Setari Cookie-uri

Ce iti doresti de la viata? O poveste care iti poate schimba radical modul de a gandi

Va ia doar doua minute sa cititi aceasta poveste. Puneti in aplicare ce invatati si veti regasi fericirea.

Daca banii nu ar conta, ce ai vrea sa faci cu viata ta? Aceste cuvinte de intelepciune iti pot schimba viata.
Care sunt visele tale? Ce vrei de la viata? Cum vrei sa fii in viitor?

In intalnirile pe care le am cu studentii, multi vin la mine si spun: “Ei bine, plecam din facultate si nu avem nici cea mai vaga idee despre ce vrem sa facem.” Asa ca le pun cea mai importanta intrebare: “Ce ati dori sa faceti in cazul in care banii nu ar fi importanti? Cum v-ati petrece viata?”

Este uimitor cum in acest sistem de invatamant foarte strict o multime de student spun ca si-ar dori sa fie pictori, poeti, scriitori… dar toti recunosc ca nu poti castiga bani in acest fel. O alta persoana mi-a spus ca ar vrea sa calatoreasca.

In momentul in care ajungem la visul arzator al studentului, eu ii spun sa isi urmeze acest vis si sa uite de bani. Daca spui ca banii reprezinta cel mai important lucru din lume, vei petrece intreaga viata pierzandu-ti timpul. Vei face lucruri care nu iti plac in scopul de a trece prin viata. Mai degraba sa ai o viata scurta, minunata in care sa faci lucrurile care iti plac si te fac fericit decat o viata lunga in care timpul tau trece mizerabil.

Citește și:

In cele din urma, daca faci ceea ce iti place (nu conteaza ce este) in putin timp poti transforma acest vis intr-o sursa de venit; poti deveni expert. Este singura cale de a fi fericit in viata.

Cum a ajuns sa fie viata noastra? Ne crestem copiii, ii educam sa traiasca acelasi tip de viata precum al nostru. Niciodata nu este prea tarziu pentru a face o schimbare; viata este scurta, trebuie sa ne bucuram de ea. Trebuie sa lasam lumea sa viseze, sa fie creativa, sa iubeasca, sa se bucure de lucrurile marunte.
Este atat de dificil sa luam in considerare aceasta intrebare: “Cum vreau sa imi traiesc viata?”

sursa material: Alan Watts, What If Money Was No Object?, Youtube

foto prima pagina: NAR studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.