Setari Cookie-uri

Rochiile de inspirație asiatică în stil Cheongsam: poartă-le modern!

Cu o istorie de aproape un secol, rochiile de inspirație asiatică în stil Cheongsam sunt printre cele mai atipice opțiuni pentru ținutele de zi cu zi, dar mai ales pentru o apariție specială la o serată cu dress-code elegant. Alese de femei pentru rafinamentul oriental, aceste tipuri de rochii au la origini însemnătate tradițională și regală.

Cunoscute și sub numele de qipao, rochiile cheongsam au devenit extrem de populare în anii ‘20-’30 când doamnele de viță nobilă le purtau. Un fenomen fashion, acestea au devenit în scurt timp extrem de apreciate la nivel global, pe măsură ce treceau granițele din Shanghai de unde sunt originare.

Istoria rochiei de tip Cheongsam

De altfel, dacă ar trebui să numim o dată, astfel de rochii datează undeva de prin 1910, de la dinastia Qing. După ce intelectualii chinezi s-au revoltat împotriva tradițiilor restrictive și se punea accent pe emanciparea femeii, s-au făcut schimbări și în industria modei.

Odată ce femeile au început să aibă acces la educație, rochiile au început să se schimbe și să fie cât mai diferite - să aibă decorații, design androgin și un stil deosebit, transformând rochiile așa cum fuseseră creionate prin secolul XVII. În scurt timp, rochiile cheongsam au devenit o ținută obișnuită pentru femeile metropolitane, imprimeurile geometrice sau florale fiind cele mai utilizate.

Citește și:

Odată cu trecerea anilor astfel de rochii au început să accentueze formele corpului și să fie mai sexualizate, în limita decenței.

Modele de rochii tip Cheongsam

Desigur istoria rochiilor Cheongsam este una mai amplă, dar în linii mari trebuie să reții că acestea au la rădăcini ideea de eliberare de restricții și că într-o formă diferită se purtau de liderii chinezi din societatea nobilă, în vremuri de mult apuse.

Pentru că te-am convins că trebuie să ai o astfel de ținută în garderobă, îți prezentăm câteva variante. Am găsit rochii cheongsam din bumbac cu influențe retro și vintage, cu mandale decorative foarte frumoase. Închiderea se face cu fermoar dispus la spate, modelul fiind realizat dintr-o singură bucată care îmbracă frumos silueta; poți alege din diverse imprimeuri.

Citește și:

rochii tip Cheongsam

Vezi propuneri aici

Rochii de inspirație asiatică: modele elegante pentru doamne

Rochiile Cheongsam sunt, așa cum am stabilit deja, de inspirație asiatică. Acestea poartă o moștenire magică, una care se vede în migala cu care sunt lucrate și în frumusețea decorațiunilor care le fac să se remarce într-o aglomerare de haine.

Dacă vrei să porți o altfel de rochie la vreun eveniment, credem că o ținută cu influențe asiatice s-ar potrivi de minune. Pe lângă aspectul de apartenență de dinastie, acestea se mai remarcă și prin faptul că denotă un rafinament aparte, cu greu înfățișat de alte modele - din aria stilului japonez ne-au plăcut cele două propuneri de mai jos.

rochii de inspiratie asiatica

Vezi pret aici

Cum să porți o rochie tip Cheongsam

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când te întrebi cum să porți o rochie tip Cheongsam este și cel mai evident - culoarea și nuanțele ornamentale. În funcție de acestea îți poți da seama ce combinații poți face - de la jachetă, geantă, bijuterii și încălțăminte.

Citește și:

Dacă sunt prea ornamentate rochiile, atunci optează pentru accesorii în tonuri cât mai simple, cel mai bine în contrast. Ține cont și de coafură - dacă poți să îți faci una asiatică, simplă, nu spune nu, pentru că vei obține un efect tare simpatic (preferabil părul purtat sau prins deasupra umerilor). Ține cont că astfel de rochii sunt oarecum formale, așa că cea mai la îndemână variantă ar fi să alegi ceva cu toc - se poartă mai ales la ocaziile formale, dar se pot adapta și la ceva casual.

Dacă te întrebi de unde poți cumpăra o rochie Cheongsam sau o rochie Qipao, să știi că sunt câteva magazine online care au la vânzare astfel de produse - vezi modele sugerate mai sus. Trebuie să te asiguri că ai ales mărimea potrivită și că ai și ceva articole care să se potrivească la acestea. Nu ai vrea cheltuieli suplimentare sau să zacă undeva pe umeraș.

Citește și:

Că tot spuneam mai sus cum se poartă - nu uita de un detaliu esențial: cu un ruj roșu. Credem noi că se potrivește perfect, fără alte detalii de make-up.

Sursa foto Front Main unsplash

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.