Japonezii il numesc Flan sau Creme Caramel “Purin" si este considerat unul dintre cele mai bune deserturi japoneze.

Iata cum il putem pregati si noi.

Ingredientele necesare:

3 lingurite (10 grame) de gelatina 1/4 cana cu apa 4 galbenusuri de ou 80 grame de zahar 400 ml lapte jumatate cana smantana dulce 2 lingurite vanilie

Pentru caramel: 140 grame de zahar 1/4 cana cu apa la temperatura camere 1/2 cana cu apa clocotita.

Pasii necesari:

Intr-un bol mic, amestecati gelatina si apa.

Pentru a pregati caramelul, puneti o oala pe foc, adaugati zaharul si apa si lasati la foc mediu pana cand zaharul se caramelizeaza. Cand amestecul se transforma intr-o nuanta aramie, luati imediat de pe foc, turnati apa clocotica peste si puneti deoparte.

Adaugati caramelul in formele speciale (sau chiar intr-o tavita rotunda).

Intr-un bol, amestecati galbenusurile si zaharul pana se transforma intr-o crema.

Intr-o alta cratita, adaugati jumatate de lapte caldut (200 ml), lasati la foc mediu pana cand laptele este cald la atingere, apoi adaugati laptele treptat peste crema de oua, amestecand continuu. Turnati crema inapoi in cratita si fierbeti la foc mic, amestecand constant timp de cateva minute. La final adaugati gelatina si amestecati foarte bine. Se strecoara aceasta crema printr-o sita fina.

Asezati vasul cu crema intr-o oala cu apa si gheata, adaugati restul laptelui, vanilia si smantana - amestecati foarte bine.

Adaugati crema peste zaharul caramelizat din forme; lasati la frigider cel putin o ora.

foto interior si prima pagina: Windbreak, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: