Setari Cookie-uri

Secretul pentru a face cei mai buni cartofi copti! Este atat de simplu!

Cum sa faci cartofi copti ca un masterchef. Este cea mai buna reteta pentru cartofi noi.

Cui nu ii plac cartofii copti?... Sau, o intrebare si mai simpla: Cui nu ii plac cartofii noi copti? Daca ar fi dupa mine i-as manca la fiecare masa. Crocanti in exterior, condimentati suficient si moi in interior. Cartofii de sezon sunt o varianta accesibila si foarte buna pentru o masa copioasa.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi:

- un kilogram de cartofi noi;
- 3 linguri de otet alb distilat;
- o lingura de sare;
- 2 linguri de unt;
- 2 linguri de chives maruntite (poti folosi si ceapa verde);
- piper negru macinat.

Intr-o oala cu apa adauga cartofii, 2 linguri de otet si sarea. Pune la foc si lasa sa fiarba pana cand cartofii sunt fragezi (sunt usor de strapuns cu o furculita) - ar trebui sa dureze 20-25 de minute.

Scurge cartofii intr-o strecuratoare si sterge-i complet de apa cu servetele de bucatarie. Intr-o tigaie mare pune untul si lasa-l sa se topeasca, apoi adauga cartofii si presara putina sare si piperul macinat. Stropeste cu o lingura de otet; serveste cu chives pe deasupra.

Citește și:

Pentru un plus de savoare poti incerca si usturoiul macinat si rozmarinul (sau marar).

sursa foto interior si prima pagina: cartofi copti, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.