Inainte de a mai trece pragul restaurantelor Mc Donalds, cititi acest material. Stiati ca exista o mare sansa sa mancati gandaci zdrobiti si pene de rata in burgerul servit la acest fast food?

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Iata care sunt cei mai periculosi aditivi care sunt pusi in mancarea McDonalds:

1. Sulfatul de amoniu – acesta este folosit pentru a fertiliza solul, a omori gandacii dar si ca ingredient in produsele de curatare de uz casnic. Potrivit studiilor, sulfatul de amoniu este vazut ca un produs care irita tractul gastrointestinal, provocand diaree si greata.

2. Uleiul de silicon – bucatile de pui McNuggets sunt pline de dimetilpolisiloxan, un ulei de silicon, care adesea este folosit pentru a face lentile de contact si alte produse medicale.

3. TBHQ – acest aditiv este gasit in 18 produse din meniul McDonald. El este listat ca un “antioxidant” insa, in realitate, este un produs chimic sintetic CU proprietati antioxidante; nu este un antioxidant natural. Acesta este folosit in produsele alimentare prelucrate de toate tipurile, insa si in lacuri, vopsele sau alte produse de pesticide. In cosmetice si parfumerie, producatorii folosesc TBHQ pentru a reduce rata de evaporare a produselor.

4. Cisteina L – un aminoacid derivat din par uman, pene de rata si par de porc, folosit pentru a aroma carnea si a inmuia painea si produsele de patiserie. Acest produs scurteaza durata de coacere a painii.
5. Medicamente – cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins au testat penele de pui luate de la crescatorii si au realizat lucruri de-a dreptul interesante. Antidepresive si alte medicamente sunt administrate acestor pui.

6. Propilenglicolul este un compus chimic ce poate fi gasit in antigeluri, tigarile electronice si mancarurile fast food.

7. Acidul carminic – realizat din gandaci, acest acid este folosit pentru vopsirea alimentelor, in special a carnii – in rosu.

8. Dimetilpolisiloxanul – acesta este gasit in aproape toate produsele prajite si, de asemenea, poate fi gasit si in lentile de contact, chituri, cosmetice si produse de curatat.

9. Dioxidul de siliciu – acesta este adaugat in carnea de vita si in puiul procesat pentru a preveni agregarea acestora.

10. Celuloza – se gaseste in aproape fiecare produs din meniu, chiar si in siropul de capsuni sau in branza din salate. Acesta este folosit pentru a ingrosa si a stabiliza alimentele, dar si pentru a creste continutul de fibre. De asemenea, scade costul datorat reducerii ingredientelor folosite pentru prepararea produsului finit precum faina sau uleiul. Celuza sub forma de pulbere este obtinuta prin “gatirea” miezului de lemn in produse chimice – astfel celuloza este separata si apoi purificata.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

sursa material: worldtruth

foto prima pagina: MaraZe, Shutterstock

S-a aflat adevaratul motiv! De ce ne plac atat de mult cartofii prajiti si pastele?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: