Lista aditivilor alimentari periculosi. Afla de ce trebuie sa te feresti.
Colorantii artificiali, indulcitorii, conservantii, sunt cateva dintre substante chimice adaugate in alimentele pe care le punem frecvent in cosul de cumparaturi. Le imbunatatesc gustul si mirosul insa unele dintre aceste chimicale ne pot afecta sanatatea.
Aditivii alimentari sau E-urile sunt clasificate in 24 de categorii, avand o numerotatie specifica. Cu toate ca sunt autorizate pentru consum in Uniunea Europeana, exista studii care au aratat ca anumiti aditivi pot prezenta riscuri pentru sanatate. Si nutritionistii ne atrag atentia si spun ca nu este bine sa facem exces de produse care contin E-uri cu risc.
E-uri de care sa ne ferim
- E 110 (Galben auriu)
UNDE SE GASESTE: in unele conserve de peste, budinci, sucuri
RISC: are potential cancerigen si allergen
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: cos de cumparaturi, Shutterstock
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Ce boli vindeca usturoiul - beneficii si proprietati
- Fenicul: beneficii, proprietăți. Ceai de fenicul: toate secretele pe care trebuie să le știi despre această plantă-minune
- 7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor