Nu cred ca exista persoane carora sa nu le placa cheesecake-ul; cremos si incredibil de gustos, aceasta prajitura se obtine destul de repede - insa nu este tocmai sanatoasa.

Recent, am gasit o reteta complet VEGANA care inlocuieste fara nicio problema reteta clasica. Mai mult, cei care au incercat-o spun ca acest cheesecake este mai delicios decat cel clasic.

Reteta si imaginea de prezentare fac parte din cartea Eat, Clean, Green & Vegetarian a lui Lee Holmes.

Ingredientele necesare: Pentru blat: - 120 grame de caju (fara sare); - 65 grame nuca de cocos maruntita; - 1/4 lingurita de praf de salvie; - 60 ml suc de lamaie; - o lingura de unt de cocos topit.

Pentru crema: - 310 grame de caju (fara sare); - 1/2 ceasca de unt de nuca de cocos; - 300 grame conopida fiarta; - 125 grame zmeura congelata; - extract de vanilie; - o lingura de suc de lamaie; - 80 ml lapte de cocos; -60 grame zmeura (pentru decorare).

Mod de preparare:

1. Adauga nucile de caju intr-un bol, acopera cu apa si lasa pentru doua ore. La final scurgeti toata apa.

2. Pentru a face blatul, puneti caju si nuca de cocos maruntita intr-un robot de bucatarie si amestecati pana cand totul devine foarte fin tocat. Transferati intr-un castron mai mare si amestecati cu restul de ingrediente. La final, puneti totul intr-o forma de tort si apasati pentru a da forma aluatului. Acoperiti cu o folie si bagati la congelator pentru 30 de minute.

3. Pentru a face umplutura, combinati toate ingredientele (cu exceptia fructelor pentru ornare) intr-un robot de bucatarie. Amestecati pana cand se omogenizeaza.

4. Scoateti aluatul din congelator si turnati umplutura, folosind o spatula pentru a da forma dorita. Mai bagati la congelator pentru 30 de minute sau in frigider pentru o ora. Decorati cu fructele proaspete si serviti.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: