Setari Cookie-uri

Supa crema de ciuperci cremoasa si plina de savoare

Arome delicioase de toamna intr-o reteta pe care o pregatesti intr-un timp foate scurt. Dupa ce vei vedea cat de usor se face, o vei include pe lista scurta a retetelor pe care le pregatesti aproape saptamanal.

Vei iubi la nebunie aceasta supa crema de ciuperci - contine atat de multe ingrediente sanatoase si pline de savoare. Si crede-ma cand iti spun sa se pregateste in doi timpi si trei miscari - pui cateva alimente la calit, adaugi apa, lasi la fiert si, la final, mixezi totul pentru a obtine cea mai buna supa crema de ciuperci.

Lista ingrediente:
- jumatate de ceapa;
- un catel de usturoi;
- o lingura de ulei;
- 350 g ciuperci brune;
- un cartof;
- cateva bucati de dovlecel;
- un cub de unt;
- cateva frunze de patrunjel;
- cimbru uscat;
- sare si piper;
- paine prajita.

Cum se prepara:

Punem la calit in ulei ceapa maruntita si usturoiul zdrobit si tocat. Lasam 1-2 minute (pana cand ceapa se inmoaie putin), adaugam ciupercile, mai lasam un minut, adaugam si cartoful maruntit + bucatile de dovlecel si lasam sa se rumeneasca bine toate.

Pentru mai multa savoare punem si un cub de unt, putin patrunjel proaspat, cimbru uscat, sare si piper.

Umplem cu apa cat sa depaseasca cu doua degete si lasam la fiert pentru 15 minute.

Folosim mixerul vertical sau un robot de bucatarie pentru a transforma totul in supa crema.

De servit cu fasii de ciuperci trase la tigaie, cimbru uscat, cativa fulgi de chilli (pas optional - doar daca va place mancarea picanta) si paine prajita.

Citește și:

foto main stevemart, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.