Putem face aceasta reteta la micul dejun, pranz sau cina - cartofii, cascavalul si ceapa calita satisfac pana si cel mai pretentios gurmand.

Cine nu iubeste piureul de cartofi? Fie ca este vorba de o cina obisnuita in familie sau de o masa festiva, multe gospodine aleg sa serveasca piure de cartofi ca garnitura... insa de foarte multe ori fac mai mult decat trebuie. Piure-ul de cartofi amestecat cu ceapa calita, cascaval si putin bacon garanteaza o reteta de chiftelute delicioase.

Ingredientele necesare:

- 2 linguri de ulei de masline; - o ceapa mica, tocata fin; - trei catei de usturoi maruntiti; - patru cani de piure de cartofi; - un ou batut; - 4 linguri de faina; - doua fire de ceapa verde maruntite; - 2 linguri de patrunjel maruntit; - 1/2 lingurita piper; - 6 felii de bacon tocate; - o cana de branza cheddar/ cascaval.

Mod de preparare: se pun la calit ceapa, usturoiul si baconul. Intr-un bol se amesteca piureul de cartofi cu oul batut, ceapa verde, patrunjelul maruntit si cascavalul, apoi se adauga si amestecul calit si faina.

Se ia o cantitate de amestec si i se da o forma in mana, apoi se pune in tigaie la prajit.

sursa imagine interior si prima pagina: Timolina, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: