Cinci motive pentru a manca frunze de papadie, daca tii la sanatatea ta

Cinci motive pentru a manca frunze de papadie, daca tii la sanatatea ta
Kudika
23 Aprilie 2015

Papadia este una dintre cele mai bogate plante medicinale in compusi cu valoare terapeutica pentru sanatatea umana, astfel ca in ultimii ani, studiile medicale pe papadie facute in universitati prestigioase au dovedit cateva dintre puternicele efecte binefacatoare ale acestei plante asupra organismului uman.

1.Sub forma de ceai, papadia ajuta la pierderea in greutate

Considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slabit, ceaiul de papadie este la indemana, ieftin si usor de folosit in curele de slabire, mai ales primavara cand papadiile se gasesc din belsug, avand un puternic efect diuretic si detoxifiant.

Ceaiul de papadie pentru slabit se gaseste si in comert, la plafar sau se prepara acasa in felul urmator: intr-un litru de apa se pun la fiert, vreme de 10 minute, 25 g frunze uscate sau radacina de papadie.

Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul, se acopera ibricul cu o farfurie si se lasa acoperit timp de 15 minute. La final, se strecoara ceaiul si se bea neindulcit.

2.Frunzele de papadie sunt bogate in calciu

Frunzele de papadie au un continut semnificativ de calciu. O singura ceasca de frunze de papadie taiate contine 103 miligrame (10% din doza zilnica recomandata) de calciu, mai mult decat se afla in frunzele de nap.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: papadie, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri