Circula pe internet o reteta extrem de simpla de mini-tarte trandafiri cu mere. Si, credeti-ma, pe cat pe pompos suna pe atat de gustoase sunt.

Acest desert este foarte popular deoarece arata extrem de bine (este probabil unul dintre cele mai frumoase deserturi pe care le-am vazut pana acum) si sunt folosite doar mere obisnuite pentru a face buchetele de trandafiri.

Ingredientele de care ai nevoie:

- o cana de faina alba;

- un mar rosu mare;

- 2 lingurite de zahar;

- o lingurita de miere;

- 3 lingurite de apa;

- 1/2 pachet unt;

- optional, un praf de scortisoara macinata.

Tot ce trebuie sa faci este sa tai marul in doua, apoi fiecare sectiune trebuie taiata in feliute cat mai subtiri. Intr-un vas rezistent la caldura adauga feliile de mar alaturi de zahar, miere si apa. Pune pe foc pentru aproximativ 3-4 minute.

Este timpul sa pregatesti si aluatul: pune untul intr-un bol; adauga 3 lingurite de sirop (cel fiert in vas) si faina. Amesteca pana cand se incorporeaza. Taie aluatul in doua si foloseste un facalet pentru a il intinde. Taie apoi cate o fasie de aluat de 2.5 cm latime si 20 cm lungime.

Pe fiecare fasie pune bucatile de mar (acum poti presara scortisoara), apoi infasoara astfel incat sa faci un trandafir. Adauga "floricica" intr-o forma de cupcake. Baga la cuptor pentru 15-18 minute (la 180 de grade celsius).

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: