Setari Cookie-uri

Am probleme cu nervii....

Buna fetelor.Nu stiu daca este topicul potrivit dar problema mea cred ca este legata de nervi...Acum cativa ani eram foarte calma si nu ma anervam din orice chestie banala.Parintii mei au divortat in 2006,iar in 2008 tatal meu s-a recasatorit.Dupa divort eu am ramas la el,nu ca asa as fii vrut.Dupa ce s-a recasatorit a inceput sa nu mai respecte programul de vizita si nu imi mai dadea voie sa o vad pe mama,abea ma lasa sa vorbesc cu ea la telefon.El este un om foarte sever,foarte rau....urla la mine pentru orice chestie pe care o faceam gresit sau de multe ori ma batea...si nu cu palma sau cu,cureaua...el dadea cu pumnul :( De la o perioada am inceput sa ma enervez foarte tare cand se lua de mine,ne certam si eu ma inchideam in baie si dadeam cu pumnii in usa si urlam de ma auzeau toti vecinii.Din cauza lui am ajuns sa fac crize de nervi,si pur si simplu nu ma puteam controla.Am ajuns de ma enervam pe oricine spunea ceva ce nu imi convenea sau pentru orice nimicuri.Fugeam de acasa din cauza lui si lipseam cu zilele iar apoi ma intorceam cu speranta ca nu mai urla si nu ma mai bate,insa odata cand la fel a urlat la mine si m-a batut,l-am impins si eu si si-a dat cu capul de perete...nu am facut-o intentionat.Dupa cateva zile m-a dus la psiholog din cauza nervilor dar nu a rezolvat nimic.Dupa mult chin am reusit sa plec de la el si acum stau cu mama mea.Chiar daca sunt cu mult mai fericita am observat ca inca mai am probleme cu nervii.Daca cineva imi spune ceva ce nu-mi convine sau daca gresesc cu ceva si mi se reproseaza,chiar daca stiu ca eu sunt de vina.incep sa urlu,sa plang,sa arunc cu tot ce prind in mana,si sa dau cu pumnii in ce apuc :( E o chestie pe care eu nu o pot controla desi am incercat de multe ori.Sau ma mai suna prietenul si glumeste cu mine ca este cu nu stiu ce fata nu stiu unde,iar eu incep sa urlu si sa ma crizez,incep sa plang in hohote cu toate ca stiu ca doar glumeste :(( Nu stiu ce sa fac,as vrea sa nu mai fiu asa,sa ma pot controla dar nu pot.Va rog frumos ajutati-ma,dati-mi un sfat.Daca psihologul nu a putut sa ma ajute atunci cine poate? Va multumesc.Laura(18 ani)
lally2010
Postat pe 27 Octombrie 2011 20:41
daca citim tot,o sa avem si noi probleme cu nervii si o sa cerem sfaturi pe forum...
Indiana_Jones
Postat pe 27 Octombrie 2011 20:43
De la: Indiana_Jones, la data 2011-10-27 20:43:26daca citim tot,o sa avem si noi probleme cu nervii si o sa cerem sfaturi pe forum...

sa faca cineva un rezumat de doua randuri la trei randuri fac atac!
PICCKARD
Postat pe 27 Octombrie 2011 20:48
Eu am cerut doar un sfat,daca nu vrei sa citesti atunci nu citi.....
lally2010
Postat pe 27 Octombrie 2011 20:52
chiar ca ai probleme cu nervii...
Indiana_Jones
Postat pe 27 Octombrie 2011 20:55
De la: lally2010, la data 2011-10-27 20:41:37Buna fetelor.Nu stiu daca este topicul potrivit dar problema mea cred ca este legata de nervi...Acum cativa ani eram foarte calma si nu ma anervam din orice chestie banala.Parintii mei au divortat in 2006,iar in 2008 tatal meu s-a recasatorit.Dupa divort eu am ramas la el,nu ca asa as fii vrut.Dupa ce s-a recasatorit a inceput sa nu mai respecte programul de vizita si nu imi mai dadea voie sa o vad pe mama,abea ma lasa sa vorbesc cu ea la telefon.El este un om foarte sever,foarte rau....urla la mine pentru orice chestie pe care o faceam gresit sau de multe ori ma batea...si nu cu palma sau cu,cureaua...el dadea cu pumnul :( De la o perioada am inceput sa ma enervez foarte tare cand se lua de mine,ne certam si eu ma inchideam in baie si dadeam cu pumnii in usa si urlam de ma auzeau toti vecinii.Din cauza lui am ajuns sa fac crize de nervi,si pur si simplu nu ma puteam controla.Am ajuns de ma enervam pe oricine spunea ceva ce nu imi convenea sau pentru orice nimicuri.Fugeam de acasa din cauza lui si lipseam cu zilele iar apoi ma intorceam cu speranta ca nu mai urla si nu ma mai bate,insa odata cand la fel a urlat la mine si m-a batut,l-am impins si eu si si-a dat cu capul de perete...nu am facut-o intentionat.Dupa cateva zile m-a dus la psiholog din cauza nervilor dar nu a rezolvat nimic.Dupa mult chin am reusit sa plec de la el si acum stau cu mama mea.Chiar daca sunt cu mult mai fericita am observat ca inca mai am probleme cu nervii.Daca cineva imi spune ceva ce nu-mi convine sau daca gresesc cu ceva si mi se reproseaza,chiar daca stiu ca eu sunt de vina.incep sa urlu,sa plang,sa arunc cu tot ce prind in mana,si sa dau cu pumnii in ce apuc :( E o chestie pe care eu nu o pot controla desi am incercat de multe ori.Sau ma mai suna prietenul si glumeste cu mine ca este cu nu stiu ce fata nu stiu unde,iar eu incep sa urlu si sa ma crizez,incep sa plang in hohote cu toate ca stiu ca doar glumeste :(( Nu stiu ce sa fac,as vrea sa nu mai fiu asa,sa ma pot controla dar nu pot.Va rog frumos ajutati-ma,dati-mi un sfat.Daca psihologul nu a putut sa ma ajute atunci cine poate? Va multumesc.Laura(18 ani)


In afara de faptul ca nu mai stii sa te controlezi,ai fost si marcata de despartirea parintilor si atitudinea tatalui tau,nu a facut decat sa-ti agraveze starea psihica deplorabila.Sechelele au ramas si tu trebuie sa-ti impui o anumita conduita ,ce trebuie sa o ai in relatiile cu familia ta si cu cei din afara ei.Din manifestarile descrise de catre tine,reiese destul de evident,necesitatea de a te prezenta la un control psihiatric,dar retine urmatorul aspect;medicatia prescrisa de catre medicul psihiatru,fara o vointa personala ,de a re recupera psihic,nu va face decat sa te transforme intr-o persoana ,ce va fi in permanenta in stare vegetativa.Mergi la medicul psihiatru si in paralel,poti continua cu terapie psihologica.Medicamentele destinate vindecarii in astfel de cazuri,au regim special si nu trebuie abuzat in utilizarea lor!Esti tanara si poti rezolva problema pe care o ai,dar cu ambitie , rabdare si eliminand toti factorii stresanti,existenti in viata ta.
RAINBOWLADY
Postat pe 27 Octombrie 2011 20:56
Bine atunci,rezumat:am avut probleme in familie,cu tatal meu,Urla mereu la mine si ma batea.Din cauza lui am ajuns sa fac crize de nervi.Am fost la psiholog dar nu m-a ajutat.Nici acum dupa 3 ani de cand sunt la mama,Crizele mele nu inceteaza si nu ma pot controla.Si am nevoie de ajutor.E ok asa?
lally2010
Postat pe 27 Octombrie 2011 20:57
acu' stau sa ma gandesc ce s-a intamplat cu medicii de familie, i-a papat ursu' ?...de ce e mai usor sa intrebi niste straini, cum se poate rezolva o problema care tine ori de psihic ori de hormoni?
du-te la endocrinolog, fa-ti niste analize si mai vb
miss_darine
Postat pe 27 Octombrie 2011 20:58
De la: lally2010, la data 2011-10-27 20:57:54Bine atunci,rezumat:am avut probleme in familie,cu tatal meu,Urla mereu la mine si ma batea.Din cauza lui am ajuns sa fac crize de nervi.Am fost la psiholog dar nu m-a ajutat.Nici acum dupa 3 ani de cand sunt la mama,Crizele mele nu inceteaza si nu ma pot controla.Si am nevoie de ajutor.E ok asa?


Usor,draga mea,deja te simt incordata! Incearca sa te stapanesti,altfel vei ajunge destul de rau cu nervii!AUTOCONTROLUL este foarte important! Ti-am dat un sfat!Urmeaza-l!Poti merge intai la medicul de familie,dar iti va indica acelasi drum de urmat!Psihologia si psihiatria merg mana in mana in multe cazuri asemanatoare celui pe care il prezinti aici!Problema ta este PSIHICA si nicidecum NEUROLOGICA sau ENDOCRINOLOGICA!
RAINBOWLADY
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:02
noi nu suntem medici, nu dam diagnostice sau tratamente.
Parerea mea este sa-ti cauti un hobby, sa ai o pasiune care sa-ti ocupe timpul. Daca e in natura cu atat mai bine (ciclism ,atletism , alpinism ). Ar mai fi o modalitate :incearca sa faci yoga. Vei invata sa meditezi, sa -ti controlezi spiritul si trupul, trebuie multa vointa. In primul rand, tu esti medicul trupului tau.
GHEISA_ALBA
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:05
339 toate afectiunile tiroidei ca sunt hipo sau hiper, dau superiratibilitate...n-avem noi de unde sa stim ce fel de tulburari prezinta fata!
miss_darine
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:06
De la: GHEISA_ALBA, la data 2011-10-27 21:05:52noi nu suntem medici, nu dam diagnostice sau tratamente.
Parerea mea este sa-ti cauti un hobby, sa ai o pasiune care sa-ti ocupe timpul. Daca e in natura cu atat mai bine (ciclism ,atletism , alpinism ). Ar mai fi o modalitate :incearca sa faci yoga. Vei invata sa meditezi, sa -ti controlezi spiritul si trupul, trebuie multa vointa. In primul rand, tu esti medicul trupului tau.

are 18 ani...si un banal aerobic, ar ajuta-o!
miss_darine
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:08
De la: miss_darine, la data 2011-10-27 21:06:24339 toate afectiunile tiroidei ca sunt hipo sau hiper, dau superiratibilitate...n-avem noi de unde sa stim ce fel de tulburari prezinta fata!


Corect,dar nu cred ca este cazul si pentru edificare trebuie sa mearga la medic.Dupa care ii poate multumi tatalui pentru maniera in care s-a purtat cu propria fica. Daca avea probleme cu glanda tiroida,de mult timp ar fi trebuit sa se prezinte la medicul specialist.
RAINBOWLADY
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:11
De la: kudika421339, la data 2011-10-27 21:11:10

Corect,dar nu cred ca este cazul si pentru edificare trebuie sa mearga la medic.Dupa care ii poate multumi tatalui pentru maniera in care s-a purtat cu propria fica. Daca avea probleme cu glanda tiroida,de mult timp ar fi trebuit sa se prezinte la medicul specialist.

are o varsta la care ar putea sa fabuleze un pic mai mult....dar mergem pe prezumtia de nevinovatie
miss_darine
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:14
De la: miss_darine, la data 2011-10-27 21:14:19
De la: kudika421339, la data 2011-10-27 21:11:10

Corect,dar nu cred ca este cazul si pentru edificare trebuie sa mearga la medic.Dupa care ii poate multumi tatalui pentru maniera in care s-a purtat cu propria fica. Daca avea probleme cu glanda tiroida,de mult timp ar fi trebuit sa se prezinte la medicul specialist.

are o varsta la care ar putea sa fabuleze un pic mai mult....dar mergem pe prezumtia de nevinovatie


Darine,exista astfel de situatii,nu este de gluma,copiii labili(sa nu se inteleaga nebuni)psihic,in urma altercatiilor pe care le au cu membrii familiei,pot ajunge sa-si piarda controlul din cel mai mic fleac!Poti sa ai si tu dreptate in afirmatii,nu zic nu,dar nu vad de ce ar exagera cu propria-i stare de sanatate!Probabil este o adolescenta sensibila la toti indicatorii de stres,separarea parintilor nu a facut decat sa accentueze problemele ,pe care insasi pubertatea le aduce in viata oricarei tinere!Un consult medical insotit de o altfel de atitudine ,nu pot sa duca decat la un rezultat fericit,la obtinerea caruia trebuie sa contribuie si mama ei.
RAINBOWLADY
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:20
De la: lally2010, la data 2011-10-27 20:57:54Bine atunci,rezumat:am avut probleme in familie,cu tatal meu,Urla mereu la mine si ma batea.Din cauza lui am ajuns sa fac crize de nervi.Am fost la psiholog dar nu m-a ajutat.Nici acum dupa 3 ani de cand sunt la mama,Crizele mele nu inceteaza si nu ma pot controla.Si am nevoie de ajutor.E ok asa?


inca mai ai prieten??
guru_ion
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:48
hai ca te agata Guristu'...esti aproape minora si e pe faza...
Indiana_Jones
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:51
De la: lally2010, la data 2011-10-27 20:41:37.Daca psihologul nu a putut sa ma ajute atunci cine poate? Va multumesc.Laura(18 ani)


un alt psiholog.
guru_ion
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:56
Da,inca mai am prieten.si ma bucur ca e langa mine si ca ma intelege,cu toate problemele pe care le am.
lally2010
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:56
Indiana_Jones
Postat pe 27 Octombrie 2011 21:59
kudika421339 multumesc pentru sfaturile tale.Am sa le urmez,si am sa ma duc la un medic specializat.Probabil ca e nevoie de mai mult decat un psiholog.
lally2010
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:00
De la: lally2010, la data 2011-10-27 21:56:29Da,inca mai am prieten.si ma bucur ca e langa mine si ca ma intelege,cu toate problemele pe care le am.


sa ne faci cunostinta cu el, ca pare cel mai intelegator barbat din lumea asta!
guru_ion
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:00
De la: guru_ion, la data 2011-10-27 22:00:49
De la: lally2010, la data 2011-10-27 21:56:29Da,inca mai am prieten.si ma bucur ca e langa mine si ca ma intelege,cu toate problemele pe care le am.


sa ne faci cunostinta cu el, ca pare cel mai intelegator barbat din lumea asta!
tzeapa,Guristu'
Indiana_Jones
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:02
GHEISA_ALBA am sa iau in considerare si sfatul tau.Poate imi va fii de ajutor.Nu stiu daca ma voi apuca de yoga,dar un sport in natura ar fi bine venit.Multumesc
lally2010
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:04
De la: lally2010, la data 2011-10-27 22:00:15kudika421339 multumesc pentru sfaturile tale.Am sa le urmez,si am sa ma duc la un medic specializat.Probabil ca e nevoie de mai mult decat un psiholog.

de ce nu incerci sa faci si efort fizic la o sala sau unde vrei tu?...nu degeaba fac toti tapaj cu endorfinele alea eliberate prin sport
miss_darine
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:05
De la: Indiana_Jones, la data 2011-10-27 22:02:32
De la: guru_ion, la data 2011-10-27 22:00:49
De la: lally2010, la data 2011-10-27 21:56:29Da,inca mai am prieten.si ma bucur ca e langa mine si ca ma intelege,cu toate problemele pe care le am.


sa ne faci cunostinta cu el, ca pare cel mai intelegator barbat din lumea asta!
tzeapa,Guristu'


desi am zis ca n-am sa ma mai adresez celor doi ciumpalaci!
tu, daca esti barbat,si daca printro nefericita soarta ai avea o prietena precum este domnisoara de nervoasa, cam cate zile crezi ca ati sta impreuna?
guru_ion
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:06
De la: miss_darine, la data 2011-10-27 22:05:25
De la: lally2010, la data 2011-10-27 22:00:15kudika421339 multumesc pentru sfaturile tale.Am sa le urmez,si am sa ma duc la un medic specializat.Probabil ca e nevoie de mai mult decat un psiholog.

de ce nu incerci sa faci si efort fizic la o sala sau unde vrei tu?...nu degeaba fac toti tapaj cu endorfinele alea eliberate prin sport


un sport de contact. karate, judo, lupte.
guru_ion
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:07
De la: guru_ion, la data 2011-10-27 22:07:33

un sport de contact. karate, judo, lupte.

i-ar prinde bine sa invete sa-l puna la podea pe tata'su
miss_darine
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:09
De la: guru_ion, la data 2011-10-27 22:07:33
De la: miss_darine, la data 2011-10-27 22:05:25
De la: lally2010, la data 2011-10-27 22:00:15kudika421339 multumesc pentru sfaturile tale.Am sa le urmez,si am sa ma duc la un medic specializat.Probabil ca e nevoie de mai mult decat un psiholog.

de ce nu incerci sa faci si efort fizic la o sala sau unde vrei tu?...nu degeaba fac toti tapaj cu endorfinele alea eliberate prin sport


un sport de contact. karate, judo, lupte.


cam riscant ce propui, daca rupe picioare...la antrenament ?!!
GHEISA_ALBA
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:10
De la: miss_darine, la data 2011-10-27 22:09:49
De la: guru_ion, la data 2011-10-27 22:07:33

un sport de contact. karate, judo, lupte.

i-ar prinde bine sa invete sa-l puna la podea pe tata'su


aici cu tacsu e putin deplasata. nu cred ca lucrurile stau chiar asa.
guru_ion
Postat pe 27 Octombrie 2011 22:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
tije metalice-se detecteaza???/help pls 10 De la: nicusor 28 Septembrie 2009 17:23
sanatate 1 De la: Miha72 5 Ianuarie 2010 07:23
help 5 De la: neagu_mario2006 18 Iunie 2009 16:36
Limfomul Hodgkin 4 De la: mickyyo 4 Mai 2014 15:55
ceaiuri pentru zona intima 8 De la: kudika109268 18 Februarie 2010 22:34