„Carnea de miel este extrem de grea. Se digera mai greu si este mai grasa decat cea de oaie, avand foarte mult colagen. Asadar, romanii care se stiu cu probleme de sanatate, precum cele de ficat, boli cardio-vasculare si, mai ales, de colecist, sa stea departe de miel.

De altfel, aceasta carne este periculoasa pentru toata lumea, mai ales ca, de Paste, gospodinele fac si ciorba – pe care eu, personal, nu o recomand, fiind extrem de grasa. Mai mult, se pregateste si friptura, si drob, si stufatul acela incredibil, care ar trebui preparat cu mai multa verdeata si fara sa fie calit. Nu vreau sa se supere pe mine romanii care tin la aceste traditii, dar eu recomand evitarea, pe cat de mult se poate, a mielului”, ne-a explicat doctorul nutritionist Corina Zugravu.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: masa de Paste, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: