Setari Cookie-uri

Probleme in cuplu

As vrea sa impartasesc cu voi o situatie cu care ma confrunt si care ma roade tare pentru ca nu stiu ce sa fac sau cum sa fac ca sa nu-mi pierd sufletul pereche Noi suntem de un an si putin impreuna, iar la inceput totul a fost perfect. Atat de perfect cum nu am visat vreodata ca as putea sa am o relatie de genu ptr ca toate celelalte relatii ale mele au fost ca sa fie si niciodata cei cu care am fost nu m-au facut sa simt ceva sau sa vreau o relatie in adevaratul sens al cuvantului. Povestea noastra era perfecta chiar daca eu la inceputul relatiei am fost rece si distanta, el m-a suportat si a luptat pentru noi si asa am ajuns sa-l iubesc enorm de mult si in sfarsit sa stiu cum e sa te vezi cu cineva alaturi o viata intreaga. Totul s-a schimbat in momentul in care am hotarat sa ne mutam impreuna. Din cauza ca parintii mei nu erau de acord eu am amanat aceasta mutare impreuna cu gandul sa-mi gasesc un job si sa impac pe toata lumea. Lucrurile nu au mers chiar asa. El s-a simtit din ce in ce mai singur pana a ajuns sa fie cu alta, care spune el a fost doar din cauza singuratatii. A vrut sa ne despartim, dar am ramas impreuna pentru ca in momentul in care a vrut sa puna capat relatiei si-a dat seama ca nu poate. Lucrurile au mers din ce in ce mai rau. Mi-a spus ca nu fac lucruri banale pe care ar trebui sa le simt si sa le fac fara sa ma gandesc. Si de aici si marea mea dilema. Pentru ca in toate celelalte relatii ale mele am fost distanta si nu am pus suflet, nu stiu nu imi dau seama de aceste lucruri marunte pe care se presupune sa vina de la sine. Si acum mi se pare ca ne-am indepartat foarte mult, el imi spune ca la un moment dat va claca pentru ca nu mai poate asa si il inteleg. De aceea nu stiu sunt speriata pentru ca tot incerc sa-mi dau seama de lucrurile astea marunte si nu imi vine nimic in cap. Aveti vreun sfat pentru mine?
kudika_986587
Postat pe 2 Mai 2015 23:46
De la: kudika_986587, la data 2015-05-02 23:46:13As vrea sa impartasesc cu voi o situatie cu care ma confrunt si care ma roade tare pentru ca nu stiu ce sa fac sau cum sa fac ca sa nu-mi pierd sufletul pereche Noi suntem de un an si putin impreuna, iar la inceput totul a fost perfect. Atat de perfect cum nu am visat vreodata ca as putea sa am o relatie de genu ptr ca toate celelalte relatii ale mele au fost ca sa fie si niciodata cei cu care am fost nu m-au facut sa simt ceva sau sa vreau o relatie in adevaratul sens al cuvantului. Povestea noastra era perfecta chiar daca eu la inceputul relatiei am fost rece si distanta, el m-a suportat si a luptat pentru noi si asa am ajuns sa-l iubesc enorm de mult si in sfarsit sa stiu cum e sa te vezi cu cineva alaturi o viata intreaga. Totul s-a schimbat in momentul in care am hotarat sa ne mutam impreuna. Din cauza ca parintii mei nu erau de acord eu am amanat aceasta mutare impreuna cu gandul sa-mi gasesc un job si sa impac pe toata lumea. Lucrurile nu au mers chiar asa. El s-a simtit din ce in ce mai singur pana a ajuns sa fie cu alta, care spune el a fost doar din cauza singuratatii. A vrut sa ne despartim, dar am ramas impreuna pentru ca in momentul in care a vrut sa puna capat relatiei si-a dat seama ca nu poate. Lucrurile au mers din ce in ce mai rau. Mi-a spus ca nu fac lucruri banale pe care ar trebui sa le simt si sa le fac fara sa ma gandesc. Si de aici si marea mea dilema. Pentru ca in toate celelalte relatii ale mele am fost distanta si nu am pus suflet, nu stiu nu imi dau seama de aceste lucruri marunte pe care se presupune sa vina de la sine. Si acum mi se pare ca ne-am indepartat foarte mult, el imi spune ca la un moment dat va claca pentru ca nu mai poate asa si il inteleg. De aceea nu stiu sunt speriata pentru ca tot incerc sa-mi dau seama de lucrurile astea marunte si nu imi vine nimic in cap. Aveti vreun sfat pentru mine?Ce varsta aveti???Motivul invocat de iubitul tau in vederea justificarii infidelitatii lui este pueril si neinspirat!!!Dragilor,CAND IUBESTI,NU INSELI!!!!Sa fie clar!!!!Oricate motive s-ar prezenta aici,in fata mea sunt nule si neavenite!!!L-ai intrebat despre ce fel de "lucruri banale" este vorba!!COMUNICATI DESCHIS,aceasta este calea de urmat,caci atat timp cat se fac ,doar apropouri,insinuari si acuze directe sau nu,acea relatie nu are baza solida!!!Discutati,fratilor,spuneti ce anume va deranjeaza,punctual,nu vag,lasand totul la imaginatia celuilalt,nu asa decurg lucrurile in relatii!!Nicio relatie nu functioneaza mergand pe ideea ghicitului dorintelor partenerului,dimpotriva,fiti sinceri ,unul cu celalalt si exprimati-va,atat sentimentele,cat si nemultumirile!!
kudika_15804
Postat pe 3 Mai 2015 10:44
Da, l-am intrebat tocmai ca vreau sa fac totul sa fie bine si sa fie fericit cu mine si mi-a spus ca nu imi spune ptr ca lucrurile astea ar trebui sa vina de la mine, sa le simt sa le fac si daca imi zice le voi face doar ptr ca mi-a zis el. Aici e dilema mea cea mare. Ma gandesc la ce naiba se refera si ce fac alte fete ptr relatiilor lor si eu nu le fac, Care sunt lucruriile alea marunte?
kudika_986587
Postat pe 3 Mai 2015 11:29
De la: kudika_986587, la data 2015-05-03 11:29:12Da, l-am intrebat tocmai ca vreau sa fac totul sa fie bine si sa fie fericit cu mine si mi-a spus ca nu imi spune ptr ca lucrurile astea ar trebui sa vina de la mine, sa le simt sa le fac si daca imi zice le voi face doar ptr ca mi-a zis el. Aici e dilema mea cea mare. Ma gandesc la ce naiba se refera si ce fac alte fete ptr relatiilor lor si eu nu le fac, Care sunt lucruriile alea marunte?Iubitul tau este ambiguu!!! Acele lucruri marunte,dar care se pare ca sunt extrem de importante pentru iubitul tau,pot fi neinsemnate pentru tine!!!Fiecare relatie este unica prin debutul,desfasurarea si esenta ei,deci nu exista niste reguli stricte ,care se cer respectate de catre cei implicati!!Exista un tablou general al oricarei relatie,dar nicio relatie nu seamana cu alta!!!Conteaza foarte mult temperamentul vostru,modul de a fi,naturaletea si spontaneitatea voastra in relatie,empatia si comuniunea spirituala!!!Nimic nu functioneaza daca nu va simtiti liberi in relatia voastra,este vorba de acea libertate de exprimare,atat in dorinte,cat si in anumite probleme,care pot aparea pe parcurs!!!Apropierea voastra emotionala,trairile voastre trebuie sa aiba puncte tangente,cel putin unul,ca sa puteti empatiza,sa simtiti "din ochi" ceea ce doriti reciproc!!!Raman la sfatul de a insista asupra spunerii ,de catre partenerul tau,a acelor detalii,care ,se pare,ca lipsesc din manifestarile tale!!!Nu conteaza modul cum se comporta alte tinere in relatia lor,pentru ca legatura lor poate fi diferita de a voastra,nu exista clisee in relatii!!!Roaga-l sa iti explice despre ce este vorba,dar,eu,una,inclin sa cred ca este o scuza de care se foloseste in mod nedrept!!!Daca discutati,aproape totul se poate rezolva!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Mai 2015 11:43
Multumesc frumos de sfat!! Sper ca in final sa se rezolve totul
kudika_986587
Postat pe 3 Mai 2015 13:20
De la: kudika_986587, la data 2015-05-03 13:20:17Multumesc frumos de sfat!! Sper ca in final sa se rezolve totulCu placere!!!Daca relatia voastra este cladita,totusi,pe sentimente reale,este pacat sa va pierdeti pe cararile ei!!!Nicio relatie nu este perfecta, dar, daca exista aport de ambele parti,acea relatie functioneaza !!!!Rabdare,unul cu celalalt si deschidere spre dialog,nu mutenie,nu monologuri,ci DIALOG!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Mai 2015 13:31
Draga mea, eu cred ca respectivul cauta nod in papura. In primul rand cel care a gresit este chiar el, te-a inselat desi ar fi trebuit sa te inteleaga si sa aiba rabdare pana lamureai situatia familiala. In schimb ce-a facut? de "singuratate si plictis" mititelul si-a gasit o alta...ca doar n-o fi prost sa stea pe sec. Mare tupeu. Amanati doar inevitabilul si ai sa suferi mai rau. Nu stiu ce sfaturi sa-ti dau pentru ca nu-l cunosc si nu stiu ce pretentii are, stiu doar ca in iubire faci gesturi pe care nici nu le constientizezi, vin natural iar daca nu stii n-ar trebui sa-ti pui cenusa in cap ci sa invatati si sa va invatati impreuna si reciproc gesturile de iubire, asta insa in mod civilizat si fara reprosuri. Pana la urma nimeni nu se naste invatat si in afara de Dumnezeu nimeni nu e perfect. In viata totul se invata daca ai bunavointa.
simona_anca
Postat pe 28 Mai 2015 15:23
De la: kudika_986587, la data 2015-05-02 23:46:13As vrea sa impartasesc cu voi o situatie cu care ma confrunt si care ma roade tare pentru ca nu stiu ce sa fac sau cum sa fac ca sa nu-mi pierd sufletul pereche Noi suntem de un an si putin impreuna, iar la inceput totul a fost perfect. Atat de perfect cum nu am visat vreodata ca as putea sa am o relatie de genu ptr ca toate celelalte relatii ale mele au fost ca sa fie si niciodata cei cu care am fost nu m-au facut sa simt ceva sau sa vreau o relatie in adevaratul sens al cuvantului. Povestea noastra era perfecta chiar daca eu la inceputul relatiei am fost rece si distanta, el m-a suportat si a luptat pentru noi si asa am ajuns sa-l iubesc enorm de mult si in sfarsit sa stiu cum e sa te vezi cu cineva alaturi o viata intreaga. Totul s-a schimbat in momentul in care am hotarat sa ne mutam impreuna. Din cauza ca parintii mei nu erau de acord eu am amanat aceasta mutare impreuna cu gandul sa-mi gasesc un job si sa impac pe toata lumea. Lucrurile nu au mers chiar asa. El s-a simtit din ce in ce mai singur pana a ajuns sa fie cu alta, care spune el a fost doar din cauza singuratatii. A vrut sa ne despartim, dar am ramas impreuna pentru ca in momentul in care a vrut sa puna capat relatiei si-a dat seama ca nu poate. Lucrurile au mers din ce in ce mai rau. Mi-a spus ca nu fac lucruri banale pe care ar trebui sa le simt si sa le fac fara sa ma gandesc. Si de aici si marea mea dilema. Pentru ca in toate celelalte relatii ale mele am fost distanta si nu am pus suflet, nu stiu nu imi dau seama de aceste lucruri marunte pe care se presupune sa vina de la sine. Si acum mi se pare ca ne-am indepartat foarte mult, el imi spune ca la un moment dat va claca pentru ca nu mai poate asa si il inteleg. De aceea nu stiu sunt speriata pentru ca tot incerc sa-mi dau seama de lucrurile astea marunte si nu imi vine nimic in cap. Aveti vreun sfat pentru mine?


Ție ți este fric s iubești?

Cred c lucrurile s-ar ameliora dac ați merge la o terapie de cuplu. Sau mcar tu caut un psihoterapeut acreditat care s te ajute cu sugestii pertinente. Ai nevoie de o consiliere de specialitate ca s nțelegi ce vrea el s spun prin acele lucruri mrunte care vin de la sine.Poate c v este fric de intimitatea autentic sau numai ție sau numai lui, cine știe exact ce este, de fapt, ntre voi.(Cci și el s-a refugiat ntr-o alt relație apoi a revenit. Și el fuge, se pare, de o intimidate autentic)! Un terapeut ar putea afla printr-un interviu de specialitate. Te-ar ajuta foarte mult. Poate c ți scap ceva. Așa, pe net e mai greu.Poate chiar un terapeut brbat.
kudika_976762
Postat pe 29 Mai 2015 15:31
De la: kudika_986587, la data 2015-05-03 11:29:12Da, l-am intrebat tocmai ca vreau sa fac totul sa fie bine si sa fie fericit cu mine si mi-a spus ca nu imi spune ptr ca lucrurile astea ar trebui sa vina de la mine, sa le simt sa le fac si daca imi zice le voi face doar ptr ca mi-a zis el. Aici e dilema mea cea mare. Ma gandesc la ce naiba se refera si ce fac alte fete ptr relatiilor lor si eu nu le fac, Care sunt lucruriile alea marunte?


Este greșit s credem c, dac cineva ne iubește, va ghici tot ce ne trebuie și s tragem concluzia c, dac nu ghicește,atunci acel cineva nu ne iubește.

Dar, se poate ca și ție s ți fie fric s te exprimi firesc, s fii reticent n a rspunde unor drglșenii sau chiar s nu știi s-ți exprimi tandrețea.

Sunt multe nuanțe pe aici și cred -totuși- c nu ar strica s cauți consiliere psihologic.

Cum s-ți spun el s fii tundra!? Nu are cum.

Dar și dac ceea ce vrea sunt perversitți sau chestii intime mai ndrznețe ...Nu e de neglijat nici acest aspect. E mai bine s te lmurești. Vezi și tu cnd aduce vorba despre ce nu faci tu și ar trebui s vin de la tine. poate așa te vei lmuri (Cnd, cu ce prilejuri?). C ...poate ție nu-ți place și nu agreezi așa ceva. e mai bine s te lmurești. Acest aspect nu tine de iubire așta s fii sigur. Și, da...ar veni de la sine dar dac nu vine de la sine nu-I bai și nu nseamn c nu-l iubești și nu poate spune asta și nu ar trebui s te condiționeze cu dusul la alta pentru a te determina s faci chestii care nu-ți plac. Dar,nc o data, sunt doar supoziții. Te vei lmuri ...Ar fi mai bine s ai un consilier.
kudika_976762
Postat pe 29 Mai 2015 15:50
De la: kudika_976762, la data 2015-05-29 15:50:07
De la: kudika_986587, la data 2015-05-03 11:29:12Da, l-am intrebat tocmai ca vreau sa fac totul sa fie bine si sa fie fericit cu mine si mi-a spus ca nu imi spune ptr ca lucrurile astea ar trebui sa vina de la mine, sa le simt sa le fac si daca imi zice le voi face doar ptr ca mi-a zis el. Aici e dilema mea cea mare. Ma gandesc la ce naiba se refera si ce fac alte fete ptr relatiilor lor si eu nu le fac, Care sunt lucruriile alea marunte?


Este greșit s credem c, dac cineva ne iubește, va ghici tot ce ne trebuie și s tragem concluzia c, dac nu ghicește,atunci acel cineva nu ne iubește.

Dar, se poate ca și ție s ți fie fric s te exprimi firesc, s fii reticent n a rspunde unor drglșenii sau chiar s nu știi s-ți exprimi tandrețea.

Sunt multe nuanțe pe aici și cred -totuși- c nu ar strica s cauți consiliere psihologic.

Cum s-ți spun el s fii tundra!? Nu are cum.

Dar și dac ceea ce vrea sunt perversitți sau chestii intime mai ndrznețe ...Nu e de neglijat nici acest aspect. E mai bine s te lmurești. Vezi și tu cnd aduce vorba despre ce nu faci tu și ar trebui s vin de la tine. poate așa te vei lmuri (Cnd, cu ce prilejuri?). C ...poate ție nu-ți place și nu agreezi așa ceva. e mai bine s te lmurești. Acest aspect nu tine de iubire așta s fii sigur. Și, da...ar veni de la sine dar dac nu vine de la sine nu-I bai și nu nseamn c nu-l iubești și nu poate spune asta și nu ar trebui s te condiționeze cu dusul la alta pentru a te determina s faci chestii care nu-ți plac. Dar,nc o data, sunt doar supoziții. Te vei lmuri ...Ar fi mai bine s ai un consilier.


Rectific! Cum s-ți spun el s fii tandr!?

E poate ceva ce greu ai s scoți de la el. Dar,dac e nemulțumit poate c ar fi bine s rupi relația.
kudika_976762
Postat pe 29 Mai 2015 15:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
femeia perfecta? 135 De la: adintz 23 Iulie 2009 13:14
Ce ati facut cand barbatii iubiti nu s`au ridicat la asteptarile voastre? 53 De la: kudika029282 29 August 2010 18:22
Dilema sau nu.......... 37 De la: cristianat 14 Iunie 2009 19:37
barbatii...si urmarile lor... 34 De la: Cassey 13 Mai 2009 16:18
Joc interesant... 7 De la: Sandra91 30 Octombrie 2010 15:30