Setari Cookie-uri

Sfat relatie

daca o iubesti nu renunta la ea , sa nu-ti para rau mai tarziu ,sar putea inte timp sa o pirzi ,tu ar trebui sa-ti vezi de viata ta , nu sa veghezi de pe acum la viata parintilor ,acum esti tu cel care ai nevoie de ajutor ,la 25 de ani -tu te simti batran ? tu trebuie sa-ti traiesti tineretea ca doar odata traiesti si asculta la mine , ca am copii mai mari decat tine NU MERITA SA TE SACRIFICI PTR NIMENI ALTUL DECAT PTR TINE SI FAMILIA TA ! cand spun familie ma refer la tine ,sotie si copiii tai ,nu zic sa-ti abandonezi parintii NUUUUU ,dar toate au o limita nu te sacrifici tu ptr ei ,ca ai sa o iei razna si de ce ? AI O VIATA ,DOAR O VIATA!!!!ati doresc numai bine
healthy015035
Postat pe 18 Iunie 2011 16:25
Toate au sau ar trebui sa aiba o limita, da. Limita este diferita de la om la om... Tu ceri un sfat pentru relatia ta cu iubita, nu pentru relatia ta cu parintii...dar noi, cei de-aici, ne grabim sa-ti dam sfaturi peste sfaturi - tu ia-le pe toate "ca atare".
In ipoteza in care esti obosit, vlaguit de relatia cu tatal tau, de ce ar trebui sa pui distanta intre tine si iubita ta?! Nu este ea cea care iti ofera dragoste si spijin?! Nu intimitatea cu ea iti ofera relaxarea si confortul de care ai nevoie pentru a-ti incarca bateriile, cum zici?! Ar fi nedrept sa o pedepsesti pe ea pentru o vinovatie care nu-i apartine. Corect ar fi impreuna sa va izolati un pic de toate celelalte probleme sau de cei care va fac viata epuizanta... Si sa stabiliti acea LIMITA pe care sa o trasati intre problemele, responsabilitatile pe care le aveti fata de altii (oricine ar fi ei) si voi, cuplul care are propria-i viata. Traiesti in relatie de cuplu cu iubita ta, chiar daca nu sunteti sot si sotie. Faceti menaj comun, doar procedural nu sunteti casatoriti. Asta presupune implicare reciproca si egala. Incearca sa fii mai responsabil fata de aceasta relatie si sa stabiliti prioritati in relatia voastra de cuplu, dincolo de restul lumii...
In ipoteza in care relatia ta de iubire a obosit, s-a vlaguit - indiferent de motive - este cu totul altceva. Atunci, ca o recunoastere a faptului ca au contribuit la aceasta epuizare si problemele de familie de care ai pomenit, e corect fata de prietena ta sa incerci sa revigorezi relatia de iubire. Stii tu cum sa faci asta, nu ma indoiesc... Nu distanta pusa intre voi doi e solutia, caci ea ti-a fost alaturi in incercarea ta de a solutiona problemele de familie. Trebuie sa ii recunosti meritele si sa o iubesti pentru asta.
Dar, in ipoteza in care problemele de familie si problemele de cuplu te-au epuizat, caci au mers mana-n mana si s-au alimentat reciproc, atunci da, asta e solutia.
Pune distanta intre TINE si TOATE PROBLEMELE pe care nu tu le-ai creat ci doar ai incercat sa ajuti la rezolvarea lor. Nu te lasa inrobit de slabiciune, de nici o parte. Parintii ti-au dat viata, te-au crescut, educat e adevarat, merita respect si ajutor dar in limitele in care nu iti iau viata ce ti-au dat-o! Iubita care ti-a fost alaturi merita iubita daca nu ti-a "scos ochii" si nu te-a incoltit la randul ei cu "dragostea" ce i se cuvine pentru ca ti-a fost alaturi... cercul vicios poate continua. Nu poti sta intr-o relatie doar pentru ca s-a intamplat sa fiti impreuna cand tu ai avut probleme de familie. Tocmai asa ai putut sa iti dai seama daca iubirea voastra face fata sa nu greutatilor vietii, indiferent de natura lor.
In concluzie, este momentul sa pui distanta (limite) intre tine si viata ta de pana acum Sa iti faci proiecte clare in care tu sa fii pe primul loc. Daca in aceste proiecte au loc si persoanele din anturajul de pana acum, cu atat mai bine. Dar daca ai identificat ca o persoana sau alta contribuie la probleme, la vlaguirea ta, nu ezita sa pui distanta intre tine si acea persoana. Viata ta, tu! meriti tot efortul si bucuria de a trai.
maimai_no1
Postat pe 18 Iunie 2011 18:03
De la: kudika408223, la data 2011-06-15 16:48:51Salut,
Ma numesc Adrian, am 25 de ani si ma aflu intr-o mica incurcatura.
Sunt intr-o relatie de 3 ani de zile si locuiesc in acelasi apartament cu prietena mea.
Ne-am mutat impreuna de la 6 luni.
Prima oara la mine acasa, au fost probleme cu parintii, am trecut prin 2 ani chinuiti impreuna.
Acum sunt in chirie cu ea.
Tin foarte mult la ea, cand am facut 2 ani de zile vroiam sa ma insor, am cumparat verighete, anuntat parintii, etc.
Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu are o meserie liberala, nu contribuie la pensie, asigurari de sanatate, etc..
Ulterior, odata cu criza, a avut de suferit, banii n-au mai venit, tribunale pt nerespectarea contractelor, o intreaga harababura.
Am avut si inca am grija de tatal meu cu ff multi bani, deplasari, intretinere, etc., normal, asa ar proceda oricine, doar ca in situatia care vo prezint
imi este ff greu. De ce?
Pt ca n-am avut sustinere din partea nimanui, inclusiv a prietenei.
N-o acuz, caci si ea s-a implicat, dar...consider ca problemele prin care am trecut cu casa si parintii, ne-au secatuit.
Am trecut prin lipsuri mari impreuna, facturi de zeci de milioane, tata de intretinut, scandaluri si certuri si acum ma simt imbatranit.
Ma uit la colegii si prietenii mei de varsta mea si nu-mi vine sa cred cum pot sa se distreze si ii invidiez.
Pe scurt, tin mult la prietena mea, m-a sprijinit atat in bune cat si in rele, dar simt nevoia de o pauza
vreau sa ma mut singur si sa nu mai stiu de nimeni. Nu ma mut inapoi cu taicamiu, caci simt ca uneori se profita de bunatatea mea, deci undeva in chirie.
Nu mai stiu exact ce-mi doresc si vreau sa am putin timp de gandire pt mine.
Imi este greu acum dupa ce am stat atata timp cu ea impreuna sa ma mut separat, dar asta simt ca trebuie sa fac.
Voi ce ma sfatuiti?
Pacat,asa tinar si deja obosit de viata.ai prea multi saci de carat in spatele tau,ar trebui sa o ei incet si sa te debarasezi de tot ce este inutil pt tine ,dar pe rind.....la urma urmei doar tu iti traiesti viata,nici parinti,nici prietena....
lilu_67
Postat pe 19 Iunie 2011 10:57
fack the bitch daca nu te merita ia pe alta ca sunt garla ...si aici pe site sunt o gramada de bitches
animallover
Postat pe 19 Iunie 2011 11:02
De la: animallover, la data 2011-06-19 11:02:52fack the bitch daca nu te merita ia pe alta ca sunt garla ...si aici pe site sunt o gramada de bitches

Lasa ca si de barbati e plin forumul acesta.
Lucia_41
Postat pe 19 Iunie 2011 11:04
spuui asta pentru ca am venit eu cu restu nu ai ce face niste papagali
animallover
Postat pe 19 Iunie 2011 11:09
De la: animallover, la data 2011-06-19 11:09:50spuui asta pentru ca am venit eu cu restu nu ai ce face niste papagali
ha ha ti-au murit laudatorii....tirfa masculina
lilu_67
Postat pe 19 Iunie 2011 15:12
Buna,ma intreb oare daca iti iubesti cu adevarat prietena??
cred ca si tu ai spus ,tii la ea,doar atat,se pare ca ai avut nevoaie doar de un umar pe care sa te sprijini si tu ,felicitari pt ca ai un suflet bun,dar de multe ori trebuie sa te mai gandesti si la tine,daca iti doresti o pauza inseamna ca nu esti pregatit sau poate nici nu ai fost,dar te-ai trezit cam tarziu,poti rani un suflet.Parerea mea sa vb cu prietena ta despre ceea ce simti poate pute-ti trece impreuna peste aces hop sau daca te iubeste v-a intelege si iti v-a respecta decizia,invata sa traiesti si pt tine dar nu prin altii,oare nu e o pasa mai neplacuta in viata ta??
Stai de vorba cu ea ,e cel mai corect lucru.Iti doresc numai bine si poate auzim de bine.
kudika098374
Postat pe 19 Iunie 2011 16:32
De la: kudika098374, la data 2011-06-19 16:32:53Buna,ma intreb oare daca iti iubesti cu adevarat prietena??
cred ca si tu ai spus ,tii la ea,doar atat,se pare ca ai avut nevoaie doar de un umar pe care sa te sprijini si tu ,felicitari pt ca ai un suflet bun,dar de multe ori trebuie sa te mai gandesti si la tine,daca iti doresti o pauza inseamna ca nu esti pregatit sau poate nici nu ai fost,dar te-ai trezit cam tarziu,poti rani un suflet.Parerea mea sa vb cu prietena ta despre ceea ce simti poate pute-ti trece impreuna peste aces hop sau daca te iubeste v-a intelege si iti v-a respecta decizia,invata sa traiesti si pt tine dar nu prin altii,oare nu e o pasa mai neplacuta in viata ta??
Stai de vorba cu ea ,e cel mai corect lucru.Iti doresc numai bine si poate auzim de bine.
danielafina1
Postat pe 22 Iunie 2011 01:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum sa fac?? 4 De la: kudika124254 27 Martie 2010 17:55
vreau niste sfaturi. va rog frumos :( 16 De la: xardasxp 31 Iulie 2011 04:45
barbatul-partener/relatia paralela a partenerei 1 De la: intrebatorul 17 Octombrie 2015 13:02
Sa zicem ca am nevoie de ajutor 17 De la: Q7 14 Februarie 2010 11:36
METODE ALE BARBATILOR DE A-TI DA PAPUCII 135 De la: dangerous 12 Aprilie 2013 21:58