Cui nu ii plac cartofii copti?... Sau, o intrebare si mai simpla: Cui nu ii plac cartofii noi copti? Daca ar fi dupa mine i-as manca la fiecare masa. Crocanti in exterior, condimentati suficient si moi in interior. Cartofii de sezon sunt o varianta accesibila si foarte buna pentru o masa copioasa.

Cum sa faci CEI MAI BUNI si crocanti cartofi copti din lume?

Ingredientele de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi:

- un kilogram de cartofi noi;
- 3 linguri de otet alb distilat;
- o lingura de sare;
- 2 linguri de unt;
- 2 linguri de chives maruntite (poti folosi si ceapa verde);
- piper negru macinat.

Intr-o oala cu apa adauga cartofii, 2 linguri de otet si sarea. Pune la foc si lasa sa fiarba pana cand cartofii sunt fragezi (sunt usor de strapuns cu o furculita) - ar trebui sa dureze 20-25 de minute.

Scurge cartofii intr-o strecuratoare si sterge-i complet de apa cu servetele de bucatarie. Intr-o tigaie mare pune untul si lasa-l sa se topeasca, apoi adauga cartofii si presara putina sare si piperul macinat. Stropeste cu o lingura de otet; serveste cu chives pe deasupra.

Pentru un plus de savoare poti incerca si usturoiul macinat si rozmarinul (sau marar).

sursa foto interior si prima pagina: cartofi copti, Shutterstock

Video: Scobeste interiorul cartofului copt. Ce urmeaza? O reteta cu care ii vei multumi pe toti
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: