Setari Cookie-uri

Am taiat si am condimentat conopida ca si cum ar fi carne. Cum a iesit? INCREDIBIL

Am incercat aceasta varianta incredibila de a gati conopida. Si ghici ce? Maine fac tot conopida la grill.

Sunteti in cautarea unei mancari gustoase, sanatoase, usor de facut si la un pret accesibil? Atunci ati ajuns fix unde trebuia - pentru aceasta conopida la grill lasati pana si carnea si cartofii prajiti.

Conopida este o leguma pe care nu o folosim destul de des si este pacat deoarece nu costa deloc mult si este un inlocuitor minunat al carnii.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 conopide mari, spalate si taiate bucati;
- 3 catei de usturoi maruntiti;
- 2 lamai mari: avem nevoie nu doar de suc, ci si de coaja rasa;
- 3 linguri de ulei de masline;
- 3/4 lingura de boia iute;
- 2 lingurite chimen;
- sare si piper macinat dupa gust;
- patrunjel proaspat maruntit.

Cum se prepara:

- intr-un bol amestecam coaja de lamaie cu boia, chimen, sare si piper;

- intr-un alt bol adaugam sucul de lamaie, uleiul de masline si usturoiul maruntit;

- punem tigaia grill la foc mediu si lasam sa se incinga;

Citește și:

- pe bucatile de conopida presaram amestecul de ingrediente uscate, asigurandu-ne ca ajung pe toate partile; transferam bucatile de conopida pe grill si, cu o pensula, intindem si celalalt amestec;

- dupa cinci minute, intoarcem si pe cealalta parte si mai adaugam din amestecul de ulei de masline, suc de lamaie si usturoi;

- acoperim cu un capac, dam focul la minim si lasam pentru inca cinci minute sau pana cand bucatile de conopida s-au inmuiat;

- transferam totul pe o farfurie intinsa si garnisim cu patrunjel proaspat tocat.

foto interior si prima pagina: Elena Veselova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.