Mai multe
| A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni... | ||
|
kudika_nikole Postat pe 26 Februarie 2012 01:00 |
||
|---|---|---|
De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:00:54A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni... si am declarat tocmai pentru a lamuri lucrul acesta
|
||
|
kudika_nikole Postat pe 26 Februarie 2012 01:03 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-26 01:04:22De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:00:54A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni...iar ai inceput sa te victimizezi,,cn a zis ca are cva cu tn unde victimizez bre? am zis ca nu ma place, nu ca are ceva cu mine.
|
||
|
|
||
|
muza_ta Postat pe 26 Februarie 2012 01:06 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-26 01:02:22De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 00:51:21Mi sa intamplat doar lucruri frumoase de cand il urmez pe Dumnezeu am primit binecuvantari foarte mari - nu mi-am imaginat vreodata ca pot primi atata iubire. Domnul zice,, Cautama si ma veti gasi daca ma veti cauta din toata inima ''draga mea ti am mai zis dar esti prea plina de tn sa intelegi,,nici macar nu te uiti la ce ti dau insa ai tupeul ca toti ai tai sa le zici altora sa se uite la ce le dai tu,,,ft bn ca esti credincioasa in calea care ai aleso sau ti au aleso parinti tai este degeaba,,,nu avei nevoie de asa cva,,cale spre hristos este ft ft ft grea,,sectari propovaduiesc una usoara sa va abureasca pe voi,,nu uita satana e si el puternic Da ...chiar ti-as recomanda sa citesti cartea Calea catre Hristos ...este foarte interesanta si plina de adevaruri. Eu nu mai citesc nimik altceva pentru ca sunt ferm convinsa de alegerea facuta
|
||
|
kudika_nikole Postat pe 26 Februarie 2012 01:06 |
||
De la: muza_ta, la data 2012-02-26 01:06:00De la: contachinte, la data 2012-02-26 01:04:22De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:00:54A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni...iar ai inceput sa te victimizezi,,cn a zis ca are cva cu tn Bine zici ...nu te plac...te iubesc si tin la tine si tocmai de aceea nu vorbesc cu tine pentru ca nu vreau sa ajungem la neintelegeri si sa ma fac neplacuta eu. |
||
|
kudika_nikole Postat pe 26 Februarie 2012 01:11 |
||
De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:03:47De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:00:54A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni... nicoleto daca vrei sa-mi spui ceva, spune pur si simplu. nu te incurca in... declaratii iti mai zic inca o data, nu-ti imagina certuri care nu exista. pardon, faci declaratii ca tu consideri ca discutiile sunt in zadar am inteles.
|
||
|
muza_ta Postat pe 26 Februarie 2012 01:12 |
||
De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:11:00De la: muza_ta, la data 2012-02-26 01:06:00De la: contachinte, la data 2012-02-26 01:04:22De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:00:54A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni...iar ai inceput sa te victimizezi,,cn a zis ca are cva cu tn da cine a zis ca esti sau ca te faci neplacuta? n-a zis nimeni. si eu te iubesc
|
||
|
muza_ta Postat pe 26 Februarie 2012 01:13 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-26 01:10:35si mai uite despre cruce care ti am zis ca este de dinnainte de hristos si nu reprezinta nicidecum o bucata de lemn,,,treste te si tu si tai,,si uita te la ce ti dau http://www.youtube.com/watch?v=ErA_T8uIOgQ Crucea este cel mai frumos simbol. Ea reprezinta locul in care Isus Hristos sia dat viata pentru a ne rascumpara pe noi din pacat. Si respect cu drag crucea, pastrez fierbinte in inima evenimentele care au avut loc la cruce...dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi fac semnul crucii. Atat timp cat o port in inima este suficient pt mine. In biblie nu am gasit sa se faca referire la acest lucru - a te inchina simbolului crucii facandu-ti semnul crucii in schimb am gasit locuri unde scrie sa nu-ti faci chip cioplit. Atat timp cat port evenimentrele si simbolul crucii in inima cred ca este suficient si nu este necesar sa-mi fac si semnul cruci ... Oricum asa vad lucrurile eu...fiecare le vedem si le putem interpreta din perspective diferite
|
||
|
kudika_nikole Postat pe 26 Februarie 2012 01:17 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-26 01:15:17De la: muza_ta, la data 2012-02-26 01:06:00pune capu jos si culcate nu vorbeam cu tn,,vad ca nu mai distingi bnDe la: contachinte, la data 2012-02-26 01:04:22De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:00:54A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni...iar ai inceput sa te victimizezi,,cn a zis ca are cva cu tn sa stii ca de data asta o sa-ti urmez sfatul sunt obosita, hai noapte buna
|
||
|
muza_ta Postat pe 26 Februarie 2012 01:17 |
||
De la: muza_ta, la data 2012-02-26 01:13:15De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:11:00De la: muza_ta, la data 2012-02-26 01:06:00De la: contachinte, la data 2012-02-26 01:04:22De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:00:54A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni...iar ai inceput sa te victimizezi,,cn a zis ca are cva cu tn Multumesc
|
||
|
kudika_nikole Postat pe 26 Februarie 2012 01:19 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-25 16:49:36De la: criszoe, la data 2012-02-25 16:31:20Aici putem pune intrebari cu tema religioasa,putem vorbi despre practici religioase,traditii,sarbatori...etctermina criszone,,nu sti tu dintrastea,,treci si dai cu aspiratorul poate vrei s-o inveti cum sa fure din buzunare, caci am vazut ca te lauzi cu astfel de apucaturi de oameni lenesi, nesimtiti si cu doi neuroni. baiete, daca n-ai bun sau interesant de spus, taci naibii din gura. sau crezi ca doar tu ai dreptul sa-ti sustii opiniile, iar cand altcineva incearca sa-si spuna parerea, n-ar trebui sa i se permita acest lucru? atitudinea ta ipocrita ma dezgusta! |
||
|
franziska_eu Postat pe 26 Februarie 2012 07:59 |
||
De la: Titanika, la data 2012-02-25 23:29:17De la: jean_luc_picard, la data 2012-02-25 23:07:12De la: Titanika, la data 2012-02-25 19:36:38De la: jean_luc_picard, la data 2012-02-25 18:34:55De la: criszoe, la data 2012-02-25 18:31:12PS.Aici era vorba despre... a vorbi de religie nu de inmormantari pt ca acum se stie din strabuni...vorba aceea...cate obiceuri sunt pe lume numai D-zeu le stie Ce amuzanta esti, Titanika!
|
||
|
franziska_eu Postat pe 26 Februarie 2012 08:04 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-26 00:28:24De la: kudika_nikole, la data 2012-02-25 23:59:10uitate tula asta si intoarcete la ortodoxismDe la: criszoe, la data 2012-02-25 16:31:20Aici putem pune intrebari cu tema religioasa,putem vorbi despre practici religioase,traditii,sarbatori...etc E dreptul fiecaruia de a-si alege religia/cultul religios al carei adept sa fie! Nu exista vreo religie/cult religios mai special/a decat alta.
|
||
|
franziska_eu Postat pe 26 Februarie 2012 08:07 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-26 00:49:14De la: muza_ta, la data 2012-02-26 00:44:49e problema ei daca au indoctrinato aia de tot,,eu incers sa o luminez stiu ca i greu sa se dezmeticeascaDe la: contachinte, la data 2012-02-26 00:29:27cel mai important este sa intelegi biblia si sa te intorci la ortodoxism nikoleto de parca ai fi vreo minte luminata... cea mai buna gluma pe ziua de azi: contachinte are mintea luminata.
|
||
|
franziska_eu Postat pe 26 Februarie 2012 08:08 |
||
De la: kudika_nikole, la data 2012-02-26 01:00:54A nu se intelege gresit - nu am nimik cu nici o persoana de pe forum. Nu este vorba de placut - pentru ca respect pe toti oamenii si semenii, daca nu vreau sa vb este pentru a evita certurile si discutiile in zadar ...Acuma am declarat faptul ca nu am nimik personal cu nimeni... Nikole, ai tot dreptul sa crezi in ce doresti si sa aparti cultului religios care simti ca te face sa te simti implinita si fericita. Nu conteaza ce cred ceilalti, ci important este unde te simti tu inteleasa, importanta e dogma religioasa in care te regasesti cel mai mult. |
||
|
franziska_eu Postat pe 26 Februarie 2012 08:11 |
||
Am primit si eu pe mail urmatorul mesaj si cred ca e interesant, vi-l atasez si voua. Va doresc o duminica placuta! Oamenii pot sã se vindece într-adevãr în biserici atunci când ating sfintele moaºte sau sanctuarele. Oamenii de ºtiinþã din Petersburg au dovedit-o ºi au descoperit ºi mecanismul "material" al acestui fenomen divin. "O rugãciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, ºeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare ºi Dezvoltare Psihoneurologicã Bekhterev din Petersburg . "Rugãciunea nu numai cã regleazã toate procesele din organismul uman, ea reparã ºi structura grav afectatã a conºtiinþei."[2] Profesorul Slezin a fãcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugãciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor cãlugãri în timp ce se rugau ºi a captat un fenomen neobiºnuit - "stingerea" completã a cortexului cerebral. Aceastã stare poate fi observatã numai la bebeluºii de trei luni, atunci când se aflã lângã mamele lor, în siguranþã absolutã. Pe masurã ce persoana creºte, aceastã senzaþie de siguranþã dispare, activitatea creierului creºte ºi acest ritm al biocurenþilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugãciunii, aºa dupã cum a dovedit omul de ºtiinþã. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscutã "trezie uºoarã, în rugãciune" ºi a dovedit ca are o importanþã vitalã pentru orice persoanã. Este un fapt cunoscut cã bolile sunt cauzate mai ales de situaþii negative ºi afronturi care ne rãmân înfipte în minte. În timpul rugãciunii, însã, grijile se mutã pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilã atât vindecarea psihicã ºi moralã cât ºi cea fizicã. Slujbele bisericeºti ajutã ºi ele la ameliorarea sãnãtãþii. Inginera ºi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicalã ºi Biologicã a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sãnãtãþii unor enoriaºi înainte ºi dupã slujbã. A rezultat cã slujba în bisericã normalizeaza tensiunea ºi valorile analizei sângelui. Se pare cã rugãciunile pot sã neutralizeze chiar ºi radiaþiile. Se ºtie cã dupã explozia de la Cernobîl, instrumentele de masurã pentru radiaþii au arãtat valori care depãºeau capacxitatea de mãsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însã, aflatã la patru km de reactoare, valoarea radiaþiilor era normalã. Oamenii de ºtiinþã din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, cã apa sfinþitã, semnul Crucii ºi bãtutul clopotelor pot sã aibã, de asemenea, proprietãþi vindecãtoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoarã viruºii de gripã, hepatitã ºi tifos. Proteinele viruºilor se încovoaie ºi nu mai poartã infecþia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect ºi mai semnificativ : omoarã microbii patogeni (bacilul de colon ºi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci ºi în râuri ºi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecþie cu radiaþie magneticã. Laboratorul ºtiinþific al Institutului de Medicinã Industrialã ºi Navalã a analizat apa înainte ºi dupã sfinþire. A rezultat cã dacã se citeºte rugãciunea Tatãl Nostru ºi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraþia bacteriilor dãunãtoare va fi de o sutã de ori mai micã. Radiaþia electromagneticã dã rezultate mult inferioare. Astfel, recomandãrile Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau bãuturã nu au numai o valoare spiritualã, ci ºi una preventivã. Apa sfinþitã nu este numai purificatã, ci ea îºi schimbã ºi structura, devine inofensivã ºi poate sã vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale. Spectrograful indicã o densitate opticã mai mare a apei sfinþite, ca ºi cum aceasta ar fi înþeles sensul rugãciunilor ºi l-ar fi pãstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.. Singura limitã este cã vindecã numai pe cei credincioºi. "Apa "distinge" nivelul de credinþã al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinþeºte apa, densitatea opticã este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinþirea este efectuatã de o persoanã credincioasã laicã, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat ºi necredincios, fãrã cruce la gât, schimbãrile au fost nesemnificative. Tradus din rusã în englezã de Julia Bulighina. Trad. Din englezã în românã Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru" De fapt, dupã cum se va vedea, au fost capabili sã mãsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ºtiinþifice actuale ceea ce Sfinþii Pãrinþi ºtiu, prin experinþã, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneºti. Aceastã putere vindecãtoare pe plan fizic, moral ºi spiritual a rugãciunii Tatãl Nostru ºi a rugãciunii, în general, spusã cu credinþã, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paºi pentru Alcoolici Anonimi ºi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism). Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienþi în spitale de boli mentale au suferit transformãri miraculoase. Nu numai cã le-a dispãrut obsesia alcoolului, dar au ajuns sã aibã o sãnãtate perfectã. Pentru a-ºi menþine aceastã stare, continuã sã se roage, sã practice cei 12 Paºi ºi sã se abþinã de la orice substanþã cu prorpietãþi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Pãrintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Paºi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explicã bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive ºi asupra neortodocºilor, cu condiþia sã aibã credinþã în Dumnezeu.(N. T.) Am deosebita rugãminte la dumneavoastrã, sã multiplicaþi prezenta ºi sã o oferiþi cunoscuþilor ºi chiar necunoscuþilor Numai bine |
||
|
kudika491409 Postat pe 26 Februarie 2012 08:39 |
||
De la: kudika_nikole, la data 2012-02-25 23:52:32De la: geo_revitalizat, la data 2012-02-25 19:46:29De la: criszoe, la data 2012-02-25 16:31:20Aici putem pune intrebari cu tema religioasa,putem vorbi despre practici religioase,traditii,sarbatori...etc ce-as putea sa invat de la tine? si ce este atat de secret incat nu poti spune decat pe mess? |
||
|
geo_revitalizat Postat pe 26 Februarie 2012 11:06 |
||
De la: kudika_nikole, la data 2012-02-25 23:59:10Mlutumesc,dar va trebui sa te refuzDe la: criszoe, la data 2012-02-25 16:31:20Aici putem pune intrebari cu tema religioasa,putem vorbi despre practici religioase,traditii,sarbatori...etc
|
||
|
criszoe Postat pe 26 Februarie 2012 15:15 |
||
De la: jean_luc_picard, la data 2012-02-25 23:09:00Eu m-am referit ca,in spital trebuie sa platesti si autopsia si plus toate formele si asta nu-i tocmai 2lei.De la: criszoe, la data 2012-02-25 18:42:23PS.A murit in spital?Nasol rau de tot pt voi...asta necesita bani multi bani...nasol.
|
||
|
criszoe Postat pe 26 Februarie 2012 15:19 |
||
|
ÎNDREPTAREA FRÃÞEASCà – SCANDALUL Precum s-a vãzut mai înainte, virtutea iubirii creºtine are ca obiect atît pe Dumnezeu, cit ºi pe noi înºine ºi pe aproapele nostru, Dar precum iubirea de Dumnezeu se manifestã în împlinirea voii lui Dumnezeu (Ioan 14, 21), tot astfel ºi iubirea faþã de aproapele nostru se manifestã în împlinirea datoriilor faþã de el (I Ioan 3, 18 ; Iacob 2, 15—16). Aºadar, iubirea faþã de aproapele nostru se manifestã în exterior în anumite fapte ale iubirii. Toate aceste fapte se pot grupa în trei categorii, ºi anume : a) Fapte prin care înlãturãm lipsurile ºi nevoile trupeºti ºi sufleteºti ale aproapelui nostru (faptele milei trupeºti ºi sufleteºti), b) Fapte prin care aducem pe calea cea bunã pe aproapele nostru care se aflã fin rãtãcire (îndreptarea frãþeascã), c) Fapte prin care ne ferim de a aduce aproapelui nostru orice smintealã sau pagubã sufleteascã (ferire de scandal). în cele urmãtoare ne vom ocupa cu fiecare dintre acestea. 1. Milostenia creºtinã. Prin milostenie se înþelege ajutorarea aproapelui nostru care se aflã în nevoie. Cu toate cã de cele mai multe ori prin milostenie se înþelege ajutorare,a aproapelui nostru cu bunuri materiale pentru împlinirea nevoilor lui trupeºti, totuºi milostenia în înþeles general este identicã cu facerea de bine sau binefacere, ceea ce înseamnã cã ea se referã deopotrivã atît la satisfacerea nevoilor trupeºti, cît ºi a nevoilor sufleteºti ale aproapelui nostru. în înþeles mai restrîns, prim milã sau pomanã se înþelege un dar material fãcut aproapelui nostru în scopul de a-i împlini nevoile trupeºti. Sfînta Scripturã în numeroase locuri nu numai cã recomandã milostenia, ci de-a dreptul o porunceºte (Matei 6, 2 —4 ; 25, 34 º.u. ; Evr. 2, 17 ; II Cor. 8, 3 º.u. ; Iacob 2, 15—16 etc.). Ca exteriorizare a iubirii, milostenia se manifestã prin anumite fapte, de care ne vom ocupa mai tîrziu. 2. îndreptarea frãþeascã. Prin îndreptarea frãþeascã se înþelege intervenþia noastrã — în calitate de frate — fãcutã pe lîngã aproapele nostru spre a-1 preveni sã nu pãcãtuiascã, ori prin a-1 sfãtui ºi îndemna sã se lase de pãcate. Cu toate cã ea þine de faptele milei sufleteºti, pentru importanþa ei deosebitã, o tratãm în mod separat. Datoritã îndreptãrii frãþeºti este cunoscutã ºi în Vechiul Testament, unde este recomandatã atît în cãrþile canonice, cît ºi în cele necanonice (Prov. 9, 8; Ecl. 7, 5; Sirah 10, 28; 19, 13— 14 etc.). în Noul Testament ea e arãtatã în mod indirect, fie ca rezultat al grijii pentru mîntuirea sufletului aproapelui, fie ca preþuire deosebitã a celor mai mici, ori ca bucurie pentru aflarea oii pierdute (cf. Matei 18, 6, 10, 13). în mod direct ea e arãtatã de cãtre Mîntuitorul astfel : «De-þi va greºi þie fratele tãu, mergi ºî-1 mustrã pe el între tine ºi el singur. ªi de te va asculta, ai cîºtigat pe fratele tãu. Iar de inu te va asculta, ia cu tine încã unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori sã se statorniceascã tot cuvîntul. ªi de nu-i va asculta pe ei, spune-1 Bisericii; iar de nu va asculta nici de Bisericã, sã-þi fie þie ca un pãgîn ºi vameº» (Matei 18, 15—17). Dupã cum se vede, în acest loc este vorba despre douã feluri de îndreptãri ºi anume : una, îndreptarea frãþeascã, fãcutã aproapelui de unul singur, în calitate de semen ºi frate al sãu, în nãdejdea cã acesta se va îndrepta. Celelalte încercãri de a-1 îndrepta nu mai þin de îndreptarea frãþeascã, ci de intervenþia oficialã sau îndreptarea fãcutã de cãtre Bisericã, dacã îndreptarea frãþeascã nu ºi-a atins scopul. Sfîntul Apostol Pavel fundamenteazã datoria îndreptãrii frãþeºti pe calitatea pe care o au creºtinii de a fi mãdulare ale trupului lui Hristos, care este Biserica, mãdulare care trebuie, prin iubire, sã fie unite în cea mai strînsã legãturã. De aceea, el zice : «De pãtimeºte un mãdular, pãtimesc toate mãdularele ; de se cinsteºte un mãdular, se bucurã toate mãdularele împreunã cu el» (cf. I Cor. 12, 26) ; iar în alt ioc : «Cine este slab ºi eu sã nu fiu slab ? Cine se sminteºte ºi eu sã nu ard ?» (II Cor. 11, 29). De aici rezultã necesitatea socialã a îndreptãrii frãþeºti, întrucît creºtinii fiind legaþi împreunã prin relaþii de viaþã, poticnirea sau cãderea unuia poate avea efecte ºi asupra celorlalþi. De aceea este de datoria celor buni sã intervinã pentru îndreptarea celor pãcãtoºi. Arãtînd însemnãtatea îndreptãrii frãþeºti, Sfinþii Pãrinþi ne îndeamnã sã ne împlinim aceastã datorie, dîndu-ne ºi instrucþiuni asupra felului în care ea trebuie fãcutã, spre a nu provoca, prin intervenþia noastrã, un rãu ºi mai mare aproapelui nostru. De aceea, noi trebuie sã fim cu toatã bãgarea de seamã ca atunci cînd ne-am hotãrît sã intervenim pentru îndreptarea aproapelui nostru, sã þinem seama de firea lui, de preferinþele ºi slãbiciunile lui ºi, în general, de caracterul lui, pentru ca sã-1 putem convinge sã se abatã din calea pãcatului, dar nicidecum sã-1 întãrîtãm ºi mai mult ºi sã-1 pierdem în mod definitiv. Scandalul (sminteala). Precum s-a vãzut din cele de mai sus, îndreptarea frãþeascã urmãreºte îmbunãtãþirea moralã a aproapelui nostru, deci ea este o manifestare a iubirii faþã de aproapele. Spre deosebire de aceasta, scandalul sau sminteala este atitudinea direct opusã îndreptãrii frãþeºti, fiindcã prin el se urmãreºte chiar seducerea ºi atragerea aproapelui nostru la pãcat. Scandalul este deci o faptã sau o atitudine a noastrã care, prin ea însãºi sau prin împrejurãrile în care se sãvîrºeºte, îndeamnã pe aproapele nostru la pãcat. ªi întrucît fapta sau atitudinea respectivã aduce acestuia o poticnire de la calea cea bunã, deci constituie pentru el o piatrã de smintealã, scandalul se mai numeºte ºi smintealã. Astfel de fapte sau atitudini sînt : mîncarea de carne în post, cheltuirea sau risipirea de bani peste mãsurã, nesupunerea faþã de autoritãþi, neîmplinirea unor datorii, dispreþul faþã de alþii în faþa aproapelui etc. Scandalul sau sminteala este de douã feluri ºi anume : scandal activ ºi scandal pasiv. Scandalul activ se opune în mod direct iubirii faþã de aproapele, deoarece prin el aproapele nostru este sfãtuit, îndemnat ori chiar i se porunceºte sã sãvîrºeascã un pãcat. Dacã aceasta se face din rãutate sau din bucuria pierzãrii sufleteºti a aproapelui nostru, atunci scandalul se numeºte scandal diabolic. Prin acest scandal se aduce aproapelui nostru o adevãratã ucidere sufleteascã, mai gravã chiar decît uciderea trupeascã (cf. Mar cu 9, 42). Scandalul pasiv se deosebeºte de cel activ, deoarece prin el nu se urmãreºte îndemnul aproapelui la pãcat; totuºi i se dã acestuia prilejul de a pãcãtui prin condiþiile sau împrejurãrile prielnice create de cãtre noi. în cazul acestui fel de scandal, temeiul pãcatului nu stã în rãutatea voinþei noastre care ar urmãri seducerea aproaplui nostru la pãcat, ci stã în aproapele nostru, în lipsa lui de experienþã, în ignoranþã, în slãbiciunea de caracter, ori chiar în voinþa lui fãþarnicã ºi perversã, cînd el însuºi aºteaptã sã i se ofere prilejul de a pãcãtui ; în acest din urmã caz, scandalul se numeºte scandal fariseic. Mîntuitorul Hristos se ocupã adeseori de scandal sau de smintealã, arãtînd nu numai rãutatea acestuia, ci ºi urmãrile lui; iar odatã îl înfruntã foarte aspru pe Sfîntul Apostol Petru, spunîndu-i : «Mergi înapoia Mea, Satano ! Smintealã îmi eºti, cã nu cugeþi cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor » (Matei 16, 23). Precum se vede din cuvintele Mîntuitorului : «Vai lumii din pricina smintelilor ! Cã smintelile trebuie sã vinã, dar vai de omul aceia prin care vine smintela !» (Matei 18, 7) ; de asemenea, din cuvintele Sfîntului Apostol Pavel: «…Sã nu vã amestecaþi cu desfrânaþii, ºi nu am zis întru totul de desfrînaþii lumii acesteia sau lacomii, sau rãpitorii, sau slujitorii idolilor ; cãci altfel ar trebui sã ieºiþi din lumea aceasta» (I Cor. 5, 9—10), reiese cã scandalul în lume este ceva firesc din pricina naturii sociale a omului (ceea ce se poate vedea ºi din parabola neghinei, în care stãpînul opreºte smulgerea neghinei înainte de seceriº, tocmai spre a nu produce pagubã griului), datoritã cãreia cei drepþi trebuie sã convieþuiascã tla un loc cu cei pãcãtoºi. Tocmai din acest motiv, Mîntuitorul subliniazã inevitabilitatea scandalului nu numai pentru cel ce este victima lui, ci ºi pentru cei ce dau prilej la scandal. Mîntuitorul ne aratã nu numai datoria ce o avem de a evita scandalul activ (Matei 18, 6), dar ºi pe aceea de a evita scandalul pasiv (Matei 18, 8—9) ; iar prin expresiile : tãierea piciorului sau a mîinii, ori scoaterea ochiului, ni se aratã în mod figurat (prin folosirea unor metafore) datoria ce o avem de a ne feri din toate puterile sã devenim pricina de smintealã pentru aproapele nostru, chiar dacã din pricina aceasta ar trebui sã îndurãm pagube oricît de mari. Acelaºi lucru îl spune ºi Sfîntul Apostol Pavel, cînd zice : «De aceea, dacã mîncarea face smintealã fratelui meu, nu voi mînca în veac carne, ca sã nu fac smintealã fratelui meu» (I Cor. 8, 13). în concluzie, datoria noastrã este sã ne ferim de a da aproapelui nostru pricinã de smintealã, deoarece prin aceasta sãvîrºim unul din cele mai mari pãcate împotriva iubirii aproapelui (Matei 18, 5—6). |
||
|
criszoe Postat pe 26 Februarie 2012 15:46 |
||
|
Poate ati vazut la Tv mama cu 6 copii de religie penticostali care si-a ucis pruncul de 6 luni in numele DOMNULUI si atunci va intreb unde este credinta?Unde a fost D-zeu atunci cand mintile femei i-au fost intunecate de cel rau? EPILOG Dar ma intreb mereu DE CE DOAMNE EU ?De ce mie?Am crezut in tine mult si acum ma lupt sa nu-mi pierd credinta,dar ma lupt si imi este greu,foarte greu... |
||
|
criszoe Postat pe 26 Februarie 2012 15:53 |
||
De la: criszoe, la data 2012-02-26 15:53:51Poate ati vazut la Tv mama cu 6 copii de religie penticostali care si-a ucis pruncul de 6 luni in numele DOMNULUI si atunci va intreb unde este credinta?Unde a fost D-zeu atunci cand mintile femei i-au fost intunecate de cel rau? probemele psihice nu tin cont de religie. |
||
|
geo_revitalizat Postat pe 26 Februarie 2012 16:15 |
||
De la: geo_revitalizat, la data 2012-02-26 16:15:15Inseamna ca nu ai citit cele postate mai sus.De la: criszoe, la data 2012-02-26 15:53:51Poate ati vazut la Tv mama cu 6 copii de religie penticostali care si-a ucis pruncul de 6 luni in numele DOMNULUI si atunci va intreb unde este credinta?Unde a fost D-zeu atunci cand mintile femei i-au fost intunecate de cel rau? |
||
|
criszoe Postat pe 26 Februarie 2012 16:48 |
||
De la: geo_revitalizat, la data 2012-02-26 11:06:56De la: kudika_nikole, la data 2012-02-25 23:52:32De la: geo_revitalizat, la data 2012-02-25 19:46:29De la: criszoe, la data 2012-02-25 16:31:20Aici putem pune intrebari cu tema religioasa,putem vorbi despre practici religioase,traditii,sarbatori...etc abureala e pe privat, nu in vazul lumii
|
||
|
muza_ta Postat pe 26 Februarie 2012 20:21 |
||
neinteresant,,daca astepti sa ti demonstreze stiinta ca rugaciunea are cu adevarat putere sau alte lucruri sfite ,,esti un om mort,,,defapt inseamna ca n ai pik de credinta sunt de acord cu tine madogg! |
||
|
jean_luc_picard Postat pe 26 Februarie 2012 20:24 |
||
|
Dragii mei,am zis si mai spun;nu cred in popi si nici in papa,iar in religii nici atat.Sant ortodoxa,si cred doar in Dzeu,Fiul LUI,si SF.TREIME,!!!Rugati-va cu toata credinta,din tot sufletul si din toata inima cu ,cuvintele voastre,dupa ce ati spus mai intai"TATAL NOSTRU".Oriunde si in orce loc de pe pamant sub cerul liber va puteti ruga la el.Respectati poruncile si daca ati gresit pe ziua respectiva,cereti LUI iertare,si multumi_TII LUI pt fiecare zi care a trecut,chiar daca esti s-au nu sanatos,chiar daca esti fericit s-au necajit,...in viata noastra nu-s intamplari,e totul prevazut de EL si incercat esti...daca-ti intorci fata de la EL indiferent de imprejurari ! Daca am gresit prin ce am scris aici in fata lui Dzeu,cu ceva,...atunci are EL grija de mine sa ma pedepseasca! |
||
|
Titanika Postat pe 26 Februarie 2012 23:12 |
||
De la: Titanika, la data 2012-02-26 23:12:50Dragii mei,am zis si mai spun;nu cred in popi si nici in papa,iar in religii nici atat.Sant ortodoxa,si cred doar in Dzeu,Fiul LUI,si SF.TREIME,!!!Rugati-va cu toata credinta,din tot sufletul si din toata inima cu ,cuvintele voastre,dupa ce ati spus mai intai"TATAL NOSTRU".Oriunde si in orce loc de pe pamant sub cerul liber va puteti ruga la el.Respectati poruncile si daca ati gresit pe ziua respectiva,cereti LUI iertare,si multumi_TII LUI pt fiecare zi care a trecut,chiar daca esti s-au nu sanatos,chiar daca esti fericit s-au necajit,...in viata noastra nu-s intamplari,e totul prevazut de EL si incercat esti...daca-ti intorci fata de la EL indiferent de imprejurari !Foarte adevarat nici eu nu ma puteam exprima mai bine.Multumesc pt raspuns.
|
||
|
criszoe Postat pe 26 Februarie 2012 23:14 |
||
|
Un adevarat crestin si un om CU ADEVARAT OM n-o sa condamne si nici nu va judeca pe nimeni pentru religia careia ii apartine, ci ii va trata pe toti oamenii cu respect, indiferent daca sunt credinciosi sau nu! Asta-i parerea mea! Cine nu are respect pentru ceilalti oameni si-i judeca in functie de religia lor, dovedeste ca nu este demn sa se numeasca nici crestin si nici om. Orice om are dreptul de a alege in cine sau in ce sa creada sau daca sa creada in ceva sau nu si nimeni de pe lumea asta nu are absolut NICIUN DREPT de a lua dreptul altui om de a crede in ceea ce isi doreste. Iar celor ce vor lansa indemnul de a merge la cratita, le spun sa-si bage cratita undeva.
|
||
|
franziska_eu Postat pe 27 Februarie 2012 11:52 |
||
De la: Titanika, la data 2012-02-26 23:12:50Dragii mei,am zis si mai spun;nu cred in popi si nici in papa,iar in religii nici atat.Sant ortodoxa,si cred doar in Dzeu,Fiul LUI,si SF.TREIME,!!!Rugati-va cu toata credinta,din tot sufletul si din toata inima cu ,cuvintele voastre,dupa ce ati spus mai intai"TATAL NOSTRU".Oriunde si in orce loc de pe pamant sub cerul liber va puteti ruga la el.Respectati poruncile si daca ati gresit pe ziua respectiva,cereti LUI iertare,si multumi_TII LUI pt fiecare zi care a trecut,chiar daca esti s-au nu sanatos,chiar daca esti fericit s-au necajit,...in viata noastra nu-s intamplari,e totul prevazut de EL si incercat esti...daca-ti intorci fata de la EL indiferent de imprejurari ! Nici eu nu cred in popi. Daca il iubesti pe Dumnezeu il vei iubi si in sufletul tau, n-ai nevoie de popi sau de biserica pentru ca rugaciunile sa-ti fie auzite, asta-i parerea mea. |
||
|
franziska_eu Postat pe 27 Februarie 2012 11:55 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-26 20:15:14De la: franziska_eu, la data 2012-02-26 08:08:53francezo,,rsti penibilaDe la: contachinte, la data 2012-02-26 00:49:14De la: muza_ta, la data 2012-02-26 00:44:49e problema ei daca au indoctrinato aia de tot,,eu incers sa o luminez stiu ca i greu sa se dezmeticeascaDe la: contachinte, la data 2012-02-26 00:29:27cel mai important este sa intelegi biblia si sa te intorci la ortodoxism nikoleto Inchipuie-ti cum esti tu, cand impui oamenilor in cine sau in ce sa creada.
|
||
|
franziska_eu Postat pe 27 Februarie 2012 11:56 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| sunt freaky mãi asa ca poate nu raspundeti!!!!!!!!:)))) | 23 | De la: valy90 7 Octombrie 2010 15:11 |
| Sa-l las sa fuga, sau sa fac mai multe pentru el? | 7 | De la: rashela 9 Aprilie 2011 20:42 |
| Fibroadenom | 3 | De la: Sasha_Criss 9 Septembrie 2015 16:28 |
|
|
||
| ce este o decapare? rog raspuns! | 17 | De la: popema 28 Iulie 2010 09:19 |
| un sfat | 4 | De la: Manu_M 5 Octombrie 2010 08:53 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.