o relatie dintre o fata de 18 ani si un barbat de 33? 13 De la: kudika034693 18 Iunie 2009 16:51
Ajutor 2 De la: raluca_25772 21 Iunie 2022 16:19
Cum pot sa imi ajut o prietena? 31 De la: dusmanu_lu_Celina 21 Noiembrie 2010 10:22