Setari Cookie-uri

Culori de Sarbatori - cum decoram casa

Se apropie cu pași repezi Noul An 2015, dar pânã atunci ne pregãtim cu entuziasm pentru Crãciun. Cu mici, cu mari ne gândim la împodobirea bradului de Crãciun și la cadourile mult dorite.

Cu siguranțã cã aveți acasã cutii cu decorațiuni de Crãciun. Este adevãrat cã vã dã un sentiment de nedescris atunci când le deschideți? Asta nu înseamnã cã trebuie sã le folosiți pe toate în decorarea bradului. Trebuie sã vã gândiți inainte de a începe decorarea, la tema pe care doriți sã o abordați, dar și la ce culori vã încântã mai mult în acest sezon.

Tendințele în decorul de sãrbãtori se schimbã de la an la an. Existã chiar și variații sezoniere pentru ca decorul de acasã sã nu devinã plictisitor. Alegerea unei teme pentru Crãciun este o oportunitate atât pentru copii de a fi creativi, cât și pentru adulți de a deveni, pentru scurt timp, din nou copii. Așadar alegeți, împreunã cu copiii sau familia, tema sau conceptul și incepeți sã construiți noul decor de sãrbãtori.

Desigur, vã puteți ajuta sau chiar reutiliza decorațiunile din anii trecuți. Dați frâu liber imaginației și gândiți-vã și la restul docorațiunilor, cum ar fi amenajarea mesei de Crãciun, ambalajele de cadouri, felicitãri etc, care trebuie sã fie în același ton.

Pentru a vã veni în ajutor în alegerea temei, vã oferim o perspectivã cu privire la noile tendințe, astfel încât sã puteți începe planificarea decorului de Crãciun, iar alegerea accesoriilor sã vi se parã distractivã!

Alegerea temei pentru Crãciunul 2014

Decor metalic și strãlucitor

Una dintre tendințele de iarnã 2014 în home deco presupune includerea de accesorii metalice printre decorațiuni sau accesoriile din încãpere. Gândiți-vã la produse cum ar fi panglici, funde, plante ornamentale etc.

Tema înghețului

Un copac alb cu turcoaz, albastru pal, verde deschis sau de alte decorațiuni de culoare pastel este o modalitate trendy de a creea o atmosferã seninã, veselã, de vacanțã în casã, în timpul sãrbãtorilor.

Un Crãciun incitant și îndrãzneț

Dacã vreți sã ieșiți în evidențã, iar bradul sã fie un light-motiv al casei voastre, îndrãzniți sã alegeți culori strãlucitoare precum roz purpuriu, turcoaz bogat și smarald. Acestea sunt culori ideale care se vor asorta cu auriu, argintiu dar și diverse alte culori bogate, profunde, cu un finisaj metalic, combinate frumos cu nuanțe închise de violet și turcoaz.

Crãciun vintage

Îmbinarea accesoriilor decorative vintage cu decoruri moderne și contemporane. Modificarea sau reutilizarea elementelor vechi este printre cele mai populare teme de decorare pentru Crãciunul 2014.

Decorarea bradului de Crãciun

Indiferent de tema aleasã, existã câteva tehnici de bazã în decorarea unui brad de Crãciun.

În primul rând se așeazã instalația cu luminițe, pornind de la baza copacului spre vârf și iar cãtre bazã. Pasul doi este împodobirea cu betealã. Este de preferat sã renunțați la prea des utilizata betealã clasicã, de culoare aurie, argintie, roșie sau albastrã. Acum în tendințe este beteala din organza, saten sau dantelã și alte decorațiuni din texturi fine, iar pentru un plus de noblețe, adaugați șiraguri de perle și funde mari din același material ca cel al betelei.

Trebuie sã știți cã nu întotdeauna decorațiile scumpe fac un brad sã arate mai frumos. Dacã vã veți folosi imaginația, puteți crea decorațiuni frumoase cu cele mai banale și simple lucruri: inele, clopotei, bomboane, ursuleti de plus, felicitari etc.

Cadourile de Crãciun

Cadourile din jurul bradului de Crãciun vor fi așezate dupã finalizarea împodobirii bradului. Pentru a fi în ton cu decorul ales, ambalajul și fundele trebuie sa fie în ton. Orice mic detaliu conteazã și va fi apreciat, cu siguranțã. Pentru a creea o atmosfera elegantã, puteți aplica pe fiecare cadou elemente din brad.

Masa de Crãciun

Dupã împodobirea bradului și decorarea casei în spiritual sãrbãtorilor, urmeazã pregatirea pentru masa de Crãciun. Masa în jurul cãreia se vor aduna membrii familiei și prieteni dragi va trebui decoratã în spiritul sãrbãtorilor și sã facã parte din aceeași poveste cu decorul.

Fața de masã și decorațiunile trebuie sã fie și ele în ton cu bradul de Crãciun. Puteți utiliza elemente din brad pe care sã le așezați pe masã sau suspenda de lustrã.

Decorați si pereții diningului în aceleași culori și cu materialele potrivite. Pentru imagini inspirationale vizitati http://blog.decoradesign.ro/culori-de-sarbatori/

Important este sã nu lipseascã din ambient colindele și urãrile de Crãciun, și totul va fi perfect – cu siguranțã!

Vã urãm din suflet CRÃCIUN FERICIT!
kudika_976407
Postat pe 12 Decembrie 2014 11:29
eu o sa imi pun craci de brad peste tot, gloabe in geam, o sa acopar laptopul masa, wc-ul cu ghirlande, ingerasul in pun de lustra instalatia o agatde bateria de la buda si go, gog merry christmas
yumy
Postat pe 12 Decembrie 2014 22:01
P.S nu stiu cum sa denumesc acest stil de imbodobire astept sugestii
yumy
Postat pe 12 Decembrie 2014 22:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Perete rece 31 De la: MIKE 27 Aprilie 2010 17:04
Ajutor... 8 De la: electrice 7 Aprilie 2009 16:02
Cum aduc salteaua acasa? 17 De la: kudika_27997 4 Iunie 2013 11:10
incalzire pe combustibil lichid -doresc un injector- 2 De la: kudika320595 9 Septembrie 2010 08:59
apartament 48 mp -sugestii de mobilare 18 De la: arm_ramona 11 Iunie 2010 18:48