Setari Cookie-uri

Paltoanele de lână groase și călduroase sunt perfecte iarna aceasta!

Este sezonul celor mai interesante haine, paltoane, pardesiuri și jachete. Este sezonul celor mai interesante croieli, pattern-uri, motive imprimate, culori și texturi. Iar una dintre cele mai cool piese este, cu siguranță, paltonul din tweed. Iar azi ne focusăm pe paltoane din stofă de lână și pe cum să le porți.

De câțiva ani am adăugat pe lângă gecile groase, pufoase, matlasate, gata de iarnă și câte un palton de lână pe sezon. Două dintre ele încă se potrivesc trendurilor așa că le voi purta și în iarna aceasta.

Dar, mai exact, ce se poartă în materie de paltoane din stofă de lână?

Ce fel de paltoane de lână se poartă iarna aceasta?

Voi începe cu câteva directive legate de croială, culoare, pattern și detalii decorative dar și țesături. Se poartă în general modele de paltoane groase de lână, cu lungime midi, până la genunchi, gambe sau până în pământ.

În ceea ce privește croiala sau linia, se poartă paltoane din stofă de lână, croite larg, oversize, în stil military sau androgin.

Citește și:

paltoane de lână groasă pentru iarnă Vezi sugestiile noastre de paltoane groase de iarnă

Sunt la mare căutare umerii exagerați, închiderea la două rânduri de nasturi, gulerele și reverele ample, supradimensionate, buzunarele mari, exagerate, interesante, eventual cu clapete interesante.

Se poartă paltoane de iarnă din stofă uni, colorată dar și neutră, clasică, precum și țesăturile colorate, cu pattern. Despre ce fel de motive vorbesc? Te invit să descoperi cum s-au văzut cele mai șic paltoane din stofă de lână în prezentările designerilor, pe podium.

Paltoane din stofă de lână unicolorate: pentru un plus de rafinament

Mici inserții de culoare neon sau electrică, dar în general o paletă cromatică de toamnă, cu multe marouri, roșcat, burgundy, cognac, nude, kaki sau verde-pământiu, vișiniu, au definit propunerile creatorilor de modă pentru paltoane din stofă de lână unicolorate.

Citește și:

Se poartă paltoane groase de lână, cel mai adesea în layering, în straturi, alături de tricotaje, șaluri imense, pufoase, dar și alături de materiale delicate, vaporoase, feminine, în contrast.

paltoane din stofă de lână

Alege paltoane din stofă de lână

În ceea ce privește încălțămintea, stiliștii au asortat paltoane de iarnă din stofă cu cizme lungi din piele, cizme lungi și largi, adunate pe gambă, realizate din piele întoarsă, ghete și botine cu tocul înalt și gros, bocanci army-style.

Și, pentru un plus de stil, poți asorta paltoane din stofă de lână cu pantofi sport stil gheată, albi, dar și cu stiletto sau sandale, cu dresuri groase, colorate și șosete de lână.

Paltoane groase de lână cu pattern sau în culori: poartă-le oricând!

Spuneam că modelele de paltoane din stofă de lână sunt la mare căutare în acest sezon și nu este deloc exagerat! Carourile sau stofa de lână cadrilată a fost pe lista preferatelor marilor case de modă. Tartanul, tweed-ul, Ginghamul sau pătrățelele de Wales sunt sursă de inspirație pentru mulți designeri.

Citește și:

Vezi modele de paltoane de iarnă din stofă aici

Vezi modele de paltoane de iarnă din stofă aici

De exemplu, paltoane groase de lână, în carouri, am văzut la Stella McCartney. Creatoarea de modă a realizat paltoane cu tipar bărbătesc, cu umeri mari, fără talie, cu mâneci lungi, exagerate cu închidere la două rânduri de nasturi și buzunare cu clapete. Tot din stofă de lână, și tot cu pattern cadrilat, a creat și Saint Laurent paltoane midi, alb-negru.

Pe paltoane de iarnă din stofă cu carouri englezești a mers și Fendi. Și aici croiala este oversize, largă, lungă, la două rânduri de nasturi, doar că liniile masculine au primit și elemente contrastante, feminine: gulerul de blană și pliurile duble. Iar la Lemaire am văzut paltoane groase de lână în pătrățele, cu lungimea până în pământ și guler cu rever supradimensionat.

Citește și:

Cu siguranță ai de unde alege paltoane din stofă de lână în acest sezon. Poți merge pe variante casual, androgine, dar și pe opțiuni feminine, pline de rafinament în acest sezon.

Poți alege paltoane groase de lână colorate, sau cu pattern interesant. Însă poți alege și modele ceva mai ”perene”, care nu se vor demoda după 2018. O ținută statement poate conține un palton cu animal-print sau carouri, ori poate fi într-un ton strident. Dar, la fel de bine, poți purta paltoane de iarnă din stofă într-o gamă neutră, asigurându-te, astfel, că vei avea o piesă de calitate, statement, și dincolo de acest sezon!

Tu alegi!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.