Setari Cookie-uri

Țesăturile cu model etnic rămân la modă în 2018

Moda nu este doar pret-a-porter. Moda nu este doar design vestimentar. Moda poate fi artă. Și mai mult, moda poate fi statement. Poate fi simbol. Moda poate fi pilon în globalizare și acceptare socială. Iar țesăturile cu model etnic joacă un rol vital în popularizarea culturilor, zonelor necunoscute, obiceiurilor și ritualurilor sau tradițiilor unor popoare necunoscute. Așa că astăzi aducem în discuție țesăturile cu model tribal, cele mai interesante imprimeuri etnice pentru 2018 și câteva sugestii de asortare. Iată ce patternuri etnice la modă în 2018 trebuie să cauți!

De ce spun că vorbim despre patternuri etnice la modă anul acesta? Pentru că în acest sezon avem altfel de influență sau inspirație din culturile popoarelor. Dacă în anii trecuți s-a pus mult accent pe țesăturile cu model tribal African și Sud American, în sezonul acesta, cele mai chic imprimeuri etnice au două lucruri de spus. Se poartă țesăturile cu model etnic, în alb-negru, cu grafisme simplificate, sintetizate, cu adevărat simbolice.

Și dacă ești în căutarea florilor, în moda etnică, află că se poartă și imprimeurile și texturile cu motive de inspirație nomadă, mai ales Gipsy. Despre trendul nomad am discutat aici, și despre motivele Gipsy aici, așa că astăzi mă rezum să aduc în lumina reflectoarelor, țesăturile cu model tribal în non-culori. Acestea sunt cele mai des întâlnite imprimeuri etnice pentru 2018. Au fost prezente încă de anii trecuți în colecțiile Issey Miyake, Ralph Lauren sau Sportmax și acum au revenit drept accent al ținutei.

Citește și:

Țesăturile cu model etnic simplificat de inspirație tribală alb-negru se poartă în 2018

Țesăturile cu model etnic au evoluat către o gama elegantă, sofisticată, eminamente feminină și urbană. Paleta cromatică, când vine vorba de patternuri etnice la modă anul acesta, este una monocromă, cu grafisme și forme geometrice sau linii simplificate, simbolice.

Dacă anii trecuți vorbeam despre influențele tribale africane, despre motivele Sud-Americane, cu preponderență Maya sau cu trimiteri în zona Imperiului Inca, dacă am adorat și imprimeurile asiatice, cu trecere prin China, Japonia, Turcia, India sau prin țările Caucaziene. Dacă anul trecut ne-am axat mult de inspirația Gipsy, acum putem vorbi despre două direcții în ceea ce privește purtarea de patternuri etnice la modă în acest an. O direcție se referă la influența Britanică – carourile specifice englezești, precum tartanul sau Gingham-ul și texturile cadrilate scoțiene, precum ecosezul. Și o altă direcție vorbește despre o sintetizare a stilului tribal.

Citește și:

Țesăturile cu model etnic în alb negru

Bluză cu pattern etnic Rochie cu motive etnice Rucsac alb-negru cu zig-zaguri

Fustă cu imprimeu etnic Rochie cu model etnic

Cum se poartă pattern-urile etnice?

Forme geometrice simplificate, game cromatice simple, în două tonuri, adesea alb-negru. Grafismele sunt minimaliste și în general, creează impresia de cinetic, de mișcare, în mers. Extra pont: tocmai aceste șerpuiri în mișcare fac țesăturile cu model etnic ideale pentru mascarea imperfecțiunilor siluetei, printr-un efect trompe l’oeil. Silueta este practic ”spartă” de aceste elemente grafice, creându-se iluzii optice. În acest sens, am ales și eu câteva exemple de imprimeuri etnice pentru 2018 și câteva piese realizate din țesăturile cu pattern-uri etnice la modă în 2018.

Citește și:

Poncho-ul, cardiganul sau și mai bine cardiganul Poncho, ce amintește de modele Peruane, însă cu pattern etnic în zigzag, alb-negru, este o variantă chic de asortat la birou sau casual. Bluzele cu imprimeuri etnice pentru 2018, în alb-negru, sunt ideale să mascheze un abdomen mai pronunțat dar nu numai. Ele sunt perfecte alături de blugi, dar și ca pată de culoare într-o ținută monocromă office. Am ales și două rochii elegante ce pun perfect în valoare țesăturile cu model etnic simbolice ale sezonului.

Ambele rochii cu patternuri etnice la modă în 2018: cu romburi ce pot fi interpretate drept Balcanice sau Sud Americane sunt versatile, ușor de adaptat și la locul de muncă și casual, chiar la un cocktail. Am adăugat, desigur și țesăturile cu model tribal la accesorii, și m-am oprit la un rucsac cu zigzag, căci este un accesoriu-cheie al verii. Tot în zigzag am ales și fusta midi, atât de versatilă!

Citește și:

Nu ai zice că hainele cu imprimeuri etnice pentru anul acesta sunt atât de versatile și totuși, această fustă poate fi purtată și la birou cu stiletto, și casual cu o bluză sau un tricou, cu balerini, și la festivalurile verii, într-un mix Boho.

De altfel, țesăturile cu model etnic ale acestui an, prin simplitatea cromatică și prin sintetizarea formelor geometrice specifice influenței etnice devin simplu de purtat și asortat. Țesăturile cu model tribal pot păstra mixurile monocrome, cu mici accente colorate la accesorii.

Imprimeuri etnice pentru 2018, precum cele în zigzag, poți purta cu ușurință de zi cu zi, drept accent al ținutei de altfel basic. Și tot drept accent poți alege accesorii, genți și pantofi cu pattern-uri etnice la modă în 2018! Și la plajă, și la geanta office și la espadrile sau pantofi flats, perfecți la blugi!

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.