In general, popcornul nu ar trebui sa fie un pericol pentru sanatatea noastra. Popcornul era candva o gustare benefica pentru sanatate. Insa, in ultimii ani, popcornul clasic (din porumb de floricele), facut pe aragaz, in tuci, a fost inlocuit de popcornul la microunde.

Daca citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata ca ingredientele regasite in ea nu se limiteaza doar la boabe de porumb si sare. Majoritatea contine ulei de soia partial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grasimi trans, precum si alte tipuri de grasimi nesanatoase.

De departe, insa, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi. Mai multi medicii au ajuns la concluzia ca popcornul la microunde ne afecteaza sanatatea dupa ce au dignosticat cu diverse boli mai multi pacienti care consumau zilnic mai multe pungi de floricele cu diverse arome.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: popcorn microunde, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: