Setari Cookie-uri

21 de lucruri pe care restaurantele fast food ni le ascund

Managerii lanturilor de restaurante fast food fac tot posibilul sa iti ascunda aceste lucruri.

Cu totii stim ca mancarea fast food este incredibil de nesanatoasa, insa care sunt secretele din spatele usilor lanturilor de restaurante?

1. Acele semne de gratar de pe burgeri nu sunt reale. Sunt "puse" din fabrica pentru a iti da impresia ca produsele sunt gatite pe grill.

foto: burgeri pe grill, Shutterstock

2. Un hamburger poate contine carne de la 100 de vaci.

3. Omleta de oua (da, aia delicioasa) este facuta din prafuri.

4. Bauturile racoritoare sunt realizate din sirop si apa; aceste produse sunt cumparate cu doar cativa centi de companiile de fast food.

5. De cele mai multe ori salatele sunt facute cu cateva zile in avans si lasate in frigider pana cand cineva le comanda.

6. Casierii au interzis in a iti spune cate calorii are un fel de mancare. Acestia sunt antrenati sa zica: "Toate informatiile sunt mentionate pe site."

Citește și:

7. Mare atentie la lamaile din bauturile comandate. Toata lumea le atinge si nimeni nu le spala. Lamaile sunt doar taiate feliute si aruncate in bautura.

8. Milkshake-urile au peste 50 de chimicale diferite in compozitie.

9. Alimentele de fast food sunt indulcite cu sirop de porumb, bogat in fructoza - acesta este mult mai ieftin decat zaharul. De asemenea, siropul de porumb iti insala corpul sa ceara pentru mai mult.

10. Daca vrei sa comanzi cartofi prajiti proaspeti, comanda-i fara sare. Asa vor fi nevoiti sa iti faca unii noi; apoi tu poti adauga sare fara nicio problema.

11. Mancarea picanta (sau cu aroma de chili) este facuta din carnea de la vechii burgeri, la care se adauga picanterii.

12. Salatele pe care le comanzi au aproape acelasi numar de calorii ca un Big Mac.

foto: salata cu pui, Shutterstock

13. Acele imagini pe care le vezi in reclame sunt photoshopate - este nevoie de doua ore pentru a face un burger sa fie apetisant pe pozele de promovare.

Citește și:

14. In bucatariile fast food-urilor foarte multe persoane urmeaza regula de 10 secunde: daca a cazut mancare pe jos, ai 10 secunde la dispozitie sa o ridici pana sa fie atinsa de bacterii.

15. Restaurantele fast food arunca in fiecare noapte o cantitate imensa de produse.

16. In unele restaurante, mancarea este pastrata si pentru a doua zi. Deci, ghici de mananci dis de dimineata?

foto: omleta oua, Shutterstock

17. Pana si restaurantele din acelasi lant pot avea diferite standarde de curatenie si calitate. In mare parte depinde de manageri.

18. Angajatii fast food sunt obligati sa poarte manusi cand prepara mancarea, insa aproape nimeni nu respecta aceasta regula.

19. Daca toaleta este murdara, cum te astepti sa fie bucatarie in restaurantul respectiv?

20. In 1970 peste 6 miliarde de dolari au fost cheltuiti pe mancare fast food. Astazi, oamenii cheltuiesc aproape 200 de miliarde de dolari.

Citește și:

21. In multe locuri, inainte de inchidere, toate cafelele comandate sunt decofeinizate indiferent de ceea ce ceri. Motivul este simplu: nimeni nu vrea sa spele doua filtre de cafea.

foto prima pagina: Ronald McDonald, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.