Pregateste-te ca in intreaga casa sa miroase INCREDIBIL.

Aceasta placinta cu mere a fost votata cel mai bun desert din lume si toti cei care au incercat-o spun ca este delicioasa.

Ingredientele necesare:

Pentru aluat: - 2 1/2 cani faina; - 1 1/2 cana unt rece taiat bucati; - 1/2 cana cu apa foarte rece; - 3 lingurite de zahar; - 1/3 lingurita sare.

Pentru umplutura: - 8 cani de mere decojite si taiate bucati mici; - 2 linguri suc de lamaie; - 2/3 cana de zahar + 1 lingura pentru a pune pe deasupra crustei; - 1/4 cana faina; - un galbenus de ou; - 2 linguri de unt; - o lingurita scortisoara; - 1/4 lingurita nucsoara;

Pasii necesari:

- intr-un bol mare adauga faina, zaharul si sarea. Amesteca bine, apoi adauga untul si continua sa amesteci. Treptat, adauga stropi de apa rece. Aluatul va iesi putin sfaramicios. Framanta-l putin, da-i o forma rotunda si inveleste-l intr-o folie alimentara. Baga la frigider pentru cel putin doua ore.

- intr-un alt bol amesteca merele taiate cu sucul de lamaine, faina, zaharul, scortisoara si nucsoara.

- dupa ce aluatul s-a racit, imparte-l in doua. Pe o suprafata presarata cu faina intinde primul disc de aluat, dandu-i forma de cert. Transforma-l pe o tava de placinta si apasa usor pana cand este bine pozitionat.

- intinde si al doilea disc de aluat. Adauga in aluatul din tava umplutura de mere, apoi acopera cu cel ce-al doilea aluat.

- intr-un castron mic bate bine galbenusul de ou si adauga o lingura de apa. Foloseste o perie pentru a il intinde pe toata suprafata aluatului, apoi presara o lingura de zahar. Baga la cuptor pentru 50 de minute.

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: