De cele mai multe ori ardeii umpluti sunt facuti cu carne tocata. De data aceasta, insa, va prezentam o reteta foarte usoara - perfecta pentru persoanele care tin post sau pentru vegetarieni/ vegani. Inlocuim ardeii cu rosii si folosim legume pentru umplutura.

Ingredientele necesare:

- 10 rosii mari; - 3/4 cana de orez; - 2 dovlecei spalati, curatati de coaja si dati prin razatoare; - o ceapa tocata marunt; - 5 catei de usturoi; - o lingura oregano; - 2 linguri de menta; - 4 linguri patrunjel; - o lingura paste de tomate; - cateva linguri de ulei de masline; - o lingurita zeama de lamaie; - sare si piper dupa gust.

Cum se prepara:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Feliaza usor rosiile in zona coditelor (pastreaza capacelele) si foloseste o lingura pentru a scoate.

Adauga rosiile scobite intr-o tava de copt.

Spala orezul, clatindu-l de cateva ori cu apa rece, apoi pune-l la fiert.

Intr-o tigaie adauga doua linguri de ulei si legumele maruntite: ceapa, usturoiul si dovlecelul. Lasa la calit pentru cateva minute, apoi adauga pasta de tomate.

Intr-un bol mare amesteca orezul fiert cu legumele calite; adauga o lingura de ulei, sucul de lamaie si ierburile maruntite.

Umple rosiile cu acest amestec, pune capacelele si baga la cuptor pentru 60 de minute.

Sfat: In cazul in care va ramane amestec de legume maruntite, il puteti pune in tava, in jurul rosiilor.

foto interior si prima pagina: eZeePics, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: