Setari Cookie-uri

Ai nevoie de extra protecție solară pentru buze în sezonul cald: află secretele!

Îmi place vara pentru că mare, plajă, soare și înghețată. Da, câteva iubiri și situate toate la poli opuși, în ceea ce privește temperaturile. Și mai au ceva în comun: buzele au mereu de suferit, în cazul meu, vara mai mult ca iarna. Desigur, iarna este nevoie de extra hidratare și protecție împotriva frigului și a vântului. Dar vara e nevoie să am grijă de buzele mele și pentru că adesea le atac când cu rece, când cu cald. Și pentru că la recele delicios de vară, ce poartă denumirea de înghețată, nu voi renunța, atunci am mare mare grijă de pielea sensibilă a buzelor, alegând balsamuri cu protecție solară. Asta ca să stau liniștită la plajă și să mănând înghețată la fel de liniștită!

Până acum câțiva ani nici nu mă gândeam că buzele au nevoie de protecție solară. Desigur, aplicam loțiunea cu SPF pe corp, crema cu protecție solară pentru față și gata, credeam că sunt pregătită și protejată. Și totuși este necesar să știi cum protejezi buzele de soare vara, în plus, față de loțiunea aplicată pe față. Pentru că pielea buzelor este delicată și la fel de expusă, dacă nu mai expusă la efectele nocive ale razelor soarelui. Da, ai nevoie de extra protecție solară pentru buze vara!

Suntem obișnuite să folosim rujuri, balsamuri sau strugurel iarna, când este ger și buzele se crapă de la vânt și de la temperaturile extrem de scăzute. Dar o dată cu intrarea în sezonul cald, trebuie să aplicăm balsam de buze cu SPF. Un balsam de buze cu protecție solară face minuni: hidratează, te ajută să ai buzele catifelate și dacă stai cu orele în apa sărată de mare (mie mi se aplică de minune!) și dacă stai la plajă mult sau alegi activități în aer liber. Până la urmă, vara e lungă și eu, cel puțin, caut mereu un prilej de a ieși din casă, de a explora, de a călători, de a fi în natură.

Citește și:

Pentru mine și pentru alte femei active, am ales astăzi să vorbesc despre un must-have în frumusețe și îngrijire. Am ales să vorbesc despre cât este de important să ai extra protecție solară pentru buze, mai ales în sezonul cald. Și voi exemplifica sfaturile cu trei sugestii de balsam cu protecție solară, care pentru mine au făcut minuni.


De ce ai nevoie de protecție solară pentru buze pe timp de vară sau la plajă?

De ce ai nevoie de protecție solară pentru buze separată, vara, când deja aplici loțiune cu SPF potrivit pe ten? Răspunsul cunoaște două valențe. În primul rând ai nevoie de protecție pentru pielea sensibilă și subțire a buzelor, asta trebuie să știi! Deci, dacă până acum nu aplicai cu balsam cu protecție solară, este cazul să începi. Buzele sunt expuse și le expunem și mai mult, pentru că bem lichide la plajă, sau consumăm alimente. Sau avem ticuri care le implică. Sau mâncăm înghețată. Hei, sigur nu sunt eu singura!

Citește și:

Ideea este că un balsam de buze cu protecție solară trebuie să fie în geanta de plajă. Este mic, este ușor de aplicat și este recomandat de către dermatologi pentru această zonă sensibilă. Tot nu te-am convins? Află că un balsam cu SPF este mai ușor și rapid de aplicat decât o loțiune, deci șansele să renunți la aplicare pe motiv de ”nu am chef” sau ”nu am timp” scad dramatic.

Tot nu te-am convins? Atunci acesta este ultimul meu argument. Pielea din jurul buzelor este sensibilă, subțire, fină. Nu doar că buzele devin aspre și ustură de la arsurile solare, deci sunt mai puțin ”sărutabile” și pentru el, și pentru tine. Dar în timp, această piele, fără protecție, îmbătrânește rapid. Sunt sigură că nu vrei riduri în jurul gurii și că vrei să zâmbești frumos și peste 10 ani!

Citește și:

3 propuneri de balsam de buze cu protecție solară pe care le-am testat și au făcut minuni!

Dacă te-am câștigat de partea mea, dacă ai decis să alegi extra protecție solară pentru buze, mai jos găsești câteva sugestii de balsam de buze cu SPF, care m-au ajutat pe mine. Sigur, în timp au fost mai multe încercări, dar am triat tot ce a fost de calitate și mai ales tot ce a adus un plus. Iată cum protejezi buzele de soare vara, fie ca este vorba de plajă, de cumpărături, de plimbări prin oraș, de ieșiri în aer liber.

Am ales opțiuni de balsam de buze cu protecție solară, de calitate. Am ales trei variante de balsam de buze cu SPF, fie din ingrediente organice, fie din ingrediente atent selecționate. Și asta pentru că tot ce vei aplica în zona gurii și a buzelor va fi absorbit mai mult în corp. Știi tu, înghețata aceea! :) Așadar, iată ce sugestii de extra protecție solară pentru buze.

Citește și:

Protecție solară pentru buze

Balsam de buze waterproof cu ulei de argan

Balsam de buze cu SPF Elizabeth Arden

Balsam de buze reparator Apivita


Protecție solară pentru buze waterproof, cu ulei de argan și vitamina C pentru hidratare pe timp lung

Uleiul de argan face minuni în îngrijirea tenului. Iar acest balsam nu se dezminte! Este produsul ideal pentru menținerea buzelor catifelate și vara, la plajă, sub cele mai caniculare temperaturi. Mai mult, mie mi-a plăcut acest balsam cu protecție solară pentru buze pentru că este rezistent la apă, deci mai mult înotat, cu mai puține aplicări!

Acest produs are filtre solare ce împiedică uscarea și crăparea buzelor cauzate de deshidratare, drept efect al expunerii solare. Uleiul de argan și vitamina C au efect emoliente, de hidratare.


8 ore ești în afara pericolului UVA și UVB cu acest balsam cu protecție solară Elizabeth Arden

Pentru mine, Elizabeth Arden 8 Hours este mai mult decât un balsam de buze cu SPF. Este un produs cosmetic pentru îngrijirea tenului de zi cu zi. Are SPF 15 și asta îl face ideal și în sezonul cald dar și în cel rece. Că mănânci înghețată, că bei o cafea fierbinte, acest balsam de buze cu protecție solară este perfect și combate îmbătrânirea zonei gurii.

Citește și:

Mi-a plăcut consistența lui, faptul că oferă puțină culoare și faptul că se simte ușor, lejer, deși știi că buzele sunt protejate. Ah, și mi-a mai plăcut ambalajul très-chic!


Efect cicatrizant și ultra hidratant cu acest balsam de buze cu SPF

Tot la capitolul protecție solară pentru buze indiferent de sezon, spun și despre balsamul de buze Apivita, al cărui fan mă declar! Acest balsam cu protecție solară are 90% ingrediente naturale (și are și gust bun, deci, mănâncă-l liniștită!). Și mai are și 20 SPF. Este ultra-hidratant și dacă stai la plajă și dacă faci snowboard și razele soarelui cu zăpada albă îți ard buzele.

Alege acest balsam de buze cu SPF Apivita dacă vrei hidratare, căci această formulă menține elasticitatea pielii și este absorbit rapid, fără urme uleioase în jurul gurii. Uleiurile naturale din acest balsam lasă buzele fine, revitalizate, moi.

Citește și:

De altfel, toate cele trei propuneri ale mele de balsam de buze cu protecție solară îți vor lăsa buzele catifelate și sănătoase, mai ales. Este important să alegi protecție solară pentru buze, pentru că prea uităm de această zonă expusă și sensibilă! Tu cum îți protejezi buzele de soare vara?

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.