Setari Cookie-uri

Miscare / Miscare corecta pentru ....echilibrul vietii

Vin in ajutorul celor care doresc sa se miste si sa nu ajunga neaparat la kinetoterapeut (de la noul nascut pana la sportivi si cei de varsta a treia .)

Termenul modern de kinesiologie are in zilele noastre o tripl� circula�ie ca �n�eles :
1. ca �tiin��;
2. ca disciplin�;
3. �i ca profesie.
Porind de la una din defini�iile kinesiologiei , sau particular a kinesiologiei medicale ( evident exista o serie de specialit��i care se preocup� de kinetologia nemedical� studiind aspectele motricit��ii umane f�r� rela�ia cu boala si kinetoterapia. ) vom afla c� �studiaz� structurile �i mecanismele neuromusculare �i articukare care asigur� omului activiti motrice normale, �nregistr�nd , analiz�nd �i corect�nd mcanismele deficitarea � disfunc�ionale �.
Stricto sensum, kinesiologia are �n studiu aparatul locomotor sau mai corect neuro-mio-artro-kinetic .
Fiind cea mai reprezntativ� �i complex� specialitate care abordeaz� activitatea fizic� ( mi�carea) ata�t la indivizi s�n�to�ic�t �u la ci cu imfirmit��i, incapacit��i, �i handicapuri.
Kinesiologia �i-a dezvoltat o serie de abord�ri interdisciplnare pe problema mi�c�rii.
Acestea sunt :
� �Mi�carea� �i �tiin�ele biologice ;
� �Mi�carea� �i cordonarea � echilibru;
� �Mi�carea� ca element de leg�tur� �n dualism ( cartezian ) �corp� �i �minte �;
� �Mi�carea� �i medicina;
� �Mi�carea� �n contextul societ��ii �i culturii .
� �Mi�carea� �i robotica , etc.
In concluzie : se acord� o tot mai larg� importan�� studierii aprofundate a fiziologiei exerci�iilor terapeutice, abordarea problemelor de biochimie a mi�c�rii biomecanica corect� a mi�c�rii, componentele neurofiziologice , conceptul unit��ii fizice �i psihice pe baza c�ruia se realizeaz� programele de kinetoterapie , terapie ocupa�ional�, activit��i fzice adaptate, preocuparea pentru stilul de via�� pentru nivelul de fitness.
�n cele de mai sus, s-a putut vedea cu u�urin�� multitudinea de activit��i umane care au la baz� ca element esen�ial �mi�carea� .
Empirismul �i diletantismul ( �nc� persist� din p�cate !!) �n practica acestor activit��i umane �ncepe s� dispar� sau mai bine zis este pe cale s� dispar� ( cu organizarea cursurilor de formare profesional� de c�tre centre de perfec�ionare profesionale , cu cadre foarte bine preg�tite ) consider�ndu-se c� �n lumea modern� orice activitate poate beneficia de preg�tire corect� �i mai eficient�.
Treptat acest rol de educare �i preg�tire practic� ( care inc� nu este destul ) , a fost preluat �n special de kinetologie ca ��tiin�� a mi�c�rii� �i dus la �ndeplinire de kinetoterapeu�i dar dup� o preg�tire special� a acestora .
A�a au ap�rut cursurile masterale, sau alte cursuri postuniversitare �n colaborare cu alte universit��i prin acorduri de colaborare sau cu asocia�ii profesionale din strain�tate ( Bobath; Vojta, Kineziotaping; Stretching PNF, activ global � posturologia met Souchard , PNF Kabat, si multe altele .)

pasztaizoltan
Postat pe 15 Septembrie 2011 13:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Slabire urgenta 18 De la: tarot 11 Noiembrie 2009 23:42
hairstylist 3 De la: Flowers 18 Mai 2011 18:43
despre cremele de corp. se absorb in sange , pot dauna copilului daca sunt insarcinatle 4 De la: 26 Aprilie 2012 18:13
Program anticelulitic cu rezultate 100% 17 De la: onehellofaguy 15 Mai 2010 14:07
Cei care sufera de lipsa de calciu(spasmofilie) ,luati magneziu!!!! 2 De la: [email protected] 23 Martie 2010 20:18