Mai multe
De la: contachinte, la data 2012-02-27 12:40:32De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:29:47pai la mintea ta ingusta logik ca nu ma asteptam sa intelegi,,,nu asta e problema sectelor,,dimpotriva e un lucru ft bun pe care il fac,,tu cand ai o firma nu ti faci reclama sa prosperi,,,asta nu distingi tu,,nu ti o baga nimeni pe gat,,doar iti deschid ochii din privinta lor,,aici e alegerea de care vorbeai insa cam greu sa ti dai tu seama,,insa pentru asta tre sa cunosti ft bn si perspectiva ortodoxiei,,iar daca o cunosti cu adevarat il vei invata tu pe el ca ,, calea aleasa de el nu e dintre cele mai bune,,,el nestiind asta,,pentru ca nu cunoaste calea ortodoxiei cu adevaratDe la: contachinte, la data 2012-02-27 12:27:00De la: MissRainbow, la data 2012-02-27 12:24:08nimik nou,,,asta e una dintre lacunele ordodoxie,,zik eu,,asta ar trebui sa facem si noiDe la: roz5blue6lila7, la data 2012-02-27 12:13:21De o saptaman tot vin la usa mea,doau doamne care din spusele lor vor sa provaduiasca numele Lui Isus .Sunt atat de insitente si tot au tendina de a intra in casa...in fiecare zi imi lasa pliante si carti in posta ...pentru ca nu le mai deschid usa. Asemeni credinta si apelul facut pentru o credinta anume cu reclama facuta unei firme? Bun asa, asta-i cea mai mare aberatie cititia pe ziua de azi. Sa stii ca religia ortodoxa nu este mai presus de celelalte religii pentru ca asta e religia ta. Iar daca ti-ar venii mai multi popi la usa ca sa-si atraga adepti, asta ar dovedi cat de firava si slaba e acea religie, dar si ca incearca sa se impuna, intr-un mod subtil agresiv, cu forta. Lasa-i omului libertatea de a alege si va veni la tine de bunavoie si nesilit de nimeni! Doar niste indivizi violenti si tematori in acelasi timp si-ar impune religia cu forta sau prin reclame asidue.
|
||
|
franziska_eu Postat pe 27 Februarie 2012 12:48 |
||
|---|---|---|
De la: contachinte, la data 2012-02-27 12:43:44NU SUNT IUBITA TA SI TERMINA CU RAUTATEA.De la: criszoe, la data 2012-02-27 12:31:38De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:28:48Din moment ce tu ceri asta la fel te rog sa o si respecti pt ca in primul rand era o discutie intre noi doi si tu te-ai bagat exact ca musca in...stii tu.De la: contachinte, la data 2012-02-27 12:20:31De la: criszoe, la data 2012-02-27 12:14:02haaaaaa,,auzi francezo ce ti ziceDe la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:08:41De la: criszoe, la data 2012-02-26 16:48:35De la: geo_revitalizat, la data 2012-02-26 16:15:15Inseamna ca nu ai citit cele postate mai sus.De la: criszoe, la data 2012-02-26 15:53:51Poate ati vazut la Tv mama cu 6 copii de religie penticostali care si-a ucis pruncul de 6 luni in numele DOMNULUI si atunci va intreb unde este credinta?Unde a fost D-zeu atunci cand mintile femei i-au fost intunecate de cel rau? |
||
|
criszoe Postat pe 27 Februarie 2012 12:49 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 12:47:55De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:40:45De la: contachinte, la data 2012-02-27 12:34:27De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:25:03te victimizezi aiurea,nu ca este omniprezent,,dar iata ca mintea ta ingusta iara iese la iveala,,ti am zis ca este omniprezent,,asta nu inseamna ca te si iarta,,,sa vb tu despre mn cam greu francezo,,nu am nici o atitudine ipocrita,,ti se pare tie doar pentru ca ti amestec gandurile,,neinvatate inca cu adevarul,,ca am eu un vocabular mai colorat e cu totul altcva,,iar dumnezeu te va ierta pentru orice insa daca o sa te rogi doar in camaruta ta nespovedindute si neimpartasindute ,,cam greu,,inseamna ca nu ti doresti asta cu adevarat,,tre sa faci umpik de efortDe la: contachinte, la data 2012-02-27 12:14:56De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 11:57:29esti prea ingusta la minte sa n telegi,,ar trebui sa mi dai bani sa vb cu tn,,,logic ca este omniprezent si logic ca ti va asculta rugaciunea insa pacatul pana nu te spovesesti si urmezi un canon si te impartasesti nu ti va fi iertat cu adevarat,,,lenea si calea cea mai usoara chipurile sunt pretextele omului din ziua de azi ,,asa vrea el sa scape mai usor,,nicidecum,,calea e ft grea,,,tre sa ti ei crucea n spate si sa urciDe la: contachinte, la data 2012-02-27 11:45:11De la: Titanika, la data 2012-02-26 23:12:50Dragii mei,am zis si mai spun;nu cred in popi si nici in papa,iar in religii nici atat.Sant ortodoxa,si cred doar in Dzeu,Fiul LUI,si SF.TREIME,!!!Rugati-va cu toata credinta,din tot sufletul si din toata inima cu ,cuvintele voastre,dupa ce ati spus mai intai"TATAL NOSTRU".Oriunde si in orce loc de pe pamant sub cerul liber va puteti ruga la el.Respectati poruncile si daca ati gresit pe ziua respectiva,cereti LUI iertare,si multumi_TII LUI pt fiecare zi care a trecut,chiar daca esti s-au nu sanatos,chiar daca esti fericit s-au necajit,...in viata noastra nu-s intamplari,e totul prevazut de EL si incercat esti...daca-ti intorci fata de la EL indiferent de imprejurari !draga mea ti am zis si ti mai spun,,preotii sunt ostasii lui dumnezeu in mijlocirea cu oamenii,,ca uni nu si fac treaba bn e cu totul altcva,,prostia care o zici tu acum aproape ca e la moda,,iar moda de cele mai multe ori e pardaf,,,crede in popi crede in biserica,,spovedestete si impartasestete,,cale spre dumnezeu e ft ft grea,,nicidecum usoara,,nu putem sa ne rugam doar in camaruta noastra si gata asta e ceea ce sustii tu, baietas. tu singurel pui biserica si popii mai presus de credinta si Dumnezeu. reciteste-ti mesajele. |
||
|
|
||
|
franziska_eu Postat pe 27 Februarie 2012 12:50 |
||
De la: criszoe, la data 2012-02-27 12:40:43A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii,... si daca esti crestin ortodoxa ai asigurata relatia cu dumnezeu? crezi ca dumnezeu are lista, ca mos craciun , cu cei care sunt crestini ortodoxi si care nu sunt. -esti crestin ortodox? -nu parinte. -atunci te trec in lista celor obraznici, chiar daca crezi in dumnezeu. |
||
|
geo_revitalizat Postat pe 27 Februarie 2012 12:50 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 12:42:33De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:31:19ms frumos fericito,,esti draguta,,,nu ti mai deschide insemnari de exuberanta,,ia un orfan si ingrijeste l daca nu mai poti de bnDe la: contachinte, la data 2012-02-27 12:18:21De la: roz5blue6lila7, la data 2012-02-27 12:16:43contachinte cata rautate poti sa ti in tine! cine te-a suparat atat de tare de iti manifesti fustrarea si durerea ?sau esti o persoana neinteleasa?!haa ,,inceteaza esti penibila tine-ti sfaturile pentru tine! nu esti tu persoana ale carei sfaturi sa le urmez! si stii de ce? pentru ca nu esti un om care sa merite a fi respectat, pentru ca nu acorzi respect, dar si pentru stilul tau de viata care n-are nimic de-a face cu credinta si bunatatea sau cu bunele intentii. sa-ti intre bine in cap: nu esti un bun crestin, pentru ca nu respecti, nu esti tolerant, pentru ca furi, pentru ca minti, si exemplele ar putea continua. la munca cu tine! |
||
|
franziska_eu Postat pe 27 Februarie 2012 12:54 |
||
interesant! vrem minuni si noi ne certam pentru cel mai firesc lucru - credinta unui om!! fiecare percepe credinta asa cum crede el de cuvinta! cu ce as fi eu mai presus de acel"sectant" atunci cand incerc sa conving pe altcineva ca a lui credinta este gresita!
|
||
|
kiss_my_ass Postat pe 27 Februarie 2012 12:54 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 12:51:23De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:42:27total eronat,,daca te ai rugat te ai te ai spovedit ai facut canon te ai impartasit din toata inima ,,pacate ti vor fi iertate,,iar daca vei iesi pe usa biserici si vei incepe sa pacatuesti din nou,,ele se vor acumula iarasi,,atat doarDe la: criszoe, la data 2012-02-27 12:40:43A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii,... tu roaga-te in continuare sa te ierte Dumnezeu pentru ca furi si minti... constiinta ta ce spune? daca ai avea un dram de constiinta, iubire de aproape, respect si credinta nu ai mai prosti oamenii si nu le-ai mai fura din buzunare.
|
||
|
franziska_eu Postat pe 27 Februarie 2012 12:56 |
||
De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:42:27Degeaba mergi la biserica si iti faci doar prezenta ,daca tu nu crezi in D-zeuDe la: criszoe, la data 2012-02-27 12:40:43A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii,... si te prezint acolo doar pt a face impresie. Important este credinta ta din suflet si nu ceea ce cred alti. Eu nu cred in BISERICA ...cred doar in D-zeu si atat...ceva exista acolo in care trebuie sa credem altfel ce am fi?ATEU?
|
||
|
criszoe Postat pe 27 Februarie 2012 12:57 |
||
De la: criszoe, la data 2012-02-27 12:57:18De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:42:27Degeaba mergi la biserica si iti faci doar prezenta ,daca tu nu crezi in D-zeuDe la: criszoe, la data 2012-02-27 12:40:43A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii,... vrei sa spui ca tu crezi pentru ca-i musai sa crezi in ceva?! asta am inteles eu din postarea ta!!
|
||
|
kiss_my_ass Postat pe 27 Februarie 2012 12:59 |
||
|
quote name='criszoe' date='2012-02-27 12:40:43']A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii,...[/quote] Permite-mi sa te contrazic,Criszoe,,,,a fi crestin inseamna tot ceea ce ai tastat mai sus,,dogma crestina este impartasita si de alte confesiuni,nu particulariza ,caci gresesti!A fi crestin inseamna sa marturisesti Trinitatea ,sa recunosti caracterul apostolic al Sfintei Biserici,botezul savarsit in numele Sf.Treimi si celelate sacramente,taine nepatrunse de mintea omului si sa urmezi invataturile Mantuitorului! |
||
|
MissRainbow Postat pe 27 Februarie 2012 13:00 |
||
De la: kiss_my_ass, la data 2012-02-27 12:59:30Cred in D-zeu,dar in felul meu si atat.De la: criszoe, la data 2012-02-27 12:57:18De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 12:42:27Degeaba mergi la biserica si iti faci doar prezenta ,daca tu nu crezi in D-zeuDe la: criszoe, la data 2012-02-27 12:40:43A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii,... |
||
|
criszoe Postat pe 27 Februarie 2012 13:01 |
||
De la: MissRainbow, la data 2012-02-27 13:00:27quote name='criszoe' date='2012-02-27 12:40:43']A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii,... Permite-mi sa te contrazic,Criszoe,,,,a fi crestin inseamna tot ceea ce ai tastat mai sus,,dogma crestina este impartasita si de alte confesiuni,nu particulariza ,caci gresesti!A fi crestin inseamna sa marturisesti Trinitatea ,sa recunosti caracterul apostolic al Sfintei Biserici,botezul savarsit in numele Sf.Treimi si celelate sacramente,taine nepatrunse de mintea omului si sa urmezi invataturile Mantuitorului![/quote]A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii, pastratorii, aparatorii si talcuitorii peste veacuri ai Revelatiei dumnezeiesti. |
||
|
criszoe Postat pe 27 Februarie 2012 13:05 |
||
|
Fiecare este liber sa creada in ce vrea si cum vrea,dar exista un singur D-zeu,dar sub multe nume.Istoria este aceeasi pentru toti si ea nu se poate schimba de la o religie la alta. ''Exista o singura religie, totusi exista sute de versiuni ale acesteia.'' |
||
|
criszoe Postat pe 27 Februarie 2012 13:10 |
||
De la: criszoe, la data 2012-02-27 13:05:31A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii, pastratorii, aparatorii si talcuitorii peste veacuri ai Revelatiei dumnezeiesti. [/quote]De la: MissRainbow, la data 2012-02-27 13:00:27quote name='criszoe' date='2012-02-27 12:40:43']A fi crestin ortodox inseamna a marturisi si a implini prin fapte invatatura Mantuitorului Iisus Hristos intreaga, curata, asa cum ne-au lasat-o Sfintele Scripturi si Sfintii Parinti ai Bisericii,... Bun,inteleg,atunci am rugamintea sa-mi spui,folosind cuvintele tale,nu prin "copy" si "paste",ce anume inseamna sa fii crestin!!!!Crestin ortodox ,stiu ce inseamna!!! |
||
|
MissRainbow Postat pe 27 Februarie 2012 13:17 |
||
|
[quote name='criszoe' date='2012-02-27 12:57:18' Eu nu cred in BISERICA ...cred doar in D-zeu si atat...ceva exista acolo in care trebuie sa credem altfel ce am fi?ATEU? [/quote]Gresit!!Isus Cristos i-a spus apostolului Petru;;"Te vei numi Petru(piatra in limba greaca) si pe umerii tai voi cladi Biserica"!!!!!!!!Deci,Biserica a fost,este si va ramane mireasa lui Isus Cristos,,casa in care crestinul il va regasi in Sfantul Sacrament,celebrat ca jertfa sfanta,la fiecare Sf.Liturghie!!! |
||
|
MissRainbow Postat pe 27 Februarie 2012 13:23 |
||
Sa fi un om mai bun de cat cel de langa tine. ''Faci bine,primesti bine !'' |
||
|
criszoe Postat pe 27 Februarie 2012 13:23 |
||
De la: criszoe, la data 2012-02-27 13:23:18 Sa fi un om mai bun de cat cel de langa tine. nu neaparat! ideea este ca sa continui sa faci bine chiar daca primesti rau! |
||
|
kiss_my_ass Postat pe 27 Februarie 2012 13:26 |
||
PS.Cu intarziere te rog mult sa-mi dai voie sa iti urez si eu LA MULTI ANI FERICITI SI SANATATE MAXIMA ALATURI DE CEI DRAGI! PT.MissRainbow
|
||
|
criszoe Postat pe 27 Februarie 2012 13:26 |
||
De la: kiss_my_ass, la data 2012-02-27 13:26:02Sa fi un om mai bun de cat cel de langa tine...exact la asta m-am referit.De la: criszoe, la data 2012-02-27 13:23:18 Sa fi un om mai bun de cat cel de langa tine. |
||
|
criszoe Postat pe 27 Februarie 2012 13:29 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 13:28:31frumos nume ai ass ,,as zice chiar crestinesc iar tu ca un bun crestin treci cu vederea!
|
||
|
kiss_my_ass Postat pe 27 Februarie 2012 13:33 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 13:26:08gresit ce ,,daca vrei sa vb de dragul de a vb vorbim pana dimineata,,biserica este casa domnului pe pamant asta cu petru o stie toata lumea[/quote]De la: MissRainbow, la data 2012-02-27 13:23:01[quote name='criszoe' date='2012-02-27 12:57:18' Asa si,care este diferenta fata de ceea ce am scris?
|
||
|
MissRainbow Postat pe 27 Februarie 2012 13:36 |
||
De la: criszoe, la data 2012-02-27 13:26:12PS.Cu intarziere te rog mult sa-mi dai voie sa iti urez si eu LA MULTI ANI FERICITI SI SANATATE MAXIMA ALATURI DE CEI DRAGI! PT.MissRainbow Multumesc,Cris,si tu sa fii sanatoasa si fericita!!!
|
||
|
MissRainbow Postat pe 27 Februarie 2012 13:47 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 13:42:34nici una tot acolo ajungi,,dar ai scris,, gresit,,nu e nimik gresit,,se completeaza doar,,trebuia sa si citezi sa n teleaga lumea ,,si tu ca poate nu ti mai dai seama[/quote]De la: MissRainbow, la data 2012-02-27 13:36:35De la: contachinte, la data 2012-02-27 13:26:08gresit ce ,,daca vrei sa vb de dragul de a vb vorbim pana dimineata,,biserica este casa domnului pe pamant asta cu petru o stie toata lumeaDe la: MissRainbow, la data 2012-02-27 13:23:01[quote name='criszoe' date='2012-02-27 12:57:18' Am citat,dar nu a aparut !Ideea este aceeasi,asta este important!!!Preotii sunt urmasii apostolilor si Biserica este lacasul Domnului!!! |
||
|
MissRainbow Postat pe 27 Februarie 2012 13:49 |
||
De la: franziska_eu, la data 2012-02-27 11:57:29De la: contachinte, la data 2012-02-27 11:45:11De la: Titanika, la data 2012-02-26 23:12:50Dragii mei,am zis si mai spun;nu cred in popi si nici in papa,iar in religii nici atat.Sant ortodoxa,si cred doar in Dzeu,Fiul LUI,si SF.TREIME,!!!Rugati-va cu toata credinta,din tot sufletul si din toata inima cu ,cuvintele voastre,dupa ce ati spus mai intai"TATAL NOSTRU".Oriunde si in orce loc de pe pamant sub cerul liber va puteti ruga la el.Respectati poruncile si daca ati gresit pe ziua respectiva,cereti LUI iertare,si multumi_TII LUI pt fiecare zi care a trecut,chiar daca esti s-au nu sanatos,chiar daca esti fericit s-au necajit,...in viata noastra nu-s intamplari,e totul prevazut de EL si incercat esti...daca-ti intorci fata de la EL indiferent de imprejurari !draga mea ti am zis si ti mai spun,,preotii sunt ostasii lui dumnezeu in mijlocirea cu oamenii,,ca uni nu si fac treaba bn e cu totul altcva,,prostia care o zici tu acum aproape ca e la moda,,iar moda de cele mai multe ori e pardaf,,,crede in popi crede in biserica,,spovedestete si impartasestete,,cale spre dumnezeu e ft ft grea,,nicidecum usoara,,nu putem sa ne rugam doar in camaruta noastra si gata Da,preotii sant ostasii lui Dzeu , ai dreptate...sant cununata la manastire si m-au pus sa pup icoanele iar eu nu sant de acord cu asta pt ca si mie imi place sa pictez scene religioase,de ce trebuie sa le pup cand sant facute de mana de om?...,am tacut si le-am pupat asa cum mi sa indicat si impus cu toata retinerea mea,iar dupa terminarea ceremoniei am avut o discutie ,la care el mia zis ca ma observat de cum am intrat ca nu fac acest lucru,decat ca m-am rugat si m-am pus in genunchi si mi-am facut sfanta cruce.Tablourile sant pt oameni ca sa inteleaga ce spune biblia,nu scrie nici unde ca trebuie sa ma inchin lor,iar parintele duhovnic n-a mai zis nimic. Nici ei nu sant sfinti,au doar darul de a ne educa nu ne pot impune ce vor ei.Mama se inchina la toate altarele,ma educat si batut ca nu vreau sa pup icoanele....intr-un cuvant:trebuie sa ascultam ce ei zic si nu ceea ce fac. ei. Si ce mai spune Biblia:-Vai de voi carturari si farisei care detineti cheile imparatiei,nu ve-ti putea untra si nici pe alti nu lasati.Ei detin secretul numai de ei stiut,iar cand se va afla mi-e teama ca va fi o mare rasturnare de situatie. Dzeu ne-a lasat sa gandim si sa cautam adevarul in BIBLIE,totusi grea incercare pt noi. "CAUTA SI VEI GASI"-dar ne lipseste timpul necesar si atunci chiar daca avem internet,mai bine stam pe Kudika si ma necajesc ca nu gasesc un emoticon corespunzator. Dragii mei,Dzeu sa fie cu voi! |
||
|
Titanika Postat pe 27 Februarie 2012 19:28 |
||
|
negrule, titanica are dreptate de data acesta, imaginle sunt creeate pentru a usura contemplarea , e mai usor sa te gandesti la ceva atunci cand si vizualizezi. Ar fi mai usor sa gandesti despre mine daca mi-ai vedea o imagine, chiar daca ar fi o pictura....nu? |
||
|
kudika512199 Postat pe 27 Februarie 2012 20:32 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 20:10:39Icoanele ne ridicã minþile de la cele pãmînteºti la cele cereºti. Sf. Ioan Damaschinul a spus: “Prin icoane vizibile suntem conduºi la contemplarea a ceea ce este divin ºi spiritual”. Prin pãstrarea memoriei celor pictaþi în icoane, suntem inspiraþi sã-i imitãm. Sf. Grigore de Nissa (aprox. 330-395) povestea cum nu putea trece pe lîngã o icoanã cu Avraam care-l jertfea pe Isaac “fãrã sã verse lacrimi”. Într-un comentariu la aceste cuvinte, s-a spus la al ªaptelea Sinod Ecumenic: “Dacã unui asemenea Doctor imaginea i-a folosit ºi i-a produs lacrimi, cu atît mai mult ea va aduce cãinþã ºi-i va face bine celui simplu ºi needucat”. Da, ne ridica mintile catre cer,dar nu spone ca trebuie sa ne inchinam lor Nu ma poti sili sa le PUP,si nici sa-mi fac sf cruce in fata lor,DOAR IN FATA BISERICI SI IN BISERICA!!! |
||
|
Titanika Postat pe 27 Februarie 2012 20:40 |
||
De la: kiss_my_ass, la data 2012-02-27 12:54:48 foarte bine punctat. bravo kiss, you're the best
|
||
|
muza_ta Postat pe 27 Februarie 2012 20:50 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 20:21:13Dacã icoanele sunt atît de importante, cum de nu le gãsim în Scripturã? Tu chiar ma enervezi chiar acas am tot felul de tablouri si ingerasi pe toata mobila si vitrina,pt ca-mi sant dragi si ma duce gandul la EL .Acelasi lucru au facut si popi,ca un fel de reclama sa atraga lumea.Intelegi? Astia(popii) trebuie sa se rezume la predica si sa-si face meseria sa duca oamenii si enoriasii pe drumul cel bun in credinta si smerenie prin tablouri si statui,dar nu sa ma faca sa-i PUP!
|
||
|
Titanika Postat pe 27 Februarie 2012 20:51 |
||
De la: contachinte, la data 2012-02-27 20:42:51De la: Titanika, la data 2012-02-27 20:40:37asta nu intelegi,,,nu lor te inchini ci lui dumnezeu infatisat prin ele,,,,clar?????De la: contachinte, la data 2012-02-27 20:10:39Icoanele ne ridicã minþile de la cele pãmînteºti la cele cereºti. Sf. Ioan Damaschinul a spus: “Prin icoane vizibile suntem conduºi la contemplarea a ceea ce este divin ºi spiritual”. Prin pãstrarea memoriei celor pictaþi în icoane, suntem inspiraþi sã-i imitãm. Sf. Grigore de Nissa (aprox. 330-395) povestea cum nu putea trece pe lîngã o icoanã cu Avraam care-l jertfea pe Isaac “fãrã sã verse lacrimi”. Într-un comentariu la aceste cuvinte, s-a spus la al ªaptelea Sinod Ecumenic: “Dacã unui asemenea Doctor imaginea i-a folosit ºi i-a produs lacrimi, cu atît mai mult ea va aduce cãinþã ºi-i va face bine celui simplu ºi needucat”. Pe Dumnezeu il regasesti si intr-o stanca, un copac, o floare, un riu. |
||
|
GHEISA_ Postat pe 27 Februarie 2012 20:53 |
||
De la: GHEISA_, la data 2012-02-27 20:53:03De la: contachinte, la data 2012-02-27 20:42:51De la: Titanika, la data 2012-02-27 20:40:37asta nu intelegi,,,nu lor te inchini ci lui dumnezeu infatisat prin ele,,,,clar?????De la: contachinte, la data 2012-02-27 20:10:39Icoanele ne ridicã minþile de la cele pãmînteºti la cele cereºti. Sf. Ioan Damaschinul a spus: “Prin icoane vizibile suntem conduºi la contemplarea a ceea ce este divin ºi spiritual”. Prin pãstrarea memoriei celor pictaþi în icoane, suntem inspiraþi sã-i imitãm. Sf. Grigore de Nissa (aprox. 330-395) povestea cum nu putea trece pe lîngã o icoanã cu Avraam care-l jertfea pe Isaac “fãrã sã verse lacrimi”. Într-un comentariu la aceste cuvinte, s-a spus la al ªaptelea Sinod Ecumenic: “Dacã unui asemenea Doctor imaginea i-a folosit ºi i-a produs lacrimi, cu atît mai mult ea va aduce cãinþã ºi-i va face bine celui simplu ºi needucat”. asa e!
|
||
|
muza_ta Postat pe 27 Februarie 2012 21:00 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| ce se intampla | 10 | De la: kudika124021 19 Ianuarie 2011 20:36 |
| Dupa 5 ani... | 116 | De la: ktaLINE 29 Iunie 2013 13:58 |
| Profil de personalitate | 2 | De la: negrul_de_serviciu 2 Noiembrie 2010 19:39 |
|
|
||
| Menstruatia | 18 | De la: Yharr 2 Iulie 2011 18:26 |
| Familia mea ! | 17 | De la: Ioonut 11 Aprilie 2013 11:34 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.