Setari Cookie-uri

Cum alegi un machiaj de seară în funcție de ținuta ta

O rochie de seară prețioasă, opulentă sau o rochie minimalistă, simplă și de efect? Un plic simplu, elegant sau un  clutch-bag paietat? Sandale simple, cu toc sau pumps înalți, decorați? Există câte un machiaj de seară în funcție de ținuta ta, oricare ar fi ea! Descoperă care este recomandarea mea!

Tu ce alegi să porți când e vorba despre ținute de ocazie, de cocktail, de seară sau de gală? Preferi ținutele bogate, cu piese dominante, opulente, spectaculoase? Sau alegi ținute minimaliste, cu linie clară, ”curată”, fără prea multe artificii ce domină vizual outfit-ul?

Ideea este că orice ai alege, de azi vei ști cum alegi un machiaj de seară în funcție de ținuta ta!

Până la urmă pantofii, accesoriile, bijuteriile, coafura și machiajul sunt doar completări ale look-ului tău. Ca să alegi un machiaj de seară potrivit ținutei tale, trebuie să te gândești la un singur lucru: la obținerea unui rezultat echilibrat, calibrat, nici prea încărcat, cât să creeze impresia de kitsch, nici prea simplu cât să pară sec, tern, monoton.

Așadar, important este să alegi un machiaj de seară ca să echilibrezi ținuta! Nu să o eclipsezi! Nu să o faci să iasă atât de mult în evidență, încât să deranjeze vizual privitorii. De fapt, scopul este ca întregul ansamblu să fie plăcut vizual și potrivit asortat. Așadar, cum alegi un machiaj de seară în funcție de ținuta ta?

Citește și:

Citește părerile specialistului în machiaj Silviana Buturugă 

Citește părerile specialistului în machiaj Silviana Buturugă despre machiajul tip contur

Machiaj de seară în funcție de ținuta ta: echilibrează look-ul!

Ca și coafura, machiajul este extensia ținutei tale. Să alegi un machiaj de seară în funcție de ținuta ta nu e nici simplu, nici complicat. Gândește asortarea make-up-ului și a coafurii ca alegerea accesoriilor, a pantofilor sau a bijuteriilor. Trebuie să efectuezi un machiaj de seară ca să echilibrezi ținuta, și nimic mai mult!

Nu poți alege un machiaj prea spectaculos dacă rochia ta de eveniment este prețioasă! Dacă porți o rochie lungă, cu volane, elemente de croi spectaculoase, dominante, machiajul nu poate eclipsa ținuta!

produse pentru machiajul de seară

Alege totul pentru machiajul de seară de aici

Alege un machiaj de seară în funcție de ținuta ta, o completare care să se încadreze în stilul ales și nu un make-up încărcat, prea prețios, prea texturat! Mizează pe un Smoky eyes cu buze naturale, de exemplu, căci scopul este să alegi totuși un stil suficient de prețios, așa încât o ținută încărcată să nu minimizeze efectul machiajului.

Citește și:

Dacă vorbim despre alegerea unei ținute mai degrabă simplă – un tuxedo de inspirație androgină sau o rochie minimalistă dar prețioasă de eveniment sau de ocazie, atunci și în acest caz ai nevoie să adaptezi un machiaj de seară potrivit ținutei tale.

În astfel de cazuri, un make-up cat-eye și un ruj colorat, cremos sau texturat poate fi potrivirea perfectă. Și pentru că vorbim despre echilibrul perfect, cum alegi alegi un machiaj de seară în funcție de ținuta ta care să nu fie prea mult, sau cum zice englezul ” too much”?

Accentuează fie ochii, fie buzele și nu încărca look-ul de seară! Atenție și la culoare și textură!

Recomandat ar fi, ca să alegi un machiaj de seară în funcție de ținuta ta, să alegi o zonă pe care vrei să o accentuezi. Așa cum alegi și rochia, cu un centru de interes – să zicem cu volane la fustă, decolteu interesant pe umeri, spatele gol, pliuri, pliseuri, drapaje sau încrețituri pe umeri, sau poate aplicații prețioase pe șolduri, așa vei alege și machiajul echilibrat.

Citește și:

Un machiaj de seară potrivit ținutei tale trebuie să fie încât de toate un make-up echilibrat în sine, dincolo de ținuta ta. Dacă ai alege o rochie cu toate elementele decorative de mai sus, ai crea o ”gălăgie” inestetică! Ori scopul nu este acesta. Scopul este să fii cea mai frumoasă, nu cea mai ”înzorzonată” sau cea mai vizibilă, dacă vrei. Așa că un machiaj de seară potrivit ținutei tale trebuie să fie stilat, rafinat, cu o zonă de interes și nu mai multe.

Așadar, un machiaj de seară în funcție de ținuta ta este unul în care stabilești exact de parte a chipului vrei să evidențiezi.

Dacă alegi un Smoky Eyes, prețios, încărcat, eventual cu texturi lucioase, cu glitter sau fard sidefat, alege buzele simple, mate, naturale sau cu o tentă lucioasă.

Citește și:

Dacă alegi să subliniezi gura, mergi pe un ruj colorat, cu textură cremoasă, care iese în evidență și păstrează ochii cu un contur subtil și un machiaj natural. Dacă vrei să accentuezi pomeții, mizează pe un singur element de interes, pe lângă ei, dar nu cu machiaj atât de spectaculos ca un Smoky!

Vezi rujuri potrivite pentru un make-up elegant

Vezi rujuri potrivite pentru un make-up elegant

Totul stă în echilibrul cu care alegi un machiaj de seară în funcție de ținuta ta. Este la fel de important și ce culori alegi într-un machiaj de seară ca să echilibrezi ținuta!

Încearcă să alegi o nuanță care se regăsește în ținuta ta sau una în contrast. Și nu uita că un machiaj de seară potrivit ținutei tale are nevoie și de un hair-style echilibrat, ales cu atenție. Un coc răvășit va atrage atenția la ochi, în timp ce buclele ondulate, sofisticate, retro, pe umeri vor atrage privirile către zona buzelor și a pomeților.

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.