Cartofii prajiti sunt mancarea mea preferata. I-as manca la micul dejun cu omleta, la pranz cu o salata de rosii cu branza si la masa de seara cu putin peste.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Pe cat de buni sunt, pe atat de nesanatosi sunt. Recent am incercat o varianta mult mai sanatoasa a cartofilor pai si vreau sa va spun ca rezultatul a fost peste asteptari. De atunci folosesc doar aceasta reteta cand am pofta de cartofi crocanti si deliciosi.

Iata reteta:

Pasul 1: Taie cartofii rondele, apoi felii (putini mai groase decat cele pe care le tai atunci cand tai cartofi prajiti):

Pasul 2: Pune cartofii in apa rece si lasa-i sa "se odihneasca" pentru 15 minute;

Pasul 3: Porneste cuptorul si lasa tava in interiorul acestuia. Varsa apa din vas si foloseste servetele pentru a elimina surplusul de lichid. Cartofii trebuie sa fie cat mai uscati.

Pasul 4: Adauga o lingura de ulei si cu ajutorul unei palete amesteca bine; Important: nu folosi niciun condiment acum.

Pasul 5: Tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt, apoi adauga cartofii pe aceasta, asigurandu-te ca acestia nu sunt lipiti (doar asa vor iesi crocanti);

Pasul 6: Baga la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand sunt gata; cu doua minute inainte de a ii scoate presara sare, piper si praf de usturoi.

Va asigur ca nu ati mancat niciodata cartofi mai buni decat acestia.

Reteta de cartofi cu care sa iti impresionezi invitatii
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: