Setari Cookie-uri

"Merele de aur": Gutuile, un adevarat izvor de sanatate pentru organism

Cel mai important fruct al toamnei: Beneficiile uimitoare ale gutuiului.

Gustoase si parfumate, cu o aroma inconfundabila, denumite popular si "merele de aur", gutuile nu sunt doar fructe specifice sezonului rece, ele sunt considerate un adevarat izvor de sanatate pentru organism, potrivit AGERPRES.

Gutuiul (Cydonia oblonga), unicul membru din genul Cydonia, este un arbore de marime medie, originar din regiunea Caucazului, in sud-vestul cald al Asiei. Este un arbore fructifer inrudit cu marul si parul. Gutuiul este cultivat in zonele centrale si de sud, unde verile sunt suficient de calde pentru o coacere buna. Carol cel Mare a dat ordin sa se planteze gutui in livezi mari. In prezent, se cultiva indeosebi in Argentina, Uruguay, Balcani, Spania si in bazinul Mediteranei.

Ceaiul din frunze uscate este adjuvant in caz de insuficienta cardiaca si in bolile de ficat. Persoanelor care sufera de hipertensiune li se recomanda maceratul din frunze de gutui. Celor care au afectiuni ale sistemului cardiovascular le este indicat sa consume gutui crude, ca efect diuretic.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.