Setari Cookie-uri

Ginsengul-romanesc, planta considerata un remediu pentru cele mai grave boli ale secolului

Branca ursului, considerata a fi un adevarat ginseng-romanesc, poate fi un remediu pentru cele mai grave boli ale secolului.

Cunoscuta din antichitate pentru proprietatile afrodisiace, studiile recente recomanda branca ursului pentru reducerea starilor de stres, de oboseala si epuizare, planta avand puternice efecte de stimulare a vitalitatii organismului uman, redand tonusul si pofta de viata, potrivit AGERPRES.

Branca ursului (Heracleum sphondylium), popular denumita si ''crucea-pamantului'', face parte din familia Umbelliferae (Apiaceae), fiind o planta inalta cu frunze mari de culoare verde inchis si flori mici, albe, adunate in buchetele radiale ca niste umbrele intoarse. Planta infloreste din iunie pana spre octombrie si, la maturitate, produce fructe elipsoidale, plate, care contin seminte. Frunzele sale mari se aseamana cu laba ursului. Are un miros specific, foarte aromat si usor intepator, care este inconfundabil. Este raspandita in padurile din Europa. Creste in padurile luminoase dar si in zone deluroase si umede.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: branca ursului, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.