De ce este cuptorul cu microunde atat de apreciat? Simplu, pentru ca permite incalzirea rapida si mai comoda a mancarii nesanatoase, industriale, de tipul „ready to eat“, usurand si scurtand incredibil timpul de preparare a hranei. Dar in acelasi timp scurteaza si timpul pana ajungem la medic!

"O parte dintre substantele nutritive se pierd in timpul prepararii termice, indiferent care este aceasta. Cea mai buna metoda de a gati, care pastreaza cea mai mare cantitatea de vitamine si minerale, este prepararea rapida, expunerea alimentelor la caldura perioade scurte si cu o cantitate cat mai mica de lichid“, explica specialista in cercetare alimentara Catherine Adams Hutt, potrivit adevarul.ro.

Trebuie tinut cont si de faptul ca energia microundelor nu patrunde bine prin bucatile groase, dense de mancare si, de aceea, se asociaza adeseori cu o preparare inegala a mancarii.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: cuptor cu microunde, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: