O reteta de ciuperci pane crocante, cum nu ati mai mancat niciodata. Mai mult, se pare ca pana si copiii sunt incantati de aceste bunatati.

Ingredientele necesare;

- 300 de grame de ciuperci cu tot cu codite; - 2 cani de pesmet fin; - 1 1/3 cana de faina; - 3 oua batute; - o lingurita praf de usturoi; - 1/2 lingurita praf de ceapa; - 1/2 lingurita cimbru uscat; - sare si piper macinat dupa gust; - ulei vegetal pentru prajit.

Indicatii:

- Se spala bine ciupercile si se lasa la uscat intr-o sita (le putem sterge si cu servetele din hartie);

- Intr-o farfurie adaugam faina, in alta ouale batute si in a cea de-a treia pesmetul amestecat cu praful de usturoi, praful de ceapa, cimbrul uscat, sarea si piperul;

- Adaugam ulei vegetal intr-o tigaie si lasam sa se incinga;

- Luam cate o ciupercuta si o trecem complet prin faina, scuturam excesul, trecem prin ou, scuturam excesul si, la final, trecem prin pesmet. Punem la prajit si repetam procesul si cu celelalte ciuperci;

- Lasam sa se prajeaca timp de 5-7 minute (pana cand ciupercile sunt rumenite).

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: