Adusa in Europa de Marco Polo, intr-una din calatoriile sale in Orient, Curcuma a fost folosita la inceput drept materie prima pentru vopsit si ca tinctura galbena, utilizata in miniaturi. Supranumita "Sofranul Orientului", s-a bucurat de succes si drept colorant in alimentatie si preparate farmaceutice. Incepand cu secolul 16, Curcuma a devenit cunoscuta si ca medicament, cu efecte de exceptie in tratarea afectiunilor ficatului, ale bilei si intestinelor, planta fiind inclusa in celebra "Libro delle Droghe", o veritabila "biblie" a plantelor medicinale.

Boli gastro-intestinale

O lingurita de pulbere din curcuma se dizolva intr-un pahar de apa fiarta si racita. Se administreaza cate o jumatate de pahar, de doua ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de a manca. Durata tratamentului este de zece zile, se face o pauza de doua saptamani si se poate relua.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: pixabay.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: