Placinta cu nuci este una dintre preferatele mele; dulce si crocanta, aceasta prajitura minunata este perfecta pentru zilele racoroase de toamna. Doar imaginati-va cum miroase in toata casa cand pornim cuptorul.

Ingredientele necesare: - un aluat de placinta; - 3 oua; - 2 1/4 cani de nuci (putem folosi si nuci pecan, migdale sau alune nesarate); - o cana de zahar; - 6 linguri de unt (topit apoi); - 2 linguri de faina; - o lingurita de vanilie.

Cum se prepara: 1. Incazeste cuptorul la 170 de grade si pozitioneaza gratarul la mijlocul acestuia. Unge cu putin ulei o tava de placinta;

2. Adauga aluatul in tava si taie excesul;

3. Intr-un castron mare amesteca ouale, zaharul, untul, faina si vanilia. Toarna aceasta crema peste aluat (mai pastreaza cateva linguri). La final pune nucile peste si adauga si restul cremei;

4. Baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: