Setari Cookie-uri

Cele mai nocive ingrediente din alimentele pe care le consumi zilnic

Lista aditivilor alimentari periculosi. Afla de ce trebuie sa te feresti.

Colorantii artificiali, indulcitorii, conservantii, sunt cateva dintre substante chimice adaugate in alimentele pe care le punem frecvent in cosul de cumparaturi. Le imbunatatesc gustul si mirosul insa unele dintre aceste chimicale ne pot afecta sanatatea.

Aditivii alimentari sau E-urile sunt clasificate in 24 de categorii, avand o numerotatie specifica. Cu toate ca sunt autorizate pentru consum in Uniunea Europeana, exista studii care au aratat ca anumiti aditivi pot prezenta riscuri pentru sanatate. Si nutritionistii ne atrag atentia si spun ca nu este bine sa facem exces de produse care contin E-uri cu risc.

E-uri de care sa ne ferim

- E 110 (Galben auriu)

UNDE SE GASESTE: in unele conserve de peste, budinci, sucuri

RISC: are potential cancerigen si allergen

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: cos de cumparaturi, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.