Kudika
14 Februarie 2016

Ardeii iuti au o putere terapeutica uimitoare, care ii transforma din aliment in medicament.

O singura gena, atat ii desparte pe ardeii iuti de ceilalti ardei. Este, insa, o gena extrem de importanta, pentru ca determina secretia unei substante care imprima atat gustul iute-arzator, cat si puterea terapeutica uimitoare, care ii transforma din aliment in medicament. Un medicament redutabil, ce n-ar trebui sa lipseasca din farmacia verde a casei.

Exista mai mult de douazeci de substante terapeu¬tic active in ardeii iuti, insa de departe cea mai impor¬tanta este capsicina, care le da si gustul picant-arzator intens. Puternic stimulent al circulatiei sanguine, ea regleaza reactiile sistemului imunitar, interactioneaza cu substantele care determina inflamatia articulatiilor sau aparitia proceselor degenerative in organism.

Apoi, ardeii iuti sunt bogati in cativa nutrienti extrem de importanti, cum ar fi vitamina C (prima oara a fost extrasa din ardeiul iute), vitamina A, vitamina E, vita¬minele B2 si B3.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: bogdan ionescu, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: