O reteta de negresa cu portocale; un desert mai bun decat tot ce ai incercat pana acum.
Foarte rar fac prajituri in casa, insa si cand fac incerc sa gasesc cele mai bune retete... astfel incat persoanele care incearca aceste deserturi sa fie impresionate de abilitatile mele de bucatareasa :)
Recent am gasit o reteta de negresa cu portocale mai buna decat toate prajiturile negresa pe care le-am pregatit pana acum. Si pentru ca tuturor care au incercat-o le-a placut atat de mult, m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta.
Iata cat de simplu este de facut.
Ingredientele necesare:
- 150 ml lapte;
- 400 grame zahar;
- 200 grame unt;
- 40 grame cacao;
- 4 oua;
- un pachet de praf de copt;
- 300 grame faina (sau mai mult);
- sucul de la o portocala;
- esenta dupa preferinte;
- condimente: scortisoara, nucsoara, ienibahar;
- coaja rasa de la o portocala.
Cum se prepara:
Pasul 1: La foc mic punem laptele, zaharul, cacao si untul si amestecam bine. Lasam pe foc pana cand totul devine o crema usor inchegata.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 4 lucruri de care ai nevoie pentru a face o cafea perfectă
- Filme, spectacole și ateliere pentru copiii de toate vârstele, între 11 - 15 octombrie la KINOdiseea
- Evenimentele astrologice din februarie 2024 schimbă vibrațiile sufletelor. Atingerea stelelor și impactul asupra noastră
Pasul 2: Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma;
Pasul 3: Peste crema calduta se adauga galbenusurile, sucul de portocala, coaja rasa de portocala, esenta si condimentele. Se amesteca bine apoi, treptat, se adauga si albusurile batute spuma;
Pasul 4: Se amesteca faina cernuta cu praful de copt si se incorporeaza in crema;
Pasul 5: Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu folie de copt si se orneaza cu felii subtiri de portocala. Se baga la cuptor pentru 40 de minute la 175 de grade.