Setari Cookie-uri

boala venerica din ce cauze?

Buna.Am si eu o intrebare in legatura cu "colpita trichonomazica".am fost diagnosticata cu aceasta infectie....sau afectiune...sau nici nu stiu cum sa-i spun.am mers ca de obicei la 6 luni la control ginecologic.doar ca de data aceasta....la prima vedere....adica doar s`a uitat acolo inauntru si medicul mi`a zis ca am aceasta"chestie".tin sa mentionez ca acesta nu este medicul meu ginecolog...am apelat la un medic la o clinica de stat.doar ca eu nu am intretinut relatii sexuale cu multi barbati...si mai ales nu am avut o relatie de foarte mult timp.am inteles ca aceasta este o boala venerica...se poate sa o fi contactat si in alte circumstante? va rog sa-mi raspundeti.sunt disperata.nu-mi vine sa cred ca mi se intimpla mie asta...am doar 19 ani.e foarte greu pt mine sa cred asa ceva....
kudika412138
Postat pe 8 Iulie 2011 18:25
Ia uite daca cauti cu google ce gasesti:


colpita trichomoniazica - Trichomoniaza uro genitala

SANATATE » Tratamente » Trichomoniaza uro genitala


Definitie: Trichomoniaza este o boala determinata de un parazit (trichomonas vaginalis) si care afecteaza aparatul uro-genital, atit la femeie, cit si la barbat.
Cauze: Trichomonas vaginalis este un parazit de marimea unei globule albe (3-18 microni), unicelular. Parazitul sta in caile urinare, sub o forma saprofita (nu este patogen), care nu produce nici o simptomatologie. El poate deveni patogen numai atunci cind se asociaza cu bacterii ca bacil coli, streptococ, stafilococ, etc. In laborator s-a observat, chiar, ca el nu creste pe mediile de cultura daca nu este insotit de bacterii, fapt care confirma ipoteza asupra patogenitatii sale caracteristice.
Factori de risc: Deoarece boala transmite prin contact sexual, ea intra in categoria bolilor venerice. Prin urmare, igiena necorespunzatoare si netratarea bolii duce la raspindirea ei. De asemenea, ea poate fi capatata in afara vietii sexuale prin contact cu lenjeria sau canule infectate. Boala poate fi transmisa atit de barbat (veziculele seminale), cit si de femeie (vagin).
Incubatie: Uretrita cu trichomonas - la barbat - apare dupa o perioada de incubatie de 3-15 zile de la raportul sexual cu o partenera bolnava.
Tipuri: La barbat, Trichomonas vaginalis poate determina: - uretrita (inflamatia uretrei) - prostatoveziculita, epididimita (inflamatii ale prostatei, ale aparatului genital masculin) La femei, parazitul poate provoca: - uretrita (inflamatia uretrei) - vaginita (inflamatia vaginului). La ambele sexe, poate produce o trichomoniaza vezicala si chiar renala.
Simptome: LA BARBATI Uretrita incepe cu o usturime si arsuri mictionale pe uretra si cu o scurgere alba-cremoasa, in cantitate mica. Uneori se intilneste numai "picatura matinala", fara usturime mictional. Cind uretrita cuprinde si segmentul posterior, si apoi si vezica urinara, apar simptome noi de cistita: - eliminarea de singe in urina la sfirsitul mictiunii (hematurie terminala) si - imperiozitate mictionala (dorinta crescuta de a mictiona) Prostatoveziculita constituie o complicatie a uretritei cu acest parazit. Aceasta se manifesta prin: - urinari frecvente (polakiurie) - usoara scurgere uretrala - usturime la sfirsitul mictiunii - durere surda perineala - senzatia de greutate rectala Se pot asocia si tulburari genitale cu ejaculare precoce. LA FEMEI Secretiile vaginale care contin acest parazit sint in contact permanent cu meatul uretral si de aceea Trichomonas patrunde usor in uretra si de acolo in vezica urinara. Bolnavele se pling de usoare arsuri la mictiune, urinari frecvente (polakiurie) si de o durere surda suprapubiana. Se produc frecvent episoade de cistita acuta (inflamatia vezicii urinara). Vaginita cu trichomonas se manifesta printr-o secretie albicioasa vaginala (leucoree) abundenta, care scade odata cu cronicizarea bolii si devine mirositoare daca se asociaza cu colibacilul. Cistita trichomoniazica poate aparea la ambele sexe si constituie o complicatie a uretritei netratate. Bolnavii se pling de dureri vezicale, de mictiuni frecvente (polakiurie) cu imperiozitate mictionala (dorinta crescuta de a mictiona) si uneori de prezenta singelui in urina (hematurie). In urina se gaseste puroi. Trichomoniaza poate cuprinde si rinichiul, fie prin invadare uretrala de la vezica urinara, fie pe cale sangvina. Simptomatologia in acest caz este asemanatoare pielonefritei: - febra - frisoane - dureri de spate (dureri lombare) - eliminare puroi in urina (piurie)
Diagnostic: Diagnosticul pozitiv il stabileste medicul pe baza simptomatologiei, al examenului clinic si al examenelor de laborator. Prin examenul de laborator al unei picaturi de secretie uretrala la barbati sau de secretie vaginala la femei se stabileste originea trichomoniazica a afectiunii. Pentru a pune in evidenta prezenta parazitului in urina, la fel de important este si examenul urinii de dimineata. La barbat se mai practica si tuseul rectal, cind se constata ca prostata si veziculele seminale sint dureroase (in caz de prostatoveziculita). Tratament Tratamentul se face concomitent la ambii parteneri, riscul de contaminare existind in permanenta daca se trateaza numai unul dintre acestia. Astazi exista medicamente specifice tratarii acestui parazit, care se administreaza pe cale bucala. La femei este indicat si un tratament local, vaginal, cu ovule. Tratamentul corespunzator il poate prescrie doar medicul specialist, care in functie de pacient si de caracteristicile bolii va recomanda medicamentele adecvate. Automedicatia este cel mai periculos gest pe care il poate face un pacient ignorant, care isi poate declansa astfel cu usurinta niste grave efecte secundare adverse.
Preventie: Fiind o boala care se transmite pe cale sexuala, poate fi prevenita numai prin folosirea prezervativului mai ales atunci cind exista contact sexual ocazional. Igiena corespunzatoare cu apa si sapun a zonelor genitale la ambii parteneri este esentiala. Preventiv, se recomanda dezinfectia scaunelor de la W.C.-uri, a cazilor de baie, precum si a obiectelor de toaleta.
Statistici: 10-15% dintre femeile aparent sanatoase au fost diagnosticate cu trichomonas vaginalis. In circa 10% din cazuri, la barbati poate apare epididimita cu Trichomonas, ca si complicatie a uretritei produsa de acest parazit.
Diverse: Uretrita cronica cu Trichomonas, se poate complica, daca nu este tratata, cu mici formatiuni polipoase care apar pe conturul colului vezical (uretrocervicotrigonita) sau cu carunculi uretrali. Parazitul este distrus repede de caldura sau frig si de un PH acid.


The_Exile
Postat pe 8 Iulie 2011 18:45
am citit si eu toate astea....crede-ma...doar ca imi vine foarte greu sa cred ca sufar de asa ceva. :((
asta imi afecteaza si cariera si poate si relatia...sa nu mai zic de relatia cu parintii mei care si asa sunt dificili...:(( chiar nu stiu ce sa fac....dupa un simplu control.....o singura atingere practic...se poate spune exact diagnosticul?sa mai consult si alti medici??? ce sa fac?
kudika412138
Postat pe 8 Iulie 2011 18:56
De la: kudika412138, la data 2011-07-08 18:56:10am citit si eu toate astea....crede-ma...doar ca imi vine foarte greu sa cred ca sufar de asa ceva. :((
asta imi afecteaza si cariera si poate si relatia...sa nu mai zic de relatia cu parintii mei care si asa sunt dificili...:(( chiar nu stiu ce sa fac....dupa un simplu control.....o singura atingere practic...se poate spune exact diagnosticul?sa mai consult si alti medici??? ce sa fac?



Sincer nu ma pricep sigur dar iti zic ca exista doctori la dermatovenerice f buni.Uite eu o data cu vreo 15 ani in urma m-am prezentat la cabinet cu niste pete albe pe fata,tipul s-a uitat in gatul meu (Dumnezeu sa-l odihneasca ca nu mai e printre noi)si mi-a dat ceva pt amigdalite ca eram inflamat....cum si-a dat el seama ca de acolo sunt petele habar nu am.....putea sa fie ciuperca
The_Exile
Postat pe 8 Iulie 2011 19:01
o iau ca barbie sa am sinucida cineva
fata ce tot stai sa te plangi mama ingrozita, se vindeca nu mori si daca stii cum sa discuti cu prietenul tau si sa ii prezinti problema nu ai cum sa pierzi o relatie...tind sa cred ca traiesti intr-o lume superficiala in care tu esti principala actrita , pregateste pt ca ce poate urma poate fii mai rau
yumy
Postat pe 8 Iulie 2011 19:01
nu sunt superficiala si nu sunt nici o actrita....doar ca nu m-am confruntat niciodata cu asa ceva.si sunt speriata chiar din aceasta cauza.
kudika412138
Postat pe 8 Iulie 2011 19:04
Eu zic sa nu le spui nimic parintilor ca nu cred ca ai chef de circ , iar cu prietenul cel nou daca o faci fara prezervativ il fericesti si pe el,daca ii zici s-ar putea sa creada ceva urat despre tine,desii saraca de tine din cate zici chiar nu meriti ce ti s-a intamplat ..... iar cariera cum ti-o afecteaza nu inteleg
The_Exile
Postat pe 8 Iulie 2011 19:05
pai de ce sa fii speriata de ceva de care scrie clar ca se poate trata? au dreptate specialisti ca daca in copilarie te-ai lovit de boli la maturitate nu mai plangi ca un catelus la prima infectie ce poate fii tratata, ce sa mai zici de cei care chiar au boli incurabile esti mic copil. pune mama du-te trateaza-te!
yumy
Postat pe 8 Iulie 2011 19:07
De la: Yharr, la data 2011-07-08 19:05:43Eu zic sa nu le spui nimic parintilor ca nu cred ca ai chef de circ , iar cu prietenul cel nou daca o faci fara prezervativ il fericesti si pe el,daca ii zici s-ar putea sa creada ceva urat despre tine,desii saraca de tine din cate zici chiar nu meriti ce ti s-a intamplat ..... iar cariera cum ti-o afecteaza nu inteleg

de ce sa creada ceva urat, daca este un om cu capul pe umeri, da un "sarci pe goagle" citeste se documnteaza si ar trebui sa o inteleaga cat de parintii..si eu zic la fel de ce sa le zica:-?? cat de job nici eu nu pricep ca doar nu o sa se puna afis la intrarea la munca ca are o infectie...
yumy
Postat pe 8 Iulie 2011 19:09
De la: yumy, la data 2011-07-08 19:07:28 pai de ce sa fii speriata de ceva de care scrie clar ca se poate trata? au dreptate specialisti ca daca in copilarie te-ai lovit de boli la maturitate nu mai plangi ca un catelus la prima infectie ce poate fii tratata, ce sa mai zici de cei care chiar au boli incurabile esti mic copil. pune mama du-te trateaza-te!



Surioara bolnavioara , ce dura esti mai.....bolile copilariei te-au facut mare si tare
Ia zi-mi ceva venerice ai avut?
The_Exile
Postat pe 8 Iulie 2011 19:09
De la: yumy, la data 2011-07-08 19:09:27
De la: Yharr, la data 2011-07-08 19:05:43Eu zic sa nu le spui nimic parintilor ca nu cred ca ai chef de circ , iar cu prietenul cel nou daca o faci fara prezervativ il fericesti si pe el,daca ii zici s-ar putea sa creada ceva urat despre tine,desii saraca de tine din cate zici chiar nu meriti ce ti s-a intamplat ..... iar cariera cum ti-o afecteaza nu inteleg

de ce sa creada ceva urat, daca este un om cu capul pe umeri, da un "sarci pe goagle" citeste se documnteaza si ar trebui sa o inteleaga cat de parintii..si eu zic la fel de ce sa le zica:-?? cat de job nici eu nu pricep ca doar nu o sa se puna afis la intrarea la munca ca are o infectie...



Pai poate sa creada ca a dat cu pussy in stanga si-n dreapta de s-a capatat cu mandretea de boala venerica.
The_Exile
Postat pe 8 Iulie 2011 19:10
De la: Yharr, la data 2011-07-08 19:10:49
De la: yumy, la data 2011-07-08 19:09:27
De la: Yharr, la data 2011-07-08 19:05:43Eu zic sa nu le spui nimic parintilor ca nu cred ca ai chef de circ , iar cu prietenul cel nou daca o faci fara prezervativ il fericesti si pe el,daca ii zici s-ar putea sa creada ceva urat despre tine,desii saraca de tine din cate zici chiar nu meriti ce ti s-a intamplat ..... iar cariera cum ti-o afecteaza nu inteleg

de ce sa creada ceva urat, daca este un om cu capul pe umeri, da un "sarci pe goagle" citeste se documnteaza si ar trebui sa o inteleaga cat de parintii..si eu zic la fel de ce sa le zica:-?? cat de job nici eu nu pricep ca doar nu o sa se puna afis la intrarea la munca ca are o infectie...



Pai poate sa creada ca a dat cu pussy in stanga si-n dreapta de s-a capatat cu mandretea de boala venerica.

daca crede asta sa fie sanatos...nu asa se creeaza o relatie...pana la urma sanatatea ei este mai importanta decat parerea lui, daca pricepe bine, daca nu sa se duca
yumy
Postat pe 8 Iulie 2011 19:12
De la: yumy, la data 2011-07-08 19:12:39
De la: Yharr, la data 2011-07-08 19:10:49
De la: yumy, la data 2011-07-08 19:09:27
De la: Yharr, la data 2011-07-08 19:05:43Eu zic sa nu le spui nimic parintilor ca nu cred ca ai chef de circ , iar cu prietenul cel nou daca o faci fara prezervativ il fericesti si pe el,daca ii zici s-ar putea sa creada ceva urat despre tine,desii saraca de tine din cate zici chiar nu meriti ce ti s-a intamplat ..... iar cariera cum ti-o afecteaza nu inteleg

de ce sa creada ceva urat, daca este un om cu capul pe umeri, da un "sarci pe goagle" citeste se documnteaza si ar trebui sa o inteleaga cat de parintii..si eu zic la fel de ce sa le zica:-?? cat de job nici eu nu pricep ca doar nu o sa se puna afis la intrarea la munca ca are o infectie...



Pai poate sa creada ca a dat cu pussy in stanga si-n dreapta de s-a capatat cu mandretea de boala venerica.

daca crede asta sa fie sanatos...nu asa se creeaza o relatie...pana la urma sanatatea ei este mai importanta decat parerea lui, daca pricepe bine, daca nu sa se duca


Corect
The_Exile
Postat pe 8 Iulie 2011 19:14
De la: Yharr, la data 2011-07-08 19:14:02
Corect

si pe timpuri existau astfel de boli, ma uit la bunicii nostri care au 70-70 de ani si au trait o viata impreuna si la greu si traiesca cum cu sute de boli, atunci cand tii la cineva cu adevarat important este sa vorbesti cu el, in cazul ei faptul ca i-ar spune cred ca este un bine pt ca asa il protejeaza si ea trebuie sa se trateze si el sa ii fie alaturi, asa mi s epare mie corect si bine
yumy
Postat pe 8 Iulie 2011 19:19
de aceea mi se pare foarte delicata problema asta.si nu stiu cum sa o abordez.oricum va trebui sa deschid subiectul cu el doar ca nu stiu cum.de tratament....am inceput deja sa iau ce mi-a transcris medicul.totusi e greu pt mine. :(
nu am experienta cu asa ceva si nici nu mi-as fi dorit sa am.
kudika412138
Postat pe 8 Iulie 2011 19:20
De la: kudika412138, la data 2011-07-08 19:20:26de aceea mi se pare foarte delicata problema asta.si nu stiu cum sa o abordez.oricum va trebui sa deschid subiectul cu el doar ca nu stiu cum.de tratament....am inceput deja sa iau ce mi-a transcris medicul.totusi e greu pt mine. :(
nu am experienta cu asa ceva si nici nu mi-as fi dorit sa am.


Lasa, ca mai stiu si eu multe persoane care s-au pricopsit cu tot felul de minuni... O ruda de-a mea, n-a facut-o decat cu un barbat toata viata ei, si tot s-a trezit cu boala asta pe care o ai si tu... Nu inteleg de ce faci o tragedie din asta. Cand ti-ai inceput viata sexuala, trebuia sa stii care sunt riscurile la care de expui...
Micaell
Postat pe 9 Iulie 2011 17:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
fertilizare in vitro 63 De la: mirela_elisabeta 31 Martie 2014 23:58
Cat de precis este un test de sarcina??? 3 De la: horatiu_tra 31 Martie 2010 21:11
anticorpi antispermatozoizi 25 De la: healthy009478 15 Februarie 2010 16:26
buna 19 De la: _Cryssa_ 4 Februarie 2011 15:31
Imi scade pofta de a face dragoste! Ce pot sa fac??? 29 De la: kudika226898 1 Octombrie 2010 07:59