Draga tata,

Nu stiu care este numele tau. De fapt… nu vreau sa stiu care este numele tau pentru ca nu are nicio semnificatie pentru mine. Probabil ca citesti aceste randuri si te gandesti ca iti voi spune ca ai fost un tata groaznic si ca ar trebui sa te simti rusinat de faptul ca m-ai parasit… Nu, nu este cazul. Iata ce vreau sa iti spun.

TE IERT!

Te iert pentru ca nu ai fost acolo atunci cand am avut nevoie, te iert pentru ca m-ai facut mai puternic. Cand eram la scoala si serbam Ziua tatalui, il chemam pe bunicul in locul tau. Cand eram intrebat de colegi “Dar tatal tau unde este?” le spuneam ca eu am tata, insa aveam cel mai bun bunic din lume. El deja fusese tata inainte, asa ca stia de ce aveam nevoie, ce trebuia sa ma invete pentru a deveni un barbat puternic si un om bun. Intotdeauna m-a invatat sa nu renunt la ceea ce imi doresc si sa nu ranesc sentimentele oamenilor din jurul meu. Mi-a demonstrat ca faptul ca nu am un tata adevarat nu inseamna ca trebuie sa fiu tratat diferit.

Te iert pentru ca m-ai scos din viata ta pentru ca acest lucru m-a facut sa imi gasesc alti oameni de care sa ma apropii. Bunica m-a invatat cum sa fiu respectuos si de incredere. Mi-a spus ca intotdeauna sa fiu sincer cu toata lumea pentru ca daca ii minti este mai rau decat orice minciuna ai incerca sa spui. Ea nu mi-a permis sa fiu rau si, daca nu i-am respectat pe cei din jurul meu, m-a invatat ca pedeapsa este un lucru real. Si iti spun sincer… nu i-a fost frica sa ma pedepseasca.

Te iert pentru ca nu ai fost un tata cand mama a avut nevoie; a mers la munca imediat dupa nasterea mea. A crescut doi copii, a muncit de la 9 la 5 seara zi de zi… si a facut tot posibilul ca noua sa nu ne lipseasca nimic. Poate ca uneori nu a putut sa imi ofere tot ce imi doream, insa ii sunt vesnic recunoscator pentru tot ce a facut pentru noi.

A muncit pe rupte pentru ca noi sa putem pleca in vacante. A mers la fiecare serbare, fiecare spectacol, fiecare concert si fiecare meci de fotbal… si are poze de la fiecare dintre acestea. A fost mereu langa mine si mi-a demonstrat ca este mandra de tot ce am realizat.

Te iert pentru ca nu ai fost langa mine… pentru ca stiu ca asa am devenit o persoana mai buna. Am mers in prima zi de scoala fara tine, am absolvit liceul fara tine si am inceput o facultate fara tine. Acum stiu cine sunt si ce vreau sa devin. Acum stiu ce parinte am ca exemplu si cum sa nu fiu atunci cand voi deveni tata. Faptul ca nu te-am avut alaturi nu mi-a definit succesul, m-a impins si m-a motivat pentru a reusi si mai multe… si asta nu pentru a iti dovedi tie ceva anume, ci pentru a imi dovedi mie ca pot. Cand ma uit in jur, imi dau seama ca aceasta familie a crescut in timp; cei care au venit in viata mea au umplut golul pe care tu l-ai lasat in urma.

Asa ca… aminteste-ti ca nu m-ai distrus cand ai plecat, cand ai decis sa o parasesti pe mama si cand ai fugit de toate problemele tale. Lumea noastra a continuat fara tine. Eu chiar sper sa gasesti fericirea si te iert pentru ca esti omul care m-a conceput, insa nu m-a mai vrut.

Cu sinceritate, Al tau copil.

foto prima pagina: maini, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: