Setari Cookie-uri

Un tanar soldat si-a anuntat parintii ca vine acasa. Ce s-a intamplat a doua zi?

Acest tanar si-a sunat parintii pentru a ii anunta ca vine acasa. Insa ASTA s-a intamplat.

Povestea spune ca un soldat a reusit sa plece acasa, dupa ce a luptat mai bine de un an in Vietnam. El si-a sunat parintii.

“Mama, tata, vin acasa! Dar am o favoare sa va cer. Am un prieten si as vrea sa il aduc acasa cu mine.”

“Sigur” – au raspuns ei. “Ne-ar placea sa ii cunoastem”

“Insa este ceva ce trebuie sa stiti.” – a continuat fiul. “A fost ranit destul de grav in lupta. A trecut peste un teren minat si a pierdut un brat si un picior. Nu are unde sa mearga si vreau sa il iau sa locuiasca la noi.”

“Imi pare rau sa aud asta, fiule. Poate putem sa ii gasim un loc unde sa se mute.”

“Nu, mama si tata. Vreau sa traiasca cu noi.”

“Fiule”… a spus tatal. “Tu nu stii ce-mi ceri. Cineva cu un astfel de handicap ar fi o povara teribila pentru noi. Avem propriile noastre vieti de trait si nu putem lasa ca asa ceva sa interfereze cu vietile noastre. Cred ca ar trebui sa vii acasa si sa uiti de acest baiat. Va gasi o modalitate de a trai pe cont propriu.”

Citește și:

In acel moment, fiul a inchis telefonul. Parintii nu au mai auzit nimic de el. Cateva zile mai tarziu, au primit un telefon de la politia din San Francisco. Fiul lor a murit dupa ce a cazut de pe acoperisul unei cladiri. Membrii politiei au spus ca a fost sinucidere.

Parintii indurerati au zburat pana in San Francisco; ei au fost dusi la morga pentru a identifica trupul fiului lor. L-au recunoscut si, spre oroarea lor, au descoperit ceva ce nu stiau… fiul lor avea doar un singur brat si un singur picior.

Morala povestii: Parintii din aceasta poveste sunt ca multi dintre noi. Ni se pare usor sa ii iubim pe cei care arata bine sau cu care te poti distra… dar nu ne plac oamenii care ne incurca planurile sau ne fac sa ne simtim inconfortabil. Preferam sa stam departe de oamenii care nu sunt la fel de sanatosi, frumosi sau inteligenti ca noi. Din fericire, exista cineva in lumea asta care nu ne va trata in acest fel. Cineva care ne iubeste neconditionat si care este acolo pentru noi tot timpul, indiferent de modul in care aratam. In seara asta, inainte de a va baga la somn, spuneti o mica rugaciune catre Dumnezeu sau Univers… pentru a va da puterea de care aveti nevoie pentru a accepta oamenii asa cum sunt si pentru a ne ajuta sa fim mai intelegatori.

Citește și:

foto prima pagina: Forewer, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.