Acest desert cu mere este pur si simplu divin. Cine credea ca putem obtine o asemenea bunatate cu cateva ingrediente simple.

Ingredientele necesare: - 4 mere obisnuite; - 3 linguri de zahar brun; - un varf de lingurita scortisoara; - o lingura de suc de lamaie; - 1/4 cana faina; - 1/4 cana zahar brun; - 2 linguri de unt; - un varf de cutit de sare; - menta pentru ornat.

Cum se pregateste: - incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si unge cu putin unt o tava de cupcakes; - taie zona cotorului de la mere, apoi scobeste interiorul si adauga cativa stropi de suc de lamaie (acest proces va preveni ingalbenirea merelor); - intr-un bol amesteca bucatile de mar scobite, zaharul brun, sarea, scortisoara si sucul de lamaie ramas; - intr-un alt bol amesteca untul, faina si zaharul brun; - adauga amestecul cu bucatile de mere in forma de cupcakes, iar pe deasupra presara aluatul format; - baga la cuptor pentru 20 -25 de minute; - la final scoate cu lingura prajiturele din tava de cupcakes si introdu-le in merele scobite. Adauga inghetata de vanilie si o crenguta de menta si serveste imediat.

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: