Recent a aparut pe internet o reteta de cartofi gratinati la cuptor care a ajuns virala; pe Facebook si Pinterest toata lumea ii da Like si Share, iar cei care au incercat-o spun ca nu au mancat niciodata ceva mai bun.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Daca toata lumea este innebunita dupa ea, am zis ca merita sa o incercam si noi.

Ingredientele necesare (pentru 6-8 portii):

- 3 linguri de unt;
- 1 catel de usturoi;
- 6 cartofi medii, curatati si feliati;
- 1 1/2 cana de smantana;
- 1 cana de cascaval (mozzarela sau branza - dupa preferinte);
- 1 cana parmezan ras;
- 1 cana supa de pui;
- 3 linguri faina;
- o lingurita de nucsoara;
- sare si piper macinat dupa gust.

Mod de preparare:

Pasul 1: Incalziti cuptorul la 190 de grade celsius si ungeti un vas termorezistent cu unt. Luati usturoiul, taiati-l pe jumatate, si frecati-l pe vasul de copt;

Pasul 2: Puneti o oala pe foc si topiti untul si adaugati faina, nucsoara, sarea si piperul. Adaugati treptat smantana si supa de pui. Lasati pe foc pana cand ajunge la fierbere, apoi reduceti la foc mic pentru 3 minute. Luati oala de pe foc si adaugati cascavalul, amestecand pana cand se incorporeaza.

Pasul 3: Aranjati cartofii in straturi in vasul de copt, adaugand sare si piper intre straturi. Turnati sosul peste cartofi astfel incat acestia sa fie acoperiti uniform;

Pasul 4: Presarati parmezan si bagati la cuptor pentru 45-60 de minute (pana cand cartofii sunt fragezi, iar crusta devina crocanta si aurie).

reteta de pe AlexandraCooks.

sursa foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor, după rețeta lui Jamie Oliver
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: