Sunteti in cautarea unei mancari gustoase, sanatoase, usor de facut si la un pret accesibil? Atunci ati ajuns fix unde trebuia - pentru aceasta conopida la grill lasati pana si carnea si cartofii prajiti.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Conopida este o leguma pe care nu o folosim destul de des si este pacat deoarece nu costa deloc mult si este un inlocuitor minunat al carnii.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 conopide mari, spalate si taiate bucati;
- 3 catei de usturoi maruntiti;
- 2 lamai mari: avem nevoie nu doar de suc, ci si de coaja rasa;
- 3 linguri de ulei de masline;
- 3/4 lingura de boia iute;
- 2 lingurite chimen;
- sare si piper macinat dupa gust;
- patrunjel proaspat maruntit.

Cum se prepara:

- intr-un bol amestecam coaja de lamaie cu boia, chimen, sare si piper;

- intr-un alt bol adaugam sucul de lamaie, uleiul de masline si usturoiul maruntit;

- punem tigaia grill la foc mediu si lasam sa se incinga;

- pe bucatile de conopida presaram amestecul de ingrediente uscate, asigurandu-ne ca ajung pe toate partile; transferam bucatile de conopida pe grill si, cu o pensula, intindem si celalalt amestec;

- dupa cinci minute, intoarcem si pe cealalta parte si mai adaugam din amestecul de ulei de masline, suc de lamaie si usturoi;

- acoperim cu un capac, dam focul la minim si lasam pentru inca cinci minute sau pana cand bucatile de conopida s-au inmuiat;

- transferam totul pe o farfurie intinsa si garnisim cu patrunjel proaspat tocat.

foto interior si prima pagina: Elena Veselova, Shutterstock

Alchimia iubirii: Amesteca aceste 12 ingrediente
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: