Setari Cookie-uri

Povestea unui lenes: cum sa inveti sa iubesti sportul

Nu imi place sa fac sport. Am incercat, de-a lungul timpului, mai multe variante de activitati care s-au lipit de mine ca uleiul de apa.

In cateva randuri m-am tinut de treaba vreme de cateva luni la rand, ba chiar si un an. Insa motivatia a fost de fiecare data alta decat placerea: metabolismul, fir-ar el sa fie, nu prea ma mai ajuta, costumul de baie nu mai sta ca la 18 anisori, fundul incepe sa priveasca umil catre pamant... In ciuda ambitiei, m-am lasat pagubasa de fiecare data: simteam ca sunt pedepsita, ca fac sport pentru ca trebuie, nu pentru ca imi place, ca ma intrept spre sala cu aceeasi strangere de inima cu care merg la doctor.

Una peste alta, marturisesc ca de vreun an de zile sunt iarasi in pauza de sport. Am reusit insa in acest interval o singura performanta, aceea de a-mi pune ordine in ganduri: sportul, intocmai ca dieta, nu trebuie sa fie un chin, ci un stil de viata placut, care sa te faca sa te simti usoara, frumoasa, relaxata. Mai am o singura dorinta: sa identific acel sport care ma face sa ma simt astfel. Impatimitii ma asigura ca exista ceva pentru fiecare, ca este imposibil sa nu gasesc o activitate care sa imi faca placere, ca tot ceea ce trebuie sa fac este sa testez multitudinea de optiuni. Si iata, sunt fercitita sa va marturisesc ca este posibil sa fi gasit ceva si pentru mine...

Citește și:

In urma cu o saptamana am primit o invitatie apetisanta din partea Stejarii Country Club. Mi se propunea o zi de vacanta, in mijlocul saptamanii, in care sa testez facilitatile clubului. I love my job...

Singura problema? Ziua mea de vacanta incepea la prima ora a diminetii cu o sedinta de yoga. M-am albastrit la fata. Mi-a trecut prin cap sa le spun organizatorilor ca nu pot ajunge decat la o ora mai tarzie. Sa ma declar indispusa, intocmai cum faceam la orele de sport din liceu. Sa renunt cu totul la ziua de vacanta, nu eram chiar atat de obosita. In cele din urma mi-am dat seama cat eram de caraghioasa, mi-am scos echipamentul de la naftalina, mi-am luat inima in dinti si m-am prezentat la ora stabilita pe terasa clubului.

Sa stabilim de la bun inceput. Stejarii Country Club arata atat de bine incat si cel mai lenes dintre lenesi s-ar mobiliza sa faca o ora de sport in acest decor. Terasa unde s-a tinut sedinta de yoga este pe acoperisul complexului, inconjurata de un peisaj superb si aer curat. Ne-am intins saltelutele pe un gazon care ne-a imbiat sa ne descaltam si sa ne rasfatam talpile in roua diminetii.

Citește și:

yoga la stejarii country club

Antrenoarea de yoga (pe care personal mi-o imaginam ca pe un balaur cu sapte capete) si-a facut aparitia intr-o tinuta lejera (serios, practic ma sperie echipamentele alea super mulate pe toti muschii culturistelor) si ne-a trimis un zambet care, pe mine una, m-a relaxat complet. Marga, caci asa se numeste aceasta fiinta fermecata, este trainer de pilates BBU (balanced body university) si fondoarea scolii de pilates Marga Balan. Toate aceste titluri se traduc prin prezenta "zen" a unei persoane care reuseste sa-ti transmita starea sa de spirit minunata. A urmat o ora care nu as fi vrut sa se termine.

Pentru inceput, am invatat sa respiram corect, sa ne mentinem tensionat abdomenul si sa inspiram numai cu ajutorul diafragmei. Tinand ochii inchisi in timpul acestui exercitiu, ma puteam concentra pe adierea vantului, talpile ude de roua si soarele diminetii gadilundu-mi pielea. Am uitat de tot - deadlineuri la birou, rufele de spalat, facturi, luna nesfarsita ce sta intre mine si concediu. Parea ca pe parcursul acestei ore n-am facut nimic altceva decat sa imi curat mintea de balarii, in vreme ce corpul a trandavit. Parea, dar lucrurile nu au stat deloc astfel. La sfarsitul sedintei de yoga eram uda leorca de transpiratie, dar complet relaxata, odihnita si pregatita sa incep o noua zi. Namaste!

Citește și:

Experienta mea pare aproape magica. Sunt sigura ca asa simte fiecare persoana care reuseste sa identifice acel sport cu care mintea si trupul sau sunt compatibile. Stejarii Country Club gazduieste o varietate uriasa de activitati intre care o puteti cauta pe cea potrivita voua: sesiuni de aerobic in aer liber, in mijlocul padurii Baneasa, Aqua Gym, Stretching, Plyo Abs, Yogalates, Tenis, Squash, Inot, Golf, Balet, dans, samd. Va indemn cu toata increderea sa incercati, sa experimentati, sa cautati acel sport care vi se potriveste si sa ii oferiti trupului, dar si mintii relaxarea de care are nevoie.

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.