Setari Cookie-uri

Ce inseamna sa fii cu adevarat fericit?

Persoana care este multumita cu ceea ce are este cea mai fericita persoana din lume.

O cioara traia intr-o padure si era perfect multumita de viata ea. Insa, intr-o zi, ea a vazut o lebada: “Aceasta lebada este atat de alba.” – s-a gandit cioara… “Si eu sunt neagra. Probabil ca lebada este cea mai fericita pasare din lume.” – a adaugat ea.

Cioara a mers la lebada si si-a exprimat gandurile. Ce raspuns a primit?

Lebada: “De fapt, si eu aveam sentimentul ca eram cea mai fericita pasare din lume… pana cand am vazut un papagal. Penele lui erau in doua culori. Acum cred ca papagalul este cea mai fericita pasare din lume.”

Cioara a mers in cautarea papagalului. Cand l-a gasit, i-a spus ce crede lebada despre el. Ce raspuns a primit?

Papagalul: ”Am trait o viata foarte fericita… pana cand am vazut un paun. Eu am doar doua culori, paunul are un curcubeu pe penele lui.”

Citește și:

Cioara a mers in cautarea paunului. L-a gasit la gradina zoologica; sute de oameni se adunai sau il vada.

Imediat ce a ajuns la el, i-a spus: “Paunule… esti atat de frumos. In fiecare zi, mii de oameni vin sa te vada. Cand oamenii ma vad pe mine, imediat ma gonesc. Cred ca esti cea mai fericita pasare de pe planeta.” Ce raspuns a primit?

Paunul: “Am crezut dintotdeauna ca sunt cel mai fericit din lume. Dar, din cauza frumusetii mele, sunt prins in aceasta gradina zoologica. Am cercetat cu atentie fiecare cusca din gradina zoologica si am realizat ca cioara este singura pasare ca nu este tinuta inchisa aici. Asa ca… zilele trecute m-am gandit ca daca as fi o cioara… as putea sa hoinaresc fericit pretutindeni.”

Morala: Aceasta este si problema noastra. Facem comparatii inutile cu cei din jurul nostru si devenim tristi. Nu pretuim ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Toate acestea conduc la un cerc vicios al nefericirii. Invata sa fii fericit cu ce ai in loc sa te agati de ceea ce nu ai.

Citește și:

Persoana care este multumita cu ceea ce are este cea mai fericita persoana din lume.

foto prima pagina: Drop of Light, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.