Setari Cookie-uri

Povestea inimii perfecte

Nu iubirea este produsul inimii, ci inima este produsul iubirii!

Legenda spune ca, intr-o zi, un tanar s-a oprit in piata centrala a unui oras, proclamand ca el are cea mai frumoasa inima din lume. O multime de oameni s-au adunat in jurul lui… toti i-au admirat inima pentru ca era perfecta. Nu avea nicio urma sau vreun mic defect.

Insa… un batran a aparut in multime si a spus:

“Perfectiunea inimii tale nu se compara cu frumusetea inimii mele.”

Multimea si tanarul s-au uitat la inima batrnaului. Aceasta batea puternic, insa era plina de cicatrici. Existau locuri in care bucati din ea erau inlocuite cu altele, care nu se potriveau deloc, iar alte bucati lipseau… marginile erau si acestea neuniforme… Din loc in loc se vedeau rani larg deschise, inca sangerande.

“Cred ca glumesti!” – a spus tanarul. “Cum poti compara inima mea cu inima ta? A mea este perfecta… a ta este plina de cicatrici si durere!”

Citește și:

“Da… inima ta arata impecabil… insa nici intr-o mie de ani nu as schimba inima mea cu a ta. Vezi tu, fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana careia i-am oferit dragostea mea… am rupt o bucata din inima mea si i-am dat omului de langa mine, care mi-a daruit si el o bucata din inima lui, ce se potriveste in locul ramas gol in inima mea. Acestea sunt semnele dragostei.

Desi aceste scobituri sunt dureroase, ele raman deschise, amintindu-mi de dragostea pe care o am pentru acesti oameni… Cine stie, este posibil ca intr-o zi ei sa se intoarca la mine si sa-mi umple locurile goale cu bucati din inimile lor.

Intelegi acum care este adevarata frumusete a inimii?” – a intrebat batranelul cu voce calda.

Tanarul statea in tacere, cu lacrimi curgandu-i siroaie pe obraji. A mers pana la batran, a atins inima lui perfecta, tanara si frumoasa si a rupt o bucatica din ea, apoi i-a oferit-o batranelului.

Citește și:

Batranul a luat darul primit si l-a pus in inima lui… apoi a luat o bucatica din inima lui veche, plina de cicatrici si a pus-o in golul ramas din inima tanarului.

Se potriveau, dar nu perfect. Marginile erau cam colturoase.

Tanarul si-a privit din nou inima. Aceasta nu mai era perfecta, insa era mai frumoasa ca niciodata deoarece in inima candva perfecta pulsa de acum dragoste din inima batranelului.

sursa material: paulocoelhoblog.com

foto prima pagina: Dundanim, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.