Setari Cookie-uri

Practic: Machiaj in stil Bollywoodian

Machiajul inspirat din filmele de la Bollywood este unul dramatic, in nuante puternice si sidefate. Accentul cade pe ochi, care sunt conturati cu mult creion dermatograf negru sau tus lichid in timp ce buzele si pometii au nevoie de culori deschise, calde.

Machiajul inspirat din filmele de la Bollywood este unul dramatic, in nuante puternice si sidefate. Accentul cade pe ochi, care sunt conturati cu mult creion dermatograf negru sau tus lichid in timp ce buzele si pometii au nevoie de culori deschise, calde.

Un astfel de machiaj poate fi purtat doar in timpul serii deoarece este elegant, evidentiaza foarte bine fata si scoate in evidenta trasaturile feminine ale femeii.

Produsele necesare pentru makeup-ul in stil Bollywodian sunt: baza pentru machiaj, corector, fond de ten, pudra pentru fata, pensule, farduri sidefate (oranj, caramiziu, violet, auriu, crem deschis), tus negru, creion dermatograf negru, fard negru, mascara, blush si ruj.

1. Rutina zilnica de machiaj

Dupa demachierea si curatarea fetei, foloseste o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Utilizeaza apoi baza pentru machiaj, asteapta cateva secunde pentru a se usca, si continua cu aplicarea corectorului si a fondului de ten.

Pudra este obligatorie doar pentru persoanele cu tenul gras deoarece absoarbe foarte bine excesul de sebum si nu astupa porii.

2. Aplicarea fardurilor de ochi

Incepe prin a folosi pe pleoapa superioara a ochiului (pana in zona pliului) fardul oranj. Termina cu o usoara codita de un milimetru catre exterior. Continua cu fardul caramiziu, care trebuie aplicat doar in coltul exterior pentru un efect usor smokey.

Aspectul dramatic al machiajului va fi creat cu ajutorul fardului violet (traseaza cu pensula o linie din zona exterioara catre interior).

Nuanta de auriu se foloseste deasupra celorlalte farduri, la aproximativ un centimetru sub arcada. Continua prin a aplica fardul crem deschis exact sub spranceana. Aceste farduri vor oferi luminozitate privirii.

3. Accentuarea machiajului

Traseaza o linie subtire cu ajutorul aplicatorului de la tusul negru lichid, incepand din coltul interior al ochiului catre cel exterior. Linia trebuie sa fie exact deasupra genelor superioare, cat mai aproape de acestea. Depaseste putin conturul natural al ochiului cu o codita subtire.

Pe pleoapa inferioara utilizeaza un creion negru dermatograf si un fard negru. Aplica un strat de mascara neagra doar pe genele superioare pentru a nu avea un look prea incarcat.

Pentru pometi utilizeaza un blush in nuante inchise (piersica, maro sau auriu). Buzele ar trebui sa fie cat mai naturale asa ca este indicat sa folosesti un ruj in culori calde (rose, piersica, corai, crem sau bej).

Pentru mai multe detalii, urmareste filmuletul de mai jos:



Un articol de Amelia Ciurica


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.