Setari Cookie-uri

6 Motive pentru care este bine sa ai pisica

Nu ai pisica? Atunci trebuie neaparat sa iti iei una. Nu stiu cum rezisti fara o piticanie pufoasa.

O pisica iti face ziua mai frumoasa, te ajuta sa treci peste probleme si iti este alaturi neconditionat. Da, sunt iubitoare de pisici si trebuie sa va spun si voua ca adoptarea unei pufosenii a fost cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat in ultima perioada.

Lasand deoparte dragostea mea neconditionata pentru aceste animalute, iata care sunt cele mai importante beneficii pe care ti le poate aduce o pisica.

6 Motive pentru care este bine sa ai pisica

1. Esti mai inteligent

Un studiu realizat pe stapanii de animale de companie din Marea Britanie a demonstrat ca persoanele care detin pisici sunt de obicei mai inteligente decat persoanele care detin un caine.

Probabil ca nu pisica te face mai inteligent, insa cercetatorii care au efectuat studiul spun ca oamenii inteligenti tind sa lucreze mai multe ore si cum pisicile au nevoie de mai putina atentie decat cainii, acestea sunt o alegere mai buna pentru cei ocupati.

Citește și:

2. Este mai bine pentru mediu

Un studiu din anul 2009 demonstreaza ca pe parcursul vietii, procesul de productie pentru hrana unui caine are acelasi efect asupra mediului ca o masina Hummer. Intre timp, procesul de productie pentru hrana pisicilor, care mananca mai putin si consuma alimente precum peste, are un efect mai putin daunator asupra mediului (ca o masina Volkswagen Golf).

3. O pisica te ajuta sa treci peste probleme


Este dificil sa pierzi pe cineva drag, insa cea mai buna modalitate pentru a trece peste o astfel de durere este cu ajutorul unui animal de companie. Studiile au demonstrat ca pisicile ajuta oamenii sa treaca mai repede peste pierderea suferita; persoanele care detin o pisica plang mai putin in momentele cruciale.

4. Te ajuta sa iti gasesti un partener

Daca esti un barbat singur si nu reusesti sa ai o relatie, ia-ti o pisica! Un sondaj britanic constata ca 82% dintre femeile care au participat la acesta au marturisit ca ele sunt mai atrase de barbatii care detin o pisica. In timp ce un caine face minuni pentru a obtine intalniri, peste 90% din femeile singure spun ca barbatii care detin pisici sunt mai atenti decat ceilalti barbati.

Citește și:

Se pare ca femeile considera ca stapanii de pisici sunt mai sensibili si mai grijulii.

5. O pisica este independenta si curata

Desi isi arata afectiunea, o pisica nu are nevoie de foarte multa iubire. Aceasta ramane singura acasa pentru mai mult timp fara nicio problema. De asemenea, pisica nu trebuie scoasa la plimbare si dimineata, si seara – fiind un animal de companie foarte bun pentru persoanele ocupate.
Pisica nu trebuie dresata pentru a isi face nevoile la litiera, asa ca niciodata nu vei avea surprize neplacute in aceasta privinta. Si, cel mai important, o pisica este FOARTE curata.

6. Esti mai sanatos

Detinerea unei pisici face minuni inimii tale. Pisicile, in special, reduc nivelul de stres al stapanilor. Mangaierea unui animalut are un efect calmant pozitiv, reducand anxietatea. Un studiu constata ca stapanii de pisici sunt cu 30% mai putin susceptibili de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral decat persoanele care nu detin pisici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.