Cum sa faci cei mai buni cartofi pai crocanti fara a ii praji?

Cum sa faci cei mai buni cartofi pai crocanti fara a ii praji?
Kudika
13 Mai 2015

Uita de baia de ulei. Aceasta este cea mai buna modalitate de a face cartofii pai crocanti si extrem de gustosi.

Cartofii prajiti sunt mancarea mea preferata. I-as manca la micul dejun cu omleta, la pranz cu o salata de rosii cu branza si la masa de seara cu putin peste.

Pe cat de buni sunt, pe atat de nesanatosi sunt. Recent am incercat o varianta mult mai sanatoasa a cartofilor pai si vreau sa va spun ca rezultatul a fost peste asteptari. De atunci folosesc doar aceasta reteta cand am pofta de cartofi crocanti si deliciosi.

Iata reteta:

Pasul 1: Taie cartofii rondele, apoi felii (putini mai groase decat cele pe care le tai atunci cand tai cartofi prajiti):

Pasul 2: Pune cartofii in apa rece si lasa-i sa "se odihneasca" pentru 15 minute;

Pasul 3: Porneste cuptorul si lasa tava in interiorul acestuia. Varsa apa din vas si foloseste servetele pentru a elimina surplusul de lichid. Cartofii trebuie sa fie cat mai uscati.

Pasul 4: Adauga o lingura de ulei si cu ajutorul unei palete amesteca bine; Important: nu folosi niciun condiment acum.

Pasul 5: Tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt, apoi adauga cartofii pe aceasta, asigurandu-te ca acestia nu sunt lipiti (doar asa vor iesi crocanti);

Pasul 6: Baga la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand sunt gata; cu doua minute inainte de a ii scoate presara sare, piper si praf de usturoi.

Va asigur ca nu ati mancat niciodata cartofi mai buni decat acestia.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri