Setari Cookie-uri

De ce să porți coroniță cu flori naturale la nuntă în loc de voal

Este primăvară. Asta înseamnă că e sezonul florilor ce înfloresc. Și este sezonul nunților! Așa că este cazul să le îmbin frumos pe amândouă și să vă spun despre o mică obsesie pe care o am. Nu, nu am  planuri de măritiș, însă asta nu înseamnă că nu mă impresionează frumusețea rochiilor de mireasă sau a accesoriilor ce o completează. Așa că azi, pentru viitoarele mirese, propun un altfel de accesoriu, potrivit cu sezonul estival: ce-ar fi să purtați o coroniță cu flori naturale la nuntă, în loc de voal?

Fie că visezi la o nuntă pe plajă, la una la pădure sau la una boemă, alături de prieteni, ai nevoie de accesorii de mireasă. Și ce zici, dacă, în loc de accesorii de cap de nuntă clasice (diademe de cristale, voaluri, coronițe artificiale) îți propun altfel de accesorii florale de cap?

Îți propun să încerci altceva. Să fii altfel de mireasă. Îți propun să alegi coronițe cu flori de mireasă. Desigur, nu le poți păstra ca amintire, căci se vor usca, însă vei păstra în suflet amintirea zilei în care ai fost cea mai frumoasă. Și o coroniță cu flori naturale la nuntă poate face această amintire să se întâmple!

Așadar, ce zici dacă completezi o coafură de mireasă nu cu voal, ci cu flori naturale? Am adunat câteva variante tare frumoase, din care să te inspiri, dacă urmează să fii mireasă. Și, dacă nu te conving încă, cu florile naturale, am pregătit și câteva accesorii de mireasă, mai aproape de variantele clasice. Descoperă accesorii de cap de nuntă, cu flori artificiale dar și accesorii florale de cap, 100% naturale și parfumate.

Citește și:

Descoperă mai jos cele mai frumoase coronițe cu flori de mireasă și cum să le porți. Alege o coroniță cu flori naturale la nuntă pentru o coafură de mireasă atât de spectaculoasă și atât de ”altfel”!

Coroniță cu flori naturale la nuntă: se poartă Boho, se poartă accesorii de mireasă cu flori de grădină

O coroniță cu flori naturale la nuntă este o variantă atât de senzuală și romantică! Un mix de boboci mici și mari, cu ceva accente de frunze verzi, cu fructe de pădure rozii și roșii sunt un statement Boho, perfect la o rochie romantică, dantelată.

Alege o coafură de mireasă cu bucle lejere sau un coc răvășit la baza gâtului și poartă coronițe cu flori de mireasă. Și genul de accesorii de cap de nuntă cu trandafiri de grădină pot fi o variantă perfectă pentru o mireasă delicată, romantică, prințesă.

Citește și:

Accesorii de cap de nuntă simple, ce completează bucle lejere, ușoare

Alege o coafură pentru mireasă lejeră. Cu bucle naturale, lejere, deloc fixate, cu părul sănătos și în vânt. Completează totul cu accesorii de cap de nuntă simple! Și ce variantă mai frumoasă dacă nu o coroniță cu flori naturale la nuntă? Mă gândesc la floarea miresei, albă pură sau la floricelele de câmp, mici și albe. Doar acest gen de coronițe cu flori de mireasă și rochia ta cu trenă, albă, delicată, princiară.

Același efect de simplitate și puritate, de eleganță și rafinament îl au și coronițele cu margarete. Sau poți să îți rogi stilistul să își prindă pur și simplu câteva flori albe în păr, printre șuvițe. Chiar că vei purta altfel de accesorii de cap la nuntă!

Citește și:

Alege o coroniță cu flori naturale

Alege o coroniță cu flori naturale

Se poartă accesorii florale de cap: alege flori statement, completate de pene

Pentru domnițele Boho, care înainte de nuntă petrec la Summer Well, de ce nu, mă gândesc la o coroniță cu flori naturale la nuntă. O coroniță completată în împletituri de ceva pene. Poți alege în loc de accesorii de mireasă acest gen de finisaj și nimeni nu va crede că e de neapreciat! Poți alege accesorii de cap de nuntă cu flori, pene, inserții din dantelă sau mici bijuterii strecurate printre plete, dacă ești o mireasă boemă. Cu cât părul este mai natural, cu atât aceste accesorii florale de cap vor ieși în evidență.

La fel de Boho și de statement sunt și genul de coronițe cu flori de mireasă cu câte o floare mare, dominantă. Mă gândesc la genul de bandană pe care poți prinde un bujor imens, într-o nuanță ce se potrivește ținutei și tenului tău.

Citește și:

Coronițe cu flori de mireasă, dar și cu fructe: poartă flori tropicale și fructe de pădure

Și dacă vrei să accentuezi altfel o coafură pentru mireasă, crede-mă că o coroniță cu fructe de pădure rotunde (comestibile sau decorative) va avea același efect de feerie a pădurii! O rochie dantelată este sugestia mea pentru acest gen de coroniță cu flori și fructe naturale la nuntă.

Tot pentru miresele ce vor să iasă în evidență, propun niște accesorii de cap pentru nuntă colorate. Poți purta coronițe cu flori de mireasă, într-o tentă tropicală, și dacă faci nunta pe plajă și dacă ești la restaurant. Acest gen de accesorii de mireasă se potrivesc și rochiilor simple dar și mireselor neconvenționale ce se căsătoresc în jeans și un tricou, la apus, pe malul mării sau în vârf de munte!

Citește și:
  • 4 metode de a întreține ghetele din piele
  • Splash - colecția must-have a verii!
  • Splash - colecția CROCS must-have a verii!

Completează o coafură pentru mireasă cu o coroniță de zeiță de pădure: cu bujori și crenguțe de brad

O coafură de mireasă cu bucle în valuri lejere se potrivește cu o coroniță cu flori și crenguțe de brad. Dacă vrei o nuntă rafinată și elegantă, alege inserțiile de crenguțe de brad, care dau o notă tare interesantă. Mai ales în părul blond!

La fel de bine se potrivesc și crenguțele verzi de la alte plante, cu mici accente colorate de petale.

Asortează o coroniță cu flori naturale la nuntă cu buchetul de mireasă sau alege coronițe pentru toate participantele

Folosește aceleași flori și în buchetul de mireasă și la modelul de coroniță cu flori naturale la nuntă. Gardenii, trandafirii, fructe, frunze și crenguțe, toate se pot îmbina la întreg trusoul de accesorii de mireasă, de la buchet, până la accesorii de cap de nuntă. Astfel se creează o asortare, o sinergie între aranjamentele florale.

Citește și:

La fel de bine poți propune ca toate domnișoarele de onoare să poarte accesorii de cap de nuntă din aceleași flori. Iar tu poți alege să porți o coroniță cu flori naturale la nuntă care iese în evidență, însă în aceeași notă vizuală, pentru o compoziție elegantă.

Accesorii de mireasă într-o paletă roz, pastelată, romantică

Dacă vrei să fii în ton cu sezonul pastelat actual, alege coronițe cu flori de mireasă rozii. Așezate și împletite în mănunchiuri roz, romantice, poți alege aceleași flori de dimensiuni diferite sau flori și boboci cu texturi și forme diferite. Mai ales dacă le strecori pe o „bentiță” de frunze și crenguțe.

Poți alege să porți accesorii de mireasă cu accente de roz, mai ales că este sezonul acestui ton feminin! Nu este nimic mai interesant de cât o coroniță cu crini albi și un bujor imens sau un trandafir imens, roz, tronând în minunata ta coafură de mireasă! Poate fi o adevărată coroană princiară și o variantă de accesorii florale de cap, ce se prind de un coc ridicat, buclat, în creștet.

Poți fi o mireasă clasică, nu e necesar să ai bucle Boho în valuri, poți realiza o coafură pentru mireasă precum un coc prins sau o împletitură și poți purta o coroniță cu flori naturale la nuntă, cu accente de roz.

Alege bentițe cu decorațiuni florale

Alege bentițe cu decorațiuni florale

Coroniță cu flori naturale la nuntă în loc de voal? Ce zici de amândouă?

Îți mai propun variante de coronițe cu flori de mireasă de același fel, de aceeași culoare, însă de dimensiuni diferite. Se creează un ritm interesant acolo! La fel de interesante sunt și acele accesorii de cap de nuntă cu flori mari, asimetrice, pe o parte sau simplele accesorii de mireasă doar din frunze. Gândește-te în loc de accesorii florale de cap, la accesorii vegetale de cap. Sau, și mai bine, gândește-te la diademele cu lauri, cam așa!

O coafură de mireasă poate ieși în evidență cu un voal sau cu coronițe cu flori de mireasă. Sau cu amândouă! Dacă vrei să îmbini tradiția cu modernul, clasicul cu genul de accesorii de mireasă ”altfel”, alege să porți coroniță cu flori naturale la nuntă alături de voal! Te sfătuiesc în acest caz să mergi pe un fel de ”ton în ton” atât la ce accesorii de cap de nuntă alegi, cât și la voal și buchet. Adică, alege coronițe cu flori de mireasă în tonul voalului și alege un buchet de mireasă din aceeași gamă de plante și flori. Și păstrează o coafură și un machiaj pentru mireasă cât mai naturale și necomplicate, așa încât compoziția vizuală să nu fie aglomerată!

Oricum ar fi, orice fel de coroniță cu flori naturale la nuntă ai alege, te sfătuiesc să te distrezi. Să te simți bine, să te gândești că e ziua ta, a voastră! Și dacă vrei accesorii de mireasă naturale și dacă vrei accesorii florale de cap cu plante naturale, tu trebuie să fii starul zilei!

Și dacă vrei să alegi accesorii de cap de nuntă cu flori sau diademe cu modele Boho, însă vrei să păstrezi piesa ca amintire, poți oricând alege dintre sugestiile mele de mai sus. Oricum ar fi, fie că alegi coronițe cu flori de mireasă, fie că sunt naturale sau nu, încearcă să fii o mireasă altfel. Vei rămâne în mintea tuturor și mai ales, vei păstra tu această amintire prețioasă.

Amintirea unei zile în care în loc de o coafură pentru mireasă, cu coc clasic, ai ales bucle lejere, romantice. Amintirea unei zile când, în loc de un voal lung, pompos și cu trenă, ai ales o coroniță cu flori naturale la nuntă, purtată pe plajă, de ce nu?

Sursa foto front page – Jenny Marvin/Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.